Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Riž v Lidlu izpod kritike

Riž v Lidlu izpod kritike

Tako zanič riž parboiled  kot ga prodaja Lidl, pa ne najdeš nikjer. Pa naj že zamenjajo dobavitelja. Neokusen, nekvaliteten.

Odgovor na objavo uporabnika
Riž, 18.05.2024 ob 15:43

Tako zanič riž parboiled  kot ga prodaja Lidl, pa ne najdeš nikjer. Pa naj že zamenjajo dobavitelja. Neokusen, nekvaliteten.

Garažni mojstri vabijo.

Kot da je v Hoferju kaj boljši…. tisti v vrečkah po 1 kg je neužiten.  Je bolje dat dva eura več in imaš okusen riž….

Zadnjič mi ga je prinesla sorodnica iz Spina. Hvalila ga je. Meni se zdi grozen. Tudi se razkuha. Sedaj je še skoraj trd, čez dobro minuto pa ves razkuhan.

Lidl ima cene kot Mercator ali Spar, marsikaj še celo dražje kakovost pa v podnu, ne samo pri rižu, vse kar prodajajo je Poden kakovost.

Imam arborio riž tudi od tam in je enako dober kot ostali. Tega prav rad kupujem za rižote.

Darko M, 18.05.2024 ob 16:28

Lidl ima cene kot Mercator ali Spar, marsikaj še celo dražje kakovost pa v podnu, ne samo pri rižu, vse kar prodajajo je Poden kakovost.

Se strinjam, kvaliteta se opazno znižuje, tako v Lidlu kot Hoferju in Eurospinu.

Noben “parboiled” riž ni preveč  gurmansko okusen za jest, pa če je  iz Lidla, Hofra, Mečkatorja , Spara Eurospina, ali pa zvenečih  znamk kot so Gallo, Scotti, Uncle ben’s … ker ima poseben specifičen vonj in okus zaradi načina predelave in obdelave, tudi zaradi  brušenja in poliranja.

Najboljši je pirinac 👍

rok-1, 18.05.2024 ob 16:33

Imam arborio riž tudi od tam in je enako dober kot ostali. Tega prav rad kupujem za rižote.

Arborio je super, kvaliteten, za rižote. Parboiled iz Lidla pa izpod kritike

o ja, je, 18.05.2024 ob 16:27

Zadnjič mi ga je prinesla sorodnica iz Spina. Hvalila ga je. Meni se zdi grozen. Tudi se razkuha. Sedaj je še skoraj trd, čez dobro minuto pa ves razkuhan.

Riz je poleg cistil edini razlog, zakaj hodim v Eurospin in sicer kupujem tistega v rdeci skatli, Roma. Ce kupujem kje drugje, pa kupim santa andrea ali arborio. To ko govorimo o rizotah. Za azijske jedi kupim riz v azijskih trgovinah, se da tudi z nasimi kaj naredit, a se pozna razlika.

Vsec mi je tudi badmati riz, a mojim zal ne, tako da ga redko kupim.

Dober je Spar Parboiled. 2.99 EUR mislim da je cena. En najbolj kvalitetnih parboiled rižev.

Kupujem riž za mlečni riž. Tega imam najraje.

New Report

Close