Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rocna zavora ni rocna

rocna zavora ni rocna

Zenska sem in ne spoznam se na avtomobile tako da prosim brez posmeha, samo prosila bi ce mi lahko kdorkoli razlozi kaj hudica je s to zavoro v novejsih passatih?!? Kje je kaksno stikalo ali karkoli in kako ta stvar deluje??

Gumb je, mislim da je na levi od volana, nekje na armaturi. Sem pa pozabila, kaj je gor narisano. Možev avto le poredko vozim, v mojem je pa klasična ročna.

Gumb pritisneš takrat, ko želiš ‘zategniti’ ročno. Da bi se ročna sprostila, pa moraš poleg tega, da stisneš gumb, še mislim da držati sklopko. Ali nekaj podobnega.

Ne moreš pa v nobenem primeru s takim avtom obračatu z ročno:)

Mislim, da je gor na gumbu črka P.

V oklepajih je krogec, v katerem je P. Novejši imajo to na sredinski konzoli tam pri prestavnai ročici.

Ok gumb sem nasla, najlepsa hvala za odgovore! Se eno vprasanje: torej se s taksno zavoro ne more speljevati v klanec ali pac?

ročna popusti, ko speljuješ

Meni je super taka zavora, lepo spelješ po klancu, zavora sama popusti, nobenega problema. Boš videla, da bo super! Tudi pri normalnem speljevanju (po ravnem) zavora popusti sama, če jo imaš prižgano.

Da ročna prime moraš pritisniti tudi na nožno zavoro, brez tega se ne vklopi, speljevanje v klanec je avtomatično, ko prestaviš v prvo se ročna avtomatično sprosti, na ravnini pa je treba pritisniti na tisti P in popusti.

New Report

Close