Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Riževe ploščice kancerogene?? Žogca?

Riževe ploščice kancerogene?? Žogca?

Berem v eni od tem, da naj bi bile riževe in podobne ploščice kancerogene. Ali samo riževe? Kje to piše? Zakaj naj bi bile kancerogene?

Hvala

Tukaj so testirali Nemci – našli so akrilamid in arzen:

Das Testergebnis

Wir müssen leider die “Reisleine” ziehen: In allen Waffeln steckt krebserregendes Acrylamid und Arsen – meist in “erhöhten” oder “stark erhöhten” Mengen. Mehr als die Hälfte fällt mit “mangelhaft” oder “ungenügend” durch. “Schuld” an dem miesen Abschneiden ist das Produkt als solches und Schlamperei seitens der Hersteller. Denn im Vergleich zum letzten ÖKO-TEST Reiswaffeln hat die Schadstoffbelastung zugenommen. Nur die “guten” Waffeln von Hipp können wir noch empfehlen – allerdings auch nur zum gelegentlichen Verzehr.
http://www.oekotest.de/cgi/index.cgi?artnr=100050&bernr=04
http://www.welt.de/wirtschaft/article143547494/Reiswaffeln-mit-Arsen-belastet.html

Še Švedi:
http://www.livsmedelsverket.se/en/about-us/press/study-reveals-problems-with-arsenic-in-rice-and-rice-products/

Dokazali so, da na način, kot jih delajo in pri temperaturi, ki je, se tvorijo zelo rakotvorne zadeve in so povedali, da to ni zdrava hrana, ampak zelo nezdrava. Odsvetujejo uživanje. Na internetu je veliko ctiva.

Nemška potrošniška organizacija opozarja, da so izjemno priljubljeni riževi vaflji daleč od bio in zdravih, pravzaprav so strupeni in rakotvorni.

http://siol.net/novice/slovenija/nevarni-rizevi-vaflji-bi-bilo-bolj-zdravo-grizljati-stiropor-326369

me ne čudi, ker tam doli stalno špricajo z raznimi monsanotovimi oranžnimi agenti in podobno svinjarijo, riž pa iz zemlje rad potegne strupe (tudi arzenik). Potem ga pa še gensko spremenijo in futrajo ubogim otrokom

Še tole dodam. Pred dvemi, tremi leti so nekaj dni non stop na CNN, Sky News, CBS in drugih podobnih programih obveščali o raziskavi, ki so jo naredili Nemci. Ne spomnim se zdaj vsega povedana, ampak stvar naj bi bila v načinu (in temperaturi), pri kateri se delajo. In ne v rižu. Ne vem, ali je bilo govora samo o riževih, verjetno o vseh, ampak raje preveri. Meni je ostalo v glavi, da so vsi ti kakor zdravi stiroporji strupeni.

agent oranđ je šel v v večna lovišča. Mislim da je bi nazadnje uporabljen v Vietnamu sicer v sklopu svojh bratov in sester – ti mavrični agentje (ime so dobili po sodih, v katerih so se nahajali). taornažni je bil najbolj pridn in zato so ga največ porabli

so pa to mešanice strupov proti plevelom (ti agentje) . Zdaj tam doli špricajo verjento s čim bolj konkretnim glede na to da so arzen dobili v vzorcih

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Da, tudi bio variante so zelo oporečne. Riž ni tukaj nič kriv, da ne bo pomote. Ne vem, zakaj to zadevo sploh še prodajajo.


Šlo (oz. še vedno gre) je zato, da so ugotovili, da pri cvrtju pri visokih temperaturah olja začnejo v zelo škrobnatih živilih nastajati akrilamidi. Čeprav je treba reč, da so bili odzivi medijev močno pretirani in preveč senzacionalistični (tako kot z “yog matt chemical” lansko leto).
Našli pa so jih pri nekih švedskih delavcih, ki so delali z barvami. Najprej so mislili, da so se zastrupili preko barv med barvanjem, ko pa so to teorijo ovrgli in so sprožili natančnejšo preiskavo, ki jih je pripeljala do kuhinje.
Nevarna je kombinacija visoka temperatura olja + škrob + čas pečenja.

Tako pač je dandanes : zdravje ubija!

Tako je. In potem se otroku to tlači v usta, ker je treba zdravo jesti. Ko bi bilo veliko bolj zdravo v usta mu poriniti čokolado. O tem, koliko bolj bi bilo zdravo poriniti mu v usta jabolko, pa sploh ne. Če seveda imamo domača jabolka.

Tako je. In potem se otroku to tlači v usta, ker je treba zdravo jesti. Ko bi bilo veliko bolj zdravo v usta mu poriniti čokolado. O tem, koliko bolj bi bilo zdravo poriniti mu v usta jabolko, pa sploh ne. Če seveda imamo domača jabolka.[/quote]

No ali pa kuhan riž, če smo že pri tem.
Meni ni všeč, da se take stvari vseeno prodajajo. No, itak je polno tega, kar verjetno sploh ni primerno za prehrano, pa niti ne vemo.

Hvala vsem. Jaz sem zadnja leta kar precej tega zaužila, ker sem se izogibala kruhu zaradi glutena. Sicer sem jedla bolj koruzne, kot riževe…

Kaj naj potem jem namesto kruha?:(


Kar kruh? Če si alergična na gluten, potem si peci brezglutenskega, sicer pa navaden kruh.

