Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek robotski čistilec tal – prosim napišite izkušnje

robotski čistilec tal – prosim napišite izkušnje

Lepo pozdravljeni

kot v naslovu me zanimajo dejanske izkušnje z robotskim sesalcem tal in katerega (točno ime modela)?

gledala sem Braava Jet in Braava 390T

nekaj sem brala na nemških straneh izkušnje, da pohvalijo tega, ki je cenejši Braava Jet…

Kako je z manjšimi prostori? nekaj imamo manjših prostorov, nekaj srednje velikih….kako grejo ti pomivalci ob pohištvu (v reklami za braavo jet piše da ga ne poškoduje?, pa stene pa to) v reklami ta Braava jet izgleda super. samo me zanima kako dejansko je, da ne vržem stran denarja. pa kako učinkovito pomiva? kako so glasni?
gledala sem te krpice za enkratno uporabo (za Braavo Jet) so kr drage, imajo pa čistilo notri.
kaj pa te ki so za večkratno uporabo in jih pač opere, so v redu?

zdaj imam Philips AquaTrio 3v1 ki sesa, pomiva in suši.

sam robotska zadeva, če dela ok, bi dejansko prihranila veliko časa.

prosim za čimveč mnenj in izkušenj z bilo katerim modelom, tudi kakim drugim od kake druge firme…

najlepša hvala

kaj res noben nima robota za pomivanje?

hvala

Jaz ga imam. Smo kar zadovljni z njim.
Je pa precej koplicirana zadeva. Včasih dela molče, včasih reglja, drugič preklinja in tečnari.
Torej, precej odvisno od položaja lune in ostalih vremenskih pogojev, bi se lahko reklo.

Potem je zanimiv.
Ni bilo rečeno, da ima tisti, ki preklinja, višji iq?

;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Imamo Brava Jet. Ni čudežen, občasno je še vedno treba pomiti na star način, vsaj za občutek, da je res temeljito pomito, npr. 1x mesečno. Drugače pa imamo robotka skoraj kot hišnega ljubljenčka, saj res olajša delo in včasih simpatično ropota in mu je treba pomagat čez kakšen prehod. Ob kakšnih robovih je potrebno za njim še malo pobrisati, kar vzame dve minuti dela. Nastavitve so enostavne, je hitro pripravljen za “sprehod”. Zelo priporočam.

O tem smo že večkrat: pametni sesalniki

Takole gre:

De omnibus disputandum..

Lepo pozdravljeni

‘imamo ga radi’ hvala za vašo izkušnjo.
lahko vprašam uporabljate krpice za enkratno uporabo ali tiste, ki so za večkratno uporabo in se umivajo?
katero opcijo uporabite za parket – mokro ali vlažno, je mokra preveč mokrote za parket?

kako pa gre čez pragove npr. če je kolikor toliko ravno iz enega prostora, pa je parket naprej ploščice , sam ni npr. nekega roba, pač mogoče ni čisto izravnano, gre čez?

pred stopnicami se normalno ustavi

kaj pa stene oz. pohištvo se kaj pozna tam ko gre ob strani pri robu ali se ne dotika je toliko stran?

ste ga nabavili kje preko tujine ali v sloveniji, kje se pa splača kupovati krpe???

hvala in lp

Uporabljamo krpice za enkratno uporabo. Če je po čiščenju nekega prostora umazana, jo splaknem pod tekoco vodo. Velikokrat dam na krpico malo detergenta za parket ali ploščice. Tudi za parket uporabljamo mokro verzijo, se mi zdi, da je osnova čiščenja voda. Za prehod med različnimi vrstami tal ni problema, celo čez nižji prag pride in na tepih. Običajno gre ob robu pohištva, včasih se pa tudi zaleti, a ker je lahek nič ne poškoduje. Stopnic nimamo, zato ne vem, kako reagira pri njih.
Nabavila sem ga prek spletne strani http://www.irobot.si. Tu nabavljam tudi krpice. Največ uporabljamo za mokro čiščenje. Ni pa tudi nič narobe, če za mokro čiščenje uporabiš krpico za suho čiščenje, če ti ravno zmanjka.

hvala…

ima še kdo kak pomivalec oz. kako izkušnjo, mogoče s scoobo? al pa od katere druge firme?

hvala

Mi imamo dva robotska sesalca, po enega v vsakem nadstropju hiše in robotsko kosilnico zunaj. Z vsemi tremi smo zelo zadovoljni. Vsi trije so pa po principu “s ta večjega”… detajle je še zmeraj treba sam opraviti. Torej občasno posesati vsak kot in s flaksom pokositi robove pri zelenici. Prišpara pa ful časa, bi rekla, čeprav me ne vprašat, kje ta čas sedaj imam. 🙂

Imam skubo in je super. Nezahtevna, preprosta za uporabo in čiščenje po uporabi, dobro pomije, hitro se posuši …

kako pa skooba deluje? ima tudi take krpice ali krtačke kakšne?
se lahko uporablja na parketu?
ima več stopenj ‘vlažnosti’

nekaj sem brala da je fejst glasna? kateri tip imate če lahko napišete točno?

recimo da je kaj blatno na ploščicah to ščisti ali kako to izgleda?

kako je pa pri robovih kako očisti? ker brava jet je kvadrataste oblike, ta pa okrogla, se mi zdi da verjetno brava pride bolj do roba?

dobro itak moraš sam tudi še čistiti…

hvala

Avtorica, jaz pa gledam ta Philips aqua trio. Ti nisi zadovoljna? Prosim za tvoje izkušnje. Hvala.

