Rimini
Jaz sem bil v Riminiju priblizno 6, 7 let nazaj in kot vecina italijanske obale meni ni bil vsec. Italijanska obala je tako polna ljudi, da dejansko tezko najdes prostor kam dati svojo brisaco, kaj sele, da bi se kje razkomotil. Pa se zelo zelo umetno delujejo njihove plaze, brez zivljenja v morju (brez rib, skal, kamenjev, rakov, alg itd.), barva peska ipd.
Da pa moras za cisto vse placati, je pa ze tako splosno znano. Ce si hoces tam privosciti soncnik ali garderobo moras vse placati.
Odvisno kaj je cloveku vsec; ce ti je vsec gneca na plazah, da se moras prerivati do prostora na plazi in polno ljudi v morju, potem ti bo tam vsec. Ce pa imas rada naravne plaze in morje, mir in svobodo, potem ti v Riminiju sigurno ne bo vsec.
Meni ni bilo…
Upam, da sem kaj pomagal.
Cao!
Tam sem bil poleti, mislim, da je bil julij.
Ampak mislim, da kaksne pretirane razlike med majem in julijem v Riminiju, kar se gnece tice ni, ker so pac Italijani kot narod malce drugacni od drugih narodov-malo manj delajo, pa malo vec uzivajo in so zato bolj pogosto na plazah. Vem iz izkusenj. 🙂
Cao!
no jest sem bila pa tam za prvi maj. Mi je blo kr mal zal, da kopalk nisem imela s sabo, ceprav je se mal mraz za kopat. Zjutraj je sicer nekaj vztrajnih, na razmere navajenih Italjanov plavalo. Ziveljenja zvecer je bilo kar nekaj, ampak kaj ko meni Italjani in njihov jezik niso ravno blizu.. Je pa ful lep izlet, mi smo sli Benetke-Rimini- San marino..
Iz San Marina se cesta spusti v Rimini. Edina palža v Italiji ki je peščena, če oduzameve Kalabrijo, Sardinijo in najlepši otok vsaj zame – Koriziko. Rimini je ob obali polen privatnih majhnih hotelčkov, z odlično italijansko kuhinjo, če imaš rada mivko, peščene obale, dolgo pot v globoko vodo, ležalnike in senčnike vseh vrst in dimenzij…potem pojdi. Nočno življenje je kot nalašč za mlade. Rimini slovi kot /mesto kurb/, povedal lastnih hotela. Nekaj posebnega je Rimini, meni je bil všeč, preživela sem lepe počitnice, mala je bila še mala, obala je bila kot nalašč zanjo, brez ježkov, delali smo potičke v mivki…Nekaj posebnega je, kot izlet pa sploh, saj do San Marina ni daleč. Lep dopust, kakorkoli se boš že odločila. Veš, v Grčiji imajo podobne plaže vsaj na Rodosu in Kreti. Imaš pa definitvno veliko več zavideti v Grčiji, kot v Riminiju, z edino razliko, da ni daleč do Riminija, povsod je skoraj avtocesta.
lp
Angel*