Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rižev narastek…po vaše

rižev narastek…po vaše

danes bom delala rižev narastek, osnovni recept mi je znan, pa vseeno, dejte mal napisat, če mu dodate še kako osebno noto…sodelavka pravi, da da notri koščke temne čokolade, kar se mi zdi zanimivo…no skratka, dete mal varjant povedat…

Jaz dam na krhlje narezana jabolka in je noro sočen.

V kuhan mlečni riž zamešam:
-vanilijev puding z rozinami (namočenih v rumu za naju z možem, za otroke seveda ne :))
-skuto in sesekljane suhe marelice (marelice vržem not že 5 minut pred koncem kuhanja riža)
-breskov pire (v ohlajem mlečni riž, drugače se sesiri)
-seseklane lešnike/mandeljne/orehe in ali naribano jabolko
-maline ali borovnice 1 min podušene na maslu(za grah masla)
-2-3 koščke temne čokolade potisnem v sredino skodelice

Jaz pa naribana:)

uh hvala za tole….a puding predvidevam, da že skuhan date v že kuhan mlečni riž? ali proti koncu kuhanja?

jaz pa samo rozine in tak je tudi pravi recept.

uh hvala za tole….a puding predvidevam, da že skuhan date v že kuhan mlečni riž? ali proti koncu kuhanja?[/quote]

Ja prej kuhanega, delno ohlajenega. Na 1,5l kuhanega riževega narstka 0,5l pudinga.

Delam rižev narastek po receptu iz ene kuharce izpred (najmanj) 40 let in tam ni rozin. Po moje je pa to pravi recept…

Delam rižev narastek po receptu iz ene kuharce izpred (najmanj) 40 let in tam ni rozin. Po moje je pa to pravi recept…[/quote]

se strinjam. original je BREZ rozin.

Jaz včasih dodam osnovnemu receptu malo cimeta.

Delam osnovni recept + rozine
Včasih naribam notri jabolko + malo cimeta

Drugače pa namesto riževega lahko narediš še zdrobov narastek… je tudi fantastičen.

notri dam kar imam doma, velikokrat jabolka na krhlje narezane, maline, rozine, sesekljane orehe

maš kar nekaj doma

Dodam vedno skuto.

moj rižev narastek:v skuhan riž dam malo masla stepena jajca z vanilijem in sladkorjem,spečem pol ure na 180 st!

New Report

Close