Zdravo,

jaz imam Phips aquaTrio in je bil to najboljši nakup lanskega leta. Sesalec sicer ni robotski, ti pa sesa,briše in suši hkrat. Prej sem vedno vse posesala in nato še enkrat šla skozi z močom, vzelo mi je dosti več časa in truda. Zdaj je to res luksuz. Edino kar je malo moteče, ampak zaradi same oblike sesalc pač ne gre dugače, je to, da ne doseže kotov, tak da to pa moram it na kolena (vsaj tu, če že drugače nimam priložnost 🙂
Pa koliko sem gledala komentarje, jih dosti moti kabel, ki ga moraš vlačit za seboj, ampak mene to ne moti.
Dobro ju tudi to, da se vsa nesnaga zbita v posodi z vodo in potem to samo odliješ. Pa tidi samo čiščenje sesalca ob koncu je tako enostavno, samo vodo vliješ v pokrov in vklopiš, se samo očisti.
Imela sem pred tem iRobita in je sicer res dobro posesal prah, samo ker imam veliko dnevno je dolgo rabil in je vcasih moral it še nazaj na dock se napolnit. Meni osebno je vse skupaj predolgo trajalo, ker lahko sama to v pol ure vse nardim.
Upam, da bo v pomoč.
Lp

Lepo pozdravljeni.

Ja imam Phillips Aqua Trio, vendar se je pokvaril, v bistvu šel narazen spodnji del. Nisem še niti peljala na servis. Ampak pri normalni uporabi, ne da bi kje padel po tleh ali kaj podobnega. Lahko da na servisu ne bojo hoteli v garanciji popraviti.
Drugače je Aqua trio v redu, fajn je, da ni treba nobenih veder nosit in krp po stanovanju, stopnic ne moreš s tem, ker je pretežak, ampak v redu to pač pobrišeš. Samo malo sem razočarana, da se je to zgodilo. Kaj podobnega še pri nobenem sesalcu, Vorverk smo imeli pa še enega imamo ciklonskega. Ker Aqua Trio imamo zdaj bo eno leto.

me pa seveda zanima robotski pomivalec, ker prihrani na času. Je pa seveda potrebno, da človek sam tudi briše po tleh. Pri štiričlanski družini z dvema majhnima otrokoma je potrebno dnevno ali pa na dva dni. Ne bi rada spet nekaj investirala, če se potem to ne vem kako ne obnese. Imamo hišo pritličje in dve nadstropji, tako, da je za čistit kar precej.

Kako se pa ti pomivalci scooba in brava jet oz. braava (tisti, ki je dražji) obnesejo na ploščicah, kjer so fuge in ni čisto ravno pa npr. če je kaj blatno? pobrišejo ali samo razmažejo sem in tja?
ne poznam nobenega, da bi vidla kako deluje in ali se splača. ali je potrebno potem imeti pač robotski sesalec in pomivalec posebej?

hvala in lp

Tudi jaz bi nujno potrebovala nekaj za lažje mokro pomivanje tal. Sedaj posesam in potem z vileda močom pobrišem. Je dosti dela in brisanje ne da ravno najboljših rezultatov. Fuge imam že čisto zapacane, ostalo pa tako, tako. Zato sem se odločila, da kupim Scoobo 450, ki jo že daljši čas ogledujem: ima krtačke in je super za fuge. Žal pa Scoobe ni več v prodaji, sem klicala tudi uradnega dobavitelja Irobot in so mi to potrdili. Zato sedaj iščem nekaj drugega, ki bi bilo primerno za mokro čiščenje velikega stanovanja cca 10m2.
Lepo prosim vse, ki imate kakršne koli izkušnje oz informacije o zadevah/novostih za mokro čiščenje, napišite, da nam bo utrujenim gospodinjam lažje.

Pa ga res očitno ni več, ampak zakaj? Jaz sem ga naročila v Avstriji, ker je bil precej cenejši.

Majdič v Avstriji ima drug tip scoobe. Saj teste pa lahko najdeš na netu in si pogledaš.

Za fuge ni boljšega kot profesionalni parni čistilec. Jaz sem si v nulo sčistila dvajsetletno svinjarijo, ki se je zažrla vanje. Zadeva ni poceni, mogoče pa to naredi kakšen čistilni servis. Ne vem, kaj drugega bi to spravilo ven.

Meni se je že drugi Philips zlomil spodaj, na servisu niso želeli popraviti pod reklamacijo ker so me prepričevali, da je zlomljen. Sesalec se pri normalni uporabi zaradi težke noge in slabih materialov odlomi.

Kako to, da je sesalec na mokro, toliko cenejši, kot tisti na suho?
To se splača vžgati vsak dan preden se gre v službo, verjetno, da očisti skoraj čista tla, potem ni nikoli umazano?

Živjo!

Doma imamo iRobota, fulj zadovoljni z njim.

Sanjalo se nam ni kolk časa lahko ta majhna zadeva prihrani. Vreden vsakega centa.

Toplo pa priporočam branje ter upoštevanje navodil za uporabo, haha 😉

LP

😁

https://www.outletshop.si/

New Report

Close