Najdi forum

rižota

Ali kdaj pripravite rižoto iz rdečega radiča? Je res zelo grenak okus? Koliko časa pražite radič? Kaj pa če bi vmes dala še mleto meso in skupaj popražila? Bo kaj boljše?

Škoda radiča.

Naredi rižoto – zelenjavno ali mesno in radič uživaj v obliki, kjer imaš še kaj od njega (vitamine predvsem).

Kaj pa, če ne bi delala rižote iz nečesa, česar ne maraš?

Sicer pa ja, bo grenko, tega se na zakriti. Ne vem, kaj bi imelo meso pri tem?

Naredi rižoto iz mletega mesa, zraven pa naredi radič kot prilogo. Škoda je pražiti radič in uničevati vitamine, ki jih ima!

Jo pogosto pripravim, ko je sezona. Popraži dovolj čebule, kar da okus sladkega. Dodaj radič in tenstaj, vmes zalij s sladkim belim vinom, ki pa mora izhlapeti. Dodaj riž in zalivaj z juho po potrebi, ves čas mešaj. Na koncu lahko vmešaš parmezan.

preden ga boš vrgla v lonc radič
daj vsak list pod toplo vodo in s soljo trljaj

ful zgubi grenkobe.
s tem verjamem tud vitamine
ampak tega zdej ne sprašuješ
torej vsak list kr pdobr posol strljaj, pod vodo pa spet mal posol pa trljaj in tko vsak list

Večkrat naredim preliv za makarone. Malo šalotke na oljčnem olju, veliko radiča, sol, poper. Meni je zelo všeč, ker pogreni. V rižoti se ta grenčina izgubi zaradi kuhanja. Zdi se mi škoda radiča za to.

New Report

Close