rizev narastek

Hej,petra!
Sem ze pisala recepte.Najraje ga naredim tako,da v rizevo maso dodam se skuto poleg rumenjakov in jajc;lahko so jabolka zraven ali pa ne.
Po vrhu dam vcasih narezane mandeljne. Ze peceno namazem z dobro aromaticno malo razredceno marmelado in dam se malo v pecico.
Moz ima najraje,ce na mizo dam ananasov kompot;potem si zraven poliva in nalaga po svoji volji. Vnuk si namaze s stopleno cokolado.
Slani narastki so pa nekaj drugega. Lep pozdrav Babi

Petra, misli mi beres.
Prejsnji vikend sem pekla obicajni rizev narastek in sem ravno tudi mislila vprasat, ce ga ve kako drugace pripravljate. ;)))
No, sicer dam pa jaz notri poleg mlecnega riza jajca+sladkor+vanilij sladkor + naribano limonino lupinico. Cez najbolj pase marmelada iz jagod in rabarbare.
Lp, Ursa.

Zala, zadnje časa redno spremljam tole stran Coolinarike in moram rečt, da je tudi meni že padel tale recept v oči. Izgleda prav mamljivo, le višnje bi skoraj morala zamenjati s kakšnim drugim džemom, saj bi sicer znala “požeti kritike” doma :o) Kakšne marelice ali breskve bi verjetno pri nas šle lažje v želodec.
In tale današnji recept dneva za sarme malo drugače bo tudi verjetno v kratkem preizkušen.
Pozdravček!
Vladka