Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rjuhe se morajo prati vsak teden!

Rjuhe se morajo prati vsak teden!

pa ti bom jaz odg.ker ima alergičnega otroka.
Nisem obsedena,prej nisme menjavala posteljnine 1x na teden,prav tako nisem pucala non stop.Zdaj ko je sin že večkot 1 leto alergik,pa moram.
Torej kaj je krivo potem ,da imam alergičnega otroka?Eden je alergik ,drugi pa ni.
pa ti bom jaz rekla: dednost,geni….
Glej da se ne bo spreobrnilo,pa če imaš otroke ali boš imela(saj je vseeno) in boš tudi ti morala delati tako.pa ne boš več pametna 🙂

menka: če smo umazani ok.Boljše biti umazani,kot pa umsko omejeni!!
Vi ste starši in se ne čudim zakaj so otroci takšni,le kakšni naj bodo,če nimajo dobrega vzgleda. Če vi ponižujete druge ljudi,širite rasno nestrpnost in še in še.Potem se pa čudite ko vam otroci vračajo.

Pardon, alergiki so izuzeti. Ostali pa ne.

Res, da smo različni, ampak ene sprejeti “normativi” pač držijo.

Pa kolk vi porabite praška, elektrike , da ne govorim o okolju, če recimo perete vsak teden cca 4 postelje, se pravi 4x rjuhe, 4x prevleka blazina, 4x prevleka za odejo, pa to je za en ta velik stroj, kje so pa še ostale “cunje”, sploh če so otroci še mali.

Po mojem sta to kar dva stroja.

Kako folgate prat komplet postelje enkrat na teden? Plus vse ostalo. Da o ljubezni do okolja sploh ne govorim. Bogo.

mi imamo vodno posteljo in tej pac lahko odpres prevleko in prides do plasticnega dela, prevleko das v stroj, pol imam pa spodaj se eno tako prevlekico, na kateri se nabere ta svinjarija o kateri sprasujes, no to gre tudi v stroj. Ej, ce ne bi videla ne bi verjela. Se vsak dan zvecer stusiramo, in pozimi delam piling telesa tako obcasno pac in bi tudi jaz tako na “oko” rekla, no way, ne pride nic skozi. Pa pirde in to toliko, da kar verjames ne. To je odmrla koza, ki gre skozi pizamo, rjuho, prevleko na jogiju in gre notri v jogi, pa prhljaj, lasje, razne tekocine iz telesa, recimo potenje. Saj bi jaz tudi rekla, se ne potim in pri meni zagotovo ostane postelja cista. No pa ker vidim vem, da temu ni tako.

Kako kdo pere mi je cist vseeno, jaz vem kako jaz, sem samo odgovorila na zgoraj zastavljeno vprasanje.

Ne velja za tiste, ki so alergični na pršico. Ti naj si priskrbijo ustrezno postelnino.
Kar se pa drugih tiče. Zakaj tako napadate avtorico posta? Kaj pa če dela v svinjaku in se ne preobleče preden gre v posteljo, kaj če spi s potepuškimi psi, morda ima pa majhne otroke, ki se ji pogosto polulajo v posteljo…? V takšnem primeru bi tudi jaz prala vsak teden, ali pa bi problem rešila po bolj običajni poti.
Sicer je pa bolezen čistoče že pred leti obstajala v nekaterih razvitih državah. Začeli so jo povezovati z večanjem števila alergičnih in nekaterih kožnih obolenj.
Danes bi pa sama pomislila tudi na trošenje pitne vode, ki je ni v izobilju, predvsem pa na uničevanje okolja z detergenti, ki jih ni možno po enostavni metodi razgraditi in odstraniti iz okolja. Zato pamet v roke. Nobena stvar ni dobra, če je je preveč ali premalo. Najti moramo pravo mero med tistim kar nam ustreza, kar je zdravo oz. ni škodljivo za nas in za okolje.
Pa veliko užitkov v zmerni čistoči in to brez neumne tekmovalnosti katera bo porabila več vode in detergenta ali drugih kemikalij.

