Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Rodnost

Rodnost

Včeraj sem v Delu prebral članek “Demografska gibanja Slovencev – Trije otroci bi nas rešili” na strani 19 v prilogi Znanost.

Trenutna zmogljivost rojevanja je le 1,3 otroka na žensko.

Sedaj nas je 1,6 miliona, leta 2100 naj bi nas po projekcijah bilo med 300 tisoč in 800 tisoč. Pri prvi številki se upošteva 1,2 otroka na žensko, pri drugi 1,5.

Malce sem konzervativen pa me zanimajo tudi taki problemi. Ne le plače, zdravstvo,..

Aja, pa če bo več otrok, bo nekoč tudi več pridnih delavcev, ki bodo plačevali prispevke v pokojninsko blagajno.

Naš pokojninski sistem pa pač funkcionira na principu medgeneracijske pogodbe. Pač sredstva za penzioniste se črpa direktno od prispevkov delavcev.

No, kaki so razlogi, da je temu tako, in ali politika sploh lahko kaj vpliva na spremembno tega?

Recimo naši predsedniški kandidati:
Lojze Peterle: 3
Zmago Jelinčič Plemeniti: 3
Danilo Türk: 1
Mitja Gaspari: 0

Zadnja dva sta sploh super zgled :roll:.

Glede rodnosti je bilo že zelo veliko črnila prelitga tako da kaj novega je težko reči.Ostajam pa pri svojem mnenju, da če partnerja nista za otroke imaš lahko še tako dobre ekonomske pogoje ga ne bosta imela.Je pa ta tema za politike zlata jama, nikoli izčrpana tema.

Saj iz juga uvažamo.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Očitno si bo treba omoslit novejše in bolj zmogljive modele, ki poleg tega še manj pokurijo

So pa plače in zdravstvo še kako s tem povezani, tudi če to še marsikoga ne zanima. No, marsikoga zanima v smislu, da so prve čim nižje in drugo čimbolj plačljivo.

Nepošteno je vleči takšne zaključke, da nekdo, ki nima otrok, ne more biti predsednik. Mogoče jih ne more imeti. Mogoče jih žena ne more imeti. Pojdi na forum o neplodnosti in videl boš, kako zelo nekateri želijo otroke, ampak jih ne morejo narediti.

V redu.
In kaj počne z viškom svojega dohodka?
Lepo bi bilo, če bi doniral šolanje kakšnim talentiranim, revnim otrokom.
O tem pa ni nič slišati.
Če bi to počel, bi na vsakem predvolilnem panoju to pisalo.
Pa ne piše nikjer.
In niti v kakšni rumeni reviji, kjer ga kujejo v zvezde, nič ne piše o njegovi dobrodelnosti.

Zame je en navaden scrkljan SD-jev 21pozer.

En teden pred neurjem v Železnikih so vsi kandidati in njihove žene govorile samo o dobrodelnosti. HE HE niso računale, da bodo morale povedati koliko so pomagale in koliko so prispevale

Ne tice se me, pa vseeno. Tisti, ki daje, zato da lahko potem to razglasa okoli, ni humanitarec, ampak pozer. Ce das iz srca, ne das zato, da bi se sirne ljudske mnozice navdusevale nad tvojo dobrodelnostjo.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Gaspari še psa z Gmajnic ni hotel vzet domov.

Ja! Jelinčičeva je rekla, da zaradi majhnih otrok ni mogla nič narediti. To je bilo napisano v Financah, moj se je pa lahko gnal z gasilci tam po železnikih, pa mora ravno tako skrbeti za dva majhna otroka, kot gospod in gospa Plemenita Jelinčičeva.

New Report

Close