Najdi forum

Roaccutan

Ali ima kdo izkušnje z Roaccutanom, ki jih predpiše dermatolog. Pri meni žal nobena žavba ne učinkuje več, zato sem se na žalost šele pri 28 letih odločila za dermatološki pregled zaradi svojih mozoljev. Imam jih zlasti v spodnjem predelu brade (predvsem gnojne-skoraj turi), tik ob kosti, tako da izgleda kot bi imela brado.
Res bi potrebovala nasvet in še to me zanima, kaj naj rečem dermatologu, ali naj mu sama predlagam to zdravilo, ki je menda zelo učinkovito in ali ti da dermatolog pregledati kri.

LP
Mimika

Jaz sem malo vec kot eno leto imela Roaccutane in stanje se je obcutno izboljsalo:) Je pa malce tvegano; izsusi se koza, ustnice (mazati sem jih morala kot nora), lasje se lahko stanjsajo, poleg tega tudi 2(nisem ziher, ce ravno 2 ali malo vec ali maj) leti po tistem, ki jih nehas jemati, ne smes zanositi. Pa baje se lahko na jetrih pozna in pojavijo depresije. Jaz sem bila v casu jemanja malo depresivna, a mogoce niso bile vzrok tablete, ker sem takrat imela se kup drugih tezav.
Aja, pa se nekaj. ce jih res nameravas jemati, jih daj cimprej,ker ko bo poletje, je bolj nevarno – sploh se ne smes izpostavljati soncu.
Pa se to. Jaz sem jih nahala kar samoiniciativno jemati, ker jih dermatologinja kar ni in ni hotela nehati pisati. Baje se jih lahko jemlje le 6 mesecev, meni pa jih dermatolognja ni in ni hotela nehati pisati. Sicer pa sem jemala najbolj sibko dozo – 10 mg, po 1 na dan. Zdaj, ko vec ne jemljem kakih par mesecev, so se mi spet pojavili, vendar pa bolj malo, tako da je stanje res obcutno boljse. Zaradi lepote se splaca jemati, ce pa se zaradi zdravja, pa sama premisli! Jaz samo upam, da se mi kasneje ne bodo pojavile kaksne posledice…

Tinika najlepša hvala za odgovor. Kar se zanositve tiče se pa ne bojim, ker že imam dve hčeri in zaenkrat nobene hude želje po še enem otroku. Ali se ti je mogoče na začetku jemanja teh tablet stanje kaj poslabšalo, saj sem prebrala, da je lahko na začetku tudi takšna reakcija. Pa še to me zanima, ali si v času, ko si jemala te tablete, popila kakšen kozarec alkohola, saj sem nekje prebrala, da je le-ta strogo prepovedan, če jemlješ te tablete. Saj ne, da bi bila kakšen hud pivec, ampak vseeno, saj veš, na kakšnih rojstnih dnevih, pa novo leto se bliža in tako naprej.
Po kolikšnem času so ti izginili mozolji?

Mimika

Ne, na zacetku se mi ni nic poslabsalo. V kolikem casu se mi je izboljsalo, se vec ne spomnim tocno, ampak bilo je kar hitro, ze po prvi dozi, torej po 2 mesecih. Kasneje poleti, po kaksnih 5, 6 mesecih jemanja pa sem imela ze cisto gladko kozo, vendar pa so takrat ostali se rdeci flekci in par mozoljckov.
Vse, kar je bilo na zacetku, je bila izsusena koza po celem telesu in lasisce – ej, ce si takrat ne bi oprala las 3 tedne, se ne bi bili mastni!
Za alkohol pa ne vem, tega nisem slisala. Sicer pa sama ne dam vase niti kapljice alkohola, tako da ti pri tem vprasanju ne morem pomagati. Vprasaj kaksnega dermatologa. a ves mogoce, kam je izginil forum dermatologija?? Jaz nikakor ne morem priti tja, vem pa, da se je govorilo nekaj o Roaccutanu.
Pa se nekaj – moj sosolec ni smel piti mleka, ko je jemal Roaccutan(meni se zdi to cudno), je pa res, da je imel veliko dozo – 50 mg.
PS: Za negativne posledice pa so Avstralci naredili prav internetno stran(nalsov sem pozabila, malo pobrskaj po yahooju) in tam me je bilo kr groza, ko sem brala – ful brazgotine itd.

New Report

Close