Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rizev narastek

rizev narastek

pred dnevi sem delala rizev narastek. hci ga obozuje! naredila sem “navadnega” z nekaj rozinami. pobrskala sem se malo naokrog…variante so z jabolki… zanima me,ce ima katera se kak “poseben” recept!? malo drugacen? 🙂 lp petra

Hej,petra!
Sem ze pisala recepte.Najraje ga naredim tako,da v rizevo maso dodam se skuto poleg rumenjakov in jajc;lahko so jabolka zraven ali pa ne.
Po vrhu dam vcasih narezane mandeljne. Ze peceno namazem z dobro aromaticno malo razredceno marmelado in dam se malo v pecico.
Moz ima najraje,ce na mizo dam ananasov kompot;potem si zraven poliva in nalaga po svoji volji. Vnuk si namaze s stopleno cokolado.

Slani narastki so pa nekaj drugega. Lep pozdrav Babi

Včasih ga naredim z dušenimi jabolki+cimet+klinčki+malo ruma (plast riževe mase-jabolka-masa-sneg), sem ga pa delala tudi z borovnicami. Te sem posipala s sladkorjem in jih zmešala v riž. Nam je oboje zelo všeč.

hvala obema! lp petra

Petra, misli mi beres. 🙂
Prejsnji vikend sem pekla obicajni rizev narastek in sem ravno tudi mislila vprasat, ce ga ve kako drugace pripravljate. ;)))

No, sicer dam pa jaz notri poleg mlecnega riza jajca+sladkor+vanilij sladkor + naribano limonino lupinico. Cez najbolj pase marmelada iz jagod in rabarbare.

Lp, Ursa.

Jaz včasih zraven namečem še češnje ali višnje iz skrinje.
Pelivamo si ga s segreto marmelado iz celih češenj, katero sem prav v te namene lani pripravila. Vsi so navdušeni, ampak potem bi še vseeno nekaj konkretnega..

Hojla!

ravno tu je en zanimiv recept:

MOgoče bo pa prišel komu prav…dober tek! 🙂
LP, zala

Zala, zadnje časa redno spremljam tole stran Coolinarike in moram rečt, da je tudi meni že padel tale recept v oči. Izgleda prav mamljivo, le višnje bi skoraj morala zamenjati s kakšnim drugim džemom, saj bi sicer znala “požeti kritike” doma :o) Kakšne marelice ali breskve bi verjetno pri nas šle lažje v želodec.
In tale današnji recept dneva za sarme malo drugače bo tudi verjetno v kratkem preizkušen.
Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

New Report

Close