ne uporabljam praška niti mehčalca. Elektrike pa nimamo veliko tko da…. perem 3 stroje na teden v cenejši tarifi). .Ja otroci so mali ,pa to ne pomeni da imamo full za oprat

Bl je fina,večja je svina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa še to, zato pa vsi praški, katere reklamirajo, da operejo vso umazanijo v bistvu sploh nič ne perejo. Čiste stvari se tudi brez praška lepo operejo. Sedaj šele razumem, zakaj so vsi praški za en klinc operejo, sploh tisti bolj poceni. Sedaj šele razumem zakaj jaz jamram, da fleki ostanejo na perilu, sem že mislila in verjela, da je z mano nekaj narobe, če vsi ostali nimajo problemov.
Sam bedno se mi zdi prati čisto perilo, sploh kake velike plahte.

Zakaj se temu reče da so ljudje obremenjeni s tem?
Jaz z rjuhami nisem prav nič obremenjena, samo perem pa jih na 14 dni, prevleko za vzglavnik pa na en teden.

Rjuhe menjam enkrat na teden. Operem jih ponavadi isti dan,včasih kakšen dan ali več kasneje. Odvisno tudi od vremena, ker nimam sušilca. Rjuho od koutra menjam na 14 dni. Kouter operem pa enkrat na 2-3 mesece..odvisno. In nisem obsedena s tem..sem mislila,da je še premalo. Brisače tudi enkrat uporabim in operem. Mož isto. Tuširam pa se ponavadi enkrat na dan,včasih tudi dvakrat.Lase erem na 2-3dni.

Voda se mora podražiti za 20 krat, elektrika za 10 krat, pamet je pa nekatere tako in tako že zapustila. Pretirana skrb za čistočo spada med vrsto nevroz, privoščijo pa si jo lahko tisti, ki imajo preveč časa. Zavidam vam!

A ti sploh ločiš med pretiravanjem in osnovami higiene? Nekateri ljudje okoli nas se ne umivajo po nekaj dni skupaj (!!!!) kar je nedopustno, sploh če delajo s hrano in pripravljajo hrano za druge. A zate je pretiravanje, če se nekdo dnevno umije in s sebe spere švic, ostanke urina, blata, sperme, odpadle kože, vonjave kuhinje (si kdaj povohala ali bila skupaj z osebo, ki dela npr. v restavraciji s hitro prehrano, kako obupno smrdi vse na njej in od nje po koncu dneva? in ti toleriraš, da se taka oseba preprosto vleže med rjuhe brez umivanja? Ma kakšni ljudje ste to, ki šparate na peščici vode???? Veš kaj je pretiravanje in potrata vode? pranje avtomobila vsak teden pred domačo hišo ali blokom, pa zalivanje vrta z vodo iz pipe, pa točenje vode v kad poleti pri tistih, ki si tako hladijo razbeljene stene blokovskih naselij.

Ne zameri, to pa je malo premalo higiensko!
Jaz se tuširam vsak dan dvakrat, lase umivam na dva dni, brijem se tako poleti kot pozimi, barvam se na 2 meseca, modrc zamenjam vsak dan, kot normalno tudi nogavice, spodnje hlačke in majico oz. bluzo. hlače oblečem največ dvakrat, krila ne nosim, pulover ali jopico oblečem največ trikrat, bunde perem na 3 tedne, posteljno perilo na 14 dni do 3 tedne, brisače enkrat na teden.

Ne vem no, rada sem čista in rada dišim.
Tudi moj mož me obožuje še vedno, in jaz tudi njega, je tudi on zelo dišeč, še po 25 letih:)[/quote]

zakaj premalo higiensko???
tudi jaz se tuširam 2-3x na teden pozimi, ko imam že itak suho kožo od centralne…si pa mednožje in noge in pazduho umeijem vsak dan, pa niti slučajno ne smrdim, se imam za čisto žensko…tudi glavo si perem 1X na teden, ne vem zakaj bi si jo prala na 2-3 dni, če se mi ne mastijo…delam pa tudi ne na gradbišču, da bi imel polno praha…
in zakaj bi menjala modrc vsak dan, to pa mi res ni jasno???kaj ti kaj iz jošk curlja?? spodnje gate itak da vsak dan, ampak modrc, ne vem no…[/b][/u]
zakaj bi prala bundo na tri tedne, če se ne umaže, jaz jo operem 2X čez celo zimo, ali 1X, ker je itak temna in se ne umaže tako, oz. se ne vidi…ok, če je svetla ja,potem je treba
tudi jaz si nog ne brijem pozimi redno, zakaj, če imam dolge hlače in hulahopke, pa samo kožo izsušuje britje…pa tudi pa nisem kosmata kot medved, tistih par dlak me pa res ne moti in tudi partnerja ne…
itd….itd…
ne vem no, ene ste res obseden s pranjem–[/quote]

