Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ročna zataknila ?

ročna zataknila ?

Pozdravljeni,

včeraj nikakor nisem mogla speljati ne naprej, ne nazaj, kot bi se nekaj zataknilo oz. zavrlo vozilo ( R Megane ). Nakar sem po svoji pameti ugotovila, da se je nekako zataknila ročna zavora, ko sem jo zategnila pa spet spustila in še enkrat ponovila je bilo OK. Lahko sem speljala, zdaj pa me zanima, če kdo ve ali se lahko samodejno zatakne tudi med vožnjo in zablokira avto???
Ima kdo izkušnje s tem?
Ker me je kar malo strah poti do mehanika, ki pa ni ravno blizu !

Lp, P

Nič se sekirat. Ročna je zaštekala, ker ko si hotela potegnit, se je zategnila in ostala v takšnem položaju…
Sploh ne rabiš do mehanika vozit, vkolikor se ne bo ponovilo, kar se pa verjetno ne bo.
Da bi pa se zategnilo med vožnjo pa ni možnosti – torej brez skrbi.

Hvala! Sem pomirjena !

Lp,P

Ne, skrbeti res ni treba. Ko boš pa na rednem servisu, pa to omeni, da serviserji poskrbijo zanjo in jo pregledajo. Najverjetneje je popustila vzmet, ki jo vrača v prvotni položaj, morda kaj zarjavelo v vzvodih ali žica. Ni pa nekaj hudega, tako da se ne mudi.

jest bi cimprej peljal k mehaniku. lahko je samo zlomljena zavorna obloga bobna, pusca cilinder…(potem menjaj kar oba, da ne bos cez mesec dni spet pri mehankarju. pa se pakn je skoda)
ne tolazi se, da je vse v redu. zob te tud nikol za hec ne boli.

No, danes se je do konca razvila , moja zgodba z ročno ???
Na poti k mehaniku so mi med vožnjo zablokirale zavore, na srečo pri 40 na /h. Sledi AMZS …

Lp, M

p.s. naj žena pelje Kangoo-ja na pregled menda je to R šibka točka

sibka tocka so bili izpusni lonci meganov do l. `96 in recimo vzigalne tuljave 2. generacije 1.2 16V motorjev. koliko prevozenih pa imas?

Prevoženih 75.000 km je pa l. 96 !k

zivjo,
sem opazil debato, ki se je razvila na avtonetu. potem so bile res zavorne obloge. kar menjaj servis. mehanik, ki mu lahko zaupas je zlata vreden!

Pri katrah je bil to večni problem, da so se pakne kar odlepile in zablokirale kolo.

New Report

Close