rižolono…
Kaj menite tiste, ki imate izkušnje:
imam dobre 5 mesecev starega otroka. zadnje dneve se ponoči zbuja pogosto in ob dojenju hitro zaspi nazaj, a ne za dolgo. Sicer je dojen, zadnjih 14 dni mu dodajam gosto hrano (krompir, korenček). Pomislila sem, da mogoče zvečer pri obroku poje premalo, zato bi mu zvečer pred spanjem dodala drugo hrano – npr. rižolino. Ali mu ga naj zmešam z prilagojenim mlekom ali z vodo? Mu ga naj dam po steklenički ali po žličkah? Po tem bi mu za navrh dala še moje mleko. Kaj menite??
Hvala in lep pozdrav.
moj nasvet – če imaš dovolj svojega mleka, rižolino pripravi z njim. adaptiranega se poslužuj samo, če tvojega mleka ni dovolj.
pravijo, da ni dobro, če daješ te kašice otroku po flaški – za zobke. jaz sem mu mlečne kašice zmeraj pripravljala malo bolj goste, a še zmeraj dovolj tekoče, da jih je po žlički lepo pojedel. potem ga brez problema podojiš, če bo še lačen, bo sprejel dojenje, mislim.
dobiš pa tudi razne kašice, ki že vsebujejo adapt. mleko in samo zmešaš z vodo. mislim, da jih ima milupa in hipp veliko.
lp
MAma…. sem mislila, da sem že jaz napisala tale post in pozabila:)) Pri nas je bilo identično stanje cca 14 dni nazaj in sem mu zvečer začela rižolino dodajat….. nobene spremembe pri nočnem zbujanju na žalost. Po 10 dneh dneh se je situacija uredila …. sedaj se zbuja vsake 3 ure.
Rižolino sem mu pripravila z adaptiranim mlekom, včeraj pa sem kupila Rižolino od Milupe…. pri tem se pa samo prekuhana voda dodaja. Na začetku sem mu dala 50ml rižolina (po žlički), sedaj pa sva na 100ml. Zaenkrat se dodajanje rižolina nič ne pozna na dojenja.
LP Kaja
Sama sem najprej začela z dodajanjem zvečer, v upanju, da bi bolje spali otroci, no, pa ponavadi se ne pozna kaj dosti… a upati ni greh
Riževe kosmiče pripravi s svojim ali adaptiranim mlekom, jaz sem se posluževala riževe kašice od Milupe, ki ima že dodano mleko in se meša z vodo. Obvezno pa se odloči za žličko in ne stekleničko, še sploh če tako in tako nameravaš potem še podojiti. Pa sploh mara stekleničko, če se sicer dojita?
Vladka