Zakaj bi zamenjala modrc? Zato in z istim razlogom, kot verjetno (upam) zamenjaš spodnje gate:, ker se pod robom pod pazduho tako lepo zažre tudi deodorant, ki ga dnevno uporabljamo, pa švic, izločena tekočina skozi znojnice pod pazduho, ki je včasih tudi skoraj neviden in se ti posuši na modrcu do večera, ko ga olupiš s sebe in ga tudi ne zavohamo, pa tudi zato, ker je modrc direkt v stiku s kožo, ki čez dan diha in izloča presnovke telesa – pozabljaš, da je koža človekov največji organ.

Kaj je pretirano ve vsaka sama za sebe. Rečem lahko samo, kako pogosto si je potrebno umivati roke, vendar to že vsaka ve. Vsa druga umivanja, pranja in kaj vem kaj še bi pa težko dala v tabelo. Imate prav, po teku bote prepotene, verjetno se bode sprhale in preoblekle, prepoteno spodnje perilo pa oprale. Vendar to so različne situacije, ki jih lahko naštevamo do onemoglosti. Zanima pa me, ali ločite med pretirano skrbjo za čistočo in normalno higieno človeka. Za higieno je potrebno poskrbeti, pa ne pozabite na roke, vsako pretiravanje je pa škodljivo, zaradi takega ali drugačnega razloga. Vzamite v roke priročnik o higieni pa se bomo razumeli.

zakaj premalo higiensko???
tudi jaz se tuširam 2-3x na teden pozimi, ko imam že itak suho kožo od centralne…si pa mednožje in noge in pazduho umeijem vsak dan, pa niti slučajno ne smrdim, se imam za čisto žensko…tudi glavo si perem 1X na teden, ne vem zakaj bi si jo prala na 2-3 dni, če se mi ne mastijo…delam pa tudi ne na gradbišču, da bi imel polno praha…
in zakaj bi menjala modrc vsak dan, to pa mi res ni jasno???kaj ti kaj iz jošk curlja?? spodnje gate itak da vsak dan, ampak modrc, ne vem no…[/b][/u]
zakaj bi prala bundo na tri tedne, če se ne umaže, jaz jo operem 2X čez celo zimo, ali 1X, ker je itak temna in se ne umaže tako, oz. se ne vidi…ok, če je svetla ja,potem je treba
tudi jaz si nog ne brijem pozimi redno, zakaj, če imam dolge hlače in hulahopke, pa samo kožo izsušuje britje…pa tudi pa nisem kosmata kot medved, tistih par dlak me pa res ne moti in tudi partnerja ne…
itd….itd…
ne vem no, ene ste res obseden s pranjem–[/quote]

Zakaj bi zamenjala modrc? Zato in z istim razlogom, kot verjetno (upam) zamenjaš spodnje gate:, ker se pod robom pod pazduho tako lepo zažre tudi deodorant, ki ga dnevno uporabljamo, pa švic, izločena tekočina skozi znojnice pod pazduho, ki je včasih tudi skoraj neviden in se ti posuši na modrcu do večera, ko ga olupiš s sebe in ga tudi ne zavohamo, pa tudi zato, ker je modrc direkt v stiku s kožo, ki čez dan diha in izloča presnovke telesa – pozabljaš, da je koža človekov največji organ.[/quote]

meni se nič ne zažre pod modrc ne švic ne deodorant, če pa imaš ti tolk špeha pod rokami(pazduho), da imaš s tem problem, potem si pa le operi vsak dan modrc…

New Report

Close