rjava barva za lase – katera?
Oj. Imam naravno rjave lase – niso temni, niso pa blond, nč lepa barva, v glavnem – dolgočasna. Rada bi si jih pobarvala na eno res lepo rjavo. Pod lepo razumem to, da bodo lasje zgledali zdravi, sijoči, in da bo temno-zdravo rjava, ampak ne črna. Katero barvo mi priporočate? Sprašujem za izkušnje, ker to obljublja vsaka reklama. Ko sem se nazadnje barvala pri frizerju, mi ni bila barva všeč, zato bi se sedaj doma.
Jaz sicer ne uporabljam rjave, ampak svetlejše tone, bi pa rekla, da so po mojih nekajletnih izkušnjah vse barve nekako v istem rangu, vsaj kar se tiče teh, ki se kupijo v drogerijah. Izredno slabo je na moje lase vplivala le ena in sicer od Subrine, ki mi je pustila , edina, štrenaste, slabe lase. Probala sem pa sicer tudi od Loreala, Garnierja in chwarzkopfa. Vse so bile na mojih laseh nekako enake, tako da, kot sem rekla, so mi vse nekako iste kvalitete. Sicer seveda kvaliteta ni taka kot pri tistih, ki jih kupiš pri frizerju.
No, jaz sem se pa 10 let barvala na črno in sem bila najbolj zadovoljna z Lorealom, najmanj z Garnierjem. Zdaj sem blond in mi je Keune naredil štalo, ravno tako Loreal, tudi pri frizerju je bil obup, edino kar moji lasje že eno leto lepo sprejmejo kar se blond barv tiče so barve od Subrine.
Torej moje ugotovitve, za temne barve kupit Loreal, za svetle pa Subrino.
Mal pazi kakšen imaš osnovni pigment … sicer ne vem kako to izveš drugače, kot s poskušanjem. Jaz sem bila na istem – ne blond, ne rjava; nekaj čudnega vmes. Pa me prime, da bi se pobarvala na “eno lepo rjavo barvo”. Grem, kupim in po barvanju izpadem RDEČA!!!! AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kapo na glavo in pot pod noge in k frizerju … Očitno imam v osnovi veliko blond pigmenta in mi je rjavo potegnilo na rdečo. Zdaj me barva frizerka in sem lepo čokoladno rjava