Za občutljive na gluten je poseben kruh.

kar se ploščic tiče, pa vas opozarjam še na čokolade a la Bali, kjer je tudi ta napufan riž, pa tudi v žitaricah za otroke je tega kar precej.

To pa sploh. Mislila sem na prigrizke, malico. Riž skuhat in to je to.

Saj to je to. Karcinogene cigarete imajo gor napis, da ubijajo, te tablice pa so na oddelku z zdravo hrano.

Da, tudi bio variante so zelo oporečne. Riž ni tukaj nič kriv, da ne bo pomote. Ne vem, zakaj to zadevo sploh še prodajajo.[/quote]

seveda je tudi riž kriv…

http://www.oekotest.de/cgi/index.cgi?artnr=100050&bernr=04&seite=01

Arsen in Babys Lieblingssnack: Dass Arsen im Reis steckt, weiß man schon lange. Die Reispflanze nimmt natürliches Arsen aus dem Boden auf und reichert es in den Körnern an.

Bemu mast. Pa ravno zadnjič sem jih par pakelcev prinesel domov…


Potem velja isto za riževe čokolade, kosmiče, oziroma vse izdelke, kjer je prisoten ekspandiran riž ?

Da, tudi bio variante so zelo oporečne. Riž ni tukaj nič kriv, da ne bo pomote. Ne vem, zakaj to zadevo sploh še prodajajo.[/quote]

seveda je tudi riž kriv…

http://www.oekotest.de/cgi/index.cgi?artnr=100050&bernr=04&seite=01

Arsen in Babys Lieblingssnack: Dass Arsen im Reis steckt, weiß man schon lange. Die Reispflanze nimmt natürliches Arsen aus dem Boden auf und reichert es in den Körnern an.[/quote]

Vse preberi.
Arzen je v rižu, ampak v vafljih ga je pa fuuuuuul.


Potem velja isto za riževe čokolade, kosmiče, oziroma vse izdelke, kjer je prisoten ekspandiran riž ?[/quote]
Kaj pa pokovka?

seveda je tudi riž kriv…

http://www.oekotest.de/cgi/index.cgi?artnr=100050&bernr=04&seite=01

Arsen in Babys Lieblingssnack: Dass Arsen im Reis steckt, weiß man schon lange. Die Reispflanze nimmt natürliches Arsen aus dem Boden auf und reichert es in den Körnern an.[/quote]

Vse preberi.
Arzen je v rižu, ampak v vafljih ga je pa fuuuuuul.[/quote]

arzen je v osnovi v rižu.v vafljih se samo dodatno oplemeniti z odvzemom tekočine
iz tistega linka, ki sem ga citirala navajam po spominu
riž črpa arzen iz zemlje in ga skladišči v zrnu in dodatno obogati. poleg tega riž v veliki meri pridelujejo na območjih,ki so itak obremenjena z arzenom.

drugo je pa akrilamid, ki nastane pri peki

Vse preberi.
Arzen je v rižu, ampak v vafljih ga je pa fuuuuuul.[/quote]

arzen je v osnovi v rižu.v vafljih se samo dodatno oplemeniti z odvzemom tekočine
iz tistega linka, ki sem ga citirala navajam po spominu
riž črpa arzen iz zemlje in ga skladišči v zrnu in dodatno obogati. poleg tega riž v veliki meri pridelujejo na območjih,ki so itak obremenjena z arzenom.

drugo je pa akrilamid, ki nastane pri peki[/quote]

Sam tole zgoraj pa, oprosti mojemu neznanju, morda pomeni da je vsak riž (tudi basmati???) poln arzena?

Res me zanima, če kdo ve…

arzen je v osnovi v rižu.v vafljih se samo dodatno oplemeniti z odvzemom tekočine
iz tistega linka, ki sem ga citirala navajam po spominu
riž črpa arzen iz zemlje in ga skladišči v zrnu in dodatno obogati. poleg tega riž v veliki meri pridelujejo na območjih,ki so itak obremenjena z arzenom.

drugo je pa akrilamid, ki nastane pri peki[/quote]

Sam tole zgoraj pa, oprosti mojemu neznanju, morda pomeni da je vsak riž (tudi basmati???) poln arzena?

Res me zanima, če kdo ve…[/quote]

tudi. odvisno tudi od področja, kjer ga sejejo.
http://www.fda.gov/Food/FoodborneIllnessContaminants/Metals/ucm319924.htm

arzen je v osnovi v rižu.v vafljih se samo dodatno oplemeniti z odvzemom tekočine
iz tistega linka, ki sem ga citirala navajam po spominu
riž črpa arzen iz zemlje in ga skladišči v zrnu in dodatno obogati. poleg tega riž v veliki meri pridelujejo na območjih,ki so itak obremenjena z arzenom.

drugo je pa akrilamid, ki nastane pri peki[/quote]

Sam tole zgoraj pa, oprosti mojemu neznanju, morda pomeni da je vsak riž (tudi basmati???) poln arzena?

Res me zanima, če kdo ve…[/quote]

Riž po naravi absorbira arzen, ker je taka rastlina. Ampak to je organski arzen in ta gre menda mirno skozi telo in se izloči. Anorganski – ta je od škropiv in umazanije v tleh. Bio riž bi torej moral načeloma imeti le neškodljivi arzen. Shit so potem ti vaflji, kjer se očitno zaradi pregrevanja naredijo škodljive spojine in se poveča koncentracija arzena.

New Report

Close