Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rodos ali Karpatos?

Rodos ali Karpatos?

Odlocamo se med tema dvema otokoma, tako so nam priporocili v agenciji, pa ne vemo kam se bolj splaca it? Imamo skoraj 2 leti staro hci in sigurno hocemo Grcijo. Ali kdo od vas pozna te otoke? Kaj priporocate? Glede morja, plaze, hotelov, restavracij…?

Bili na Rodosu, zelo piha, tudi veliki valovi so na enem delu otoka. Mi smo bili v Kalithei,kjer je malo bolje glede valov,piha pa kar preveč. Tudi čez dan, te kar zebe,ko prideš moker iz vode.

rodos je velik kot gorenjska in je težko posploševat. krpatos pa je znan po tem, da je raj za surferje in v glavnem piha. če pa ne bi pihalo bi bilo neznosno vroče. vzemi kataloge, pobrskaj po internetnih straneh in vprašaj kaj bolj konkretnega.

Rodos in Karpatos-oboje!!!

karpatos.
ja en del otoke je res namenjen surferjem, drug pa ne.
mi smo bili na eni zelo lepi majhni plazi, kjer ni bilo nikoli polno. sence ni bilo. so pa zato na voljo marele in ležalniki, ki so nam takrat čisto zadostovale. voda je bial super-ravno prav hladna, čista. Samo vzdušje pa zelo družinsko.

na obeh piha. poskrbite za ušesa od malčice.

Mi gremo letos že drugič na Rodos, en del otoka je res bolj vetroven in valovit (ixia, Ilaysos), na drugi strani pa je bolje (Faliraki, Kolympia, Lindos…)
Pihati začne par dni pred polno luno in piha še ca 1 teden po njej, nato pa se veter umiri, takrat šele začutiš neznosno vročino…

lp

Jaz bi med tema dvema raje izbrala Karpatos, na daljavo se mi zdi bolj simpatičen in manj skomercializiran.

Kar se ušesk tiče – jaz jih poleti res ne bi pokrivala, veter gor ali dol, upam, da pri 30 stopinjah noben otrok ne nosi kape…

O ja, nosijo, nosijo. Eni žal mislijo, da je veter nekaj smrtonosnega.
Sicer pa, jaz navijam za Karpatos.

Res je,da na Rodosu full piha. In ni ravno ne vem kako velik otok, ga obvoziš v 1 dnevu. No, v Lindosu je bila pa res full vročina:)) Recimo v mestu Rodos blazno piha in tudi valovi so ves čas tako veliki, da dvomim,da se tam majhen otrok lahko kaj dosti kopa. Bili smo mi in bili so naši prijatelji in ne glede na luno je fuuuulllll pihalo.

New Report

Close