Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Risa na svežem parketu

Risa na svežem parketu

Prosim vas za pomoč – v novem stanovanju, na sveže lakiranem parketu, sem našla prasko (ene 20 cm). Ne bom ugotavljala, kdo je prinesel na parket kamenček (kljub bataljonu copat pred vrati), ker ne bo zato nič boljše, vas pa sprašujem, ali morda obstaja kakšna krema ali kaj podobnega, ki bi zadevo omilijo (če že ne odpravilo).

Ah ja, prva risa, kako boli…. Vsaka naslednja že malo manj. Sčasoma je še opazila ne boš več. Prve pomoči pa žal ne poznam.

Jap, se strinjam z metuljčico. Ti svetujem, da se čim manj sekiraš. Če nekaj mesecev bo prask nešteto, pa če paziš ali ne.

Uf, potem bi morala videt naš parket. Po dveh letih bivanja v hiši, je ko bojno polje:))))

Lp, Meti

Razdevičen.

Ne glej je. Le to pomaga. Jaz imam težave, ker že ne vem več, kam naj sploh gledam 🙂

temu rečejo stanovanje s karakterjem, čez nekaj let…..

Čudežni recept, preverjeno deluje:
Namažeš z Nivea kremo, počakaš 3 mesece in rise ne bo več videti.
😉

Jaz bi raje sebe namazala (ker mi Nivea se iz otrostva lepo disi) in se ulegla za pol ure. Definitivno pomaga.

metuljčica in elaine sta super napisali :))) Ne veš, kako je mene bolela prva mini praskica na avtu :(((( Zdaj jih je nešteto in se raje več ne sekiram. Za parket mi pa še bolj dol visi 😉

a sem potem edina, ki sploh ne vem kje in kdaj je nastala prva takšna praksa? :))) ni vredno…

Poznam kar nekaj parov, kjer žene tip!!! terorizira za vsako prasko na parketu, bognedaj, da jim kaj iz rok pade, da se slučajno ne bi poznalo. Sem bila čisto zgrožena. Hvala bogu, da moj nima nobenih takih idej – pa sem že pikirala likalnik na konicona parket, da je zdaj notri luknja (je odletel tudi košček lesa). Se zgodi, se še bo zgodilo in sekirati se zaradi tega nima veze….Lahko se pa vsi ksupaj izselimo kam drugam, da bo praket ostal cel ali pa prekrijemo celo stanovanje s preprogami, da bomo nabirali prah :))))

Obrnila sem pol kleti, pa žal ne najdem mase za zakrivanje lukenj v lesu, tako da ti ne morem povedati, kako se imenuje. Mislim, da sem jo kupila v Obiju kakšne 4 leta nazaj po ceni okrog 700 sit. Je v malem pakiranju, velikosti npr. masla v kockah, nekoliko tanjša. Ovoj je v zeleni barvi, isti proizvajalec dela tudi barve v prahu, ki se redčijo z vodo, pakirane v malih vrečkah (kot npr. začimbe, prav tako zelene barve) za niansiranje parketa. Dobi se v več barvnih odtenkih. Z maso, ki se oblikuje kot plastelin, sem zapolnila nekaj globjih jamic, nato s čopičem polakirala. Jamice niso bile več vidne, se je pa poznala razlika v niansi laka, pa tudi masa je nekoliko potemnela. Sicer pa priporočam, da vprašaš dobrega parketarja, ki bo to znal gotovo popraviti.

Kaj pa ona stvar za poliranje pohištva? jaz sem tanke rise zmeraj s tistim zrihtala (pred leti, sedaj bi lahko cel parket namazala s tistim in bi potem padali po drseči zadevi (grr)

lpT

V trgovini se dobi vosek, ki ga segreješ in nakapaš v poškodbo, vidi se še zmeraj, veliko manj, ampak les je pa zaščiten, ker drugače, če ne zapolniš te luknje postane črn, ker se tam nabere umazanija. Drugače je pa tako kot so ti punce svetovale, ne glej, ker pri parketu se ti hitro naredi praska in to moraš vzeti v zakup. Lep dan.

New Report

Close