Rikota in visoko beljakovinski izdelki iz mleka – odgovori iz prve roke
Pozdravljeni,
V Mlekarni Krepko izdelujemo med drugim tudi rikoto in poltrdi visoko beljakovinski sir.
Če imate vprašanje v zvezi z rikoto in visoko beljakovinskimi izdelki iz mleka nam postavite vprašanje in potrudili se bomo odgovoriti.
Lep pozdrav
mene pa zanima kje lahko kupim vašo rikoto, jo iščem po ljubljanskih, res da manjših trgovinah…pa je ne najdem. Zanima me še procent beljakovin v rikoti oz razmerje OH, M?
Uporabljam pa vaše BIO maslo, ki ga moram res zelo zelo pohvaliti, že druga škatlica v enem tednu in še iz nehomogenizirange mleka! POhvalno!
No, vašim kefirjem pa ni para:)
Mogoče malo reklame…bo kdo pomislil, ampak je vredno!!!
Pozdravljeni, hvala za vprašanje,
Rikota spada med visoko beljakovinske mlečne izdelke, v Rikoti Mlekarne Krepko je 28g beljakovin na 100g. To je naraven vir beljakovin, ki jih telo učinkovito predela in vgradi v mišično maso. Tako rikoto kot “Fitness cheese – poltrdi sir” priporočamo prav športnikom po napornih treningih. Rikoto lahko samo na hitro popečete ali pa jo uporabite kot osnovo za pripravo raznih slanih in sladkih jedi.
Lep dan,
Pozdravljeni in hvala za vzpodbudne besede!
Rikoto dobite zanesljivo v naši spletni tregovini in pri terenskih prodajalcih kontakte najdete na naši spletni strani – Vaš link/) . Sicer se jo pa dobi v večjih hipermarketih Špar in Merkator, občasno pa tudi v Hoferju.
Na spodnjem linku so opisane hranilne vrednosti za rikoto:
Lep dan,
Pozdravljeni, hvala za vprašanje,
Rikota spada med visoko beljakovinske mlečne izdelke, v Rikoti Mlekarne Krepko je 28g beljakovin na 100g. To je naraven vir beljakovin, ki jih telo učinkovito predela in vgradi v mišično maso. Tako rikoto kot “Fitness cheese – poltrdi sir” priporočamo prav športnikom po napornih treningih. Rikoto lahko samo na hitro popečete ali pa jo uporabite kot osnovo za pripravo raznih slanih in sladkih jedi.
Lep dan,[/quote]
Kako naj rikoto popečem, če je pa tako “mehka” in mazava. Je ta kaj bolj v trdnem stanju?
Pozdravljeni, hvala za vprašanje,
Rikota spada med visoko beljakovinske mlečne izdelke, v Rikoti Mlekarne Krepko je 28g beljakovin na 100g. To je naraven vir beljakovin, ki jih telo učinkovito predela in vgradi v mišično maso. Tako rikoto kot “Fitness cheese – poltrdi sir” priporočamo prav športnikom po napornih treningih. Rikoto lahko samo na hitro popečete ali pa jo uporabite kot osnovo za pripravo raznih slanih in sladkih jedi.
Lep dan,[/quote]
Kako naj rikoto popečem, če je pa tako “mehka” in mazava. Je ta kaj bolj v trdnem stanju?[/quote]
Pozdravljeni,
Rikota Mlekarne Krepko zgleda kot na priloženem linku spodaj. Je dovolj trda, da jo lahko narežete na rezine in popečete.
Na naši Facebook strani smo objavili tudi predlog priprave na ta način:
Kako naj rikoto popečem, če je pa tako “mehka” in mazava. Je ta kaj bolj v trdnem stanju?[/quote]
Pozdravljeni,
Rikota Mlekarne Krepko zgleda kot na priloženem linku spodaj. Je dovolj trda, da jo lahko narežete na rezine in popečete.
Na naši Facebook strani smo objavili tudi predlog priprave na ta način:
Vaš link[/quote]
Joj..na tem prvem linku-sliki izgkeda bolj taka…razpadajoča, kot neka mehka skuta. Nič, bo treba v živo preizkusit, hvala.
Pozdravljeni,
rikota nima bio certifikata. Spada med konvencionalne mlečne izdelke Mlekarne Krepko, ki so narejeni iz slovenskega nehomogeniziranega mleka visoke kakovosti. Mleko prihaja s pašnikov na Notranjskem.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
rikota spada med visoko beljakovinske mlečne izdelke, kar pomeni, da vsebuje malo maščob.
Hranilne vrednosti si lahko pogledate na spodnji povezavi:
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
Rikota – Ri-cotte, pomeni ponovno kuhan.
Izdelujejo jo iz neposnete sirotke. Originalno izhaja iz Italije, kjer so najbolj znane riccota romana, dimljena rikota, rikota s poprom itd.
Največ je izdelujejo na Sardiniji, Sicilji in Kalabriji, dimljeno pa tudi v okolici Belluna v severni Italiji.
Pod drugimi imeni jo srečamo še v ostalih evropskih deželah, v franciji je to “brocciu”, v grčiji “anthotyro”, v nemčiji “ziger”.
Rokoto lahko uporabljamo pri omakah za testenine, za namaze, solate, sladice itd.
Prava rikota vsebuje malo maščob in veliko beljakovin.
Na naši FB strani smo danes tudi povzeli med.over.net predlog za pripravo, poskusite 🙂
Lep dan,
Pozdravljeni,
Rikota – Ri-cotte, pomeni ponovno kuhan.
Izdelujejo jo iz neposnete sirotke. Originalno izhaja iz Italije, kjer so najbolj znane riccota romana, dimljena rikota, rikota s poprom itd.
Največ je izdelujejo na Sardiniji, Sicilji in Kalabriji, dimljeno pa tudi v okolici Belluna v severni Italiji.
Pod drugimi imeni jo srečamo še v ostalih evropskih deželah, v franciji je to “brocciu”, v grčiji “anthotyro”, v nemčiji “ziger”.
Rokoto lahko uporabljamo pri omakah za testenine, za namaze, solate, sladice itd.
Prava rikota vsebuje malo maščob in veliko beljakovin.
Na naši FB strani smo danes tudi povzeli med.over.net predlog za pripravo, poskusite 🙂
Lep dan,[/quote]
Super, hvala za info. Se morda tudi kje pri nas dobi dimljena rikota in s kakimi dodatki ? Ker tole se sliši tudi zanimivo in sigurno okusno :))