Rodos oktobra, Kresten Palace, Kalithea Mare Palace?

Saj sem pisala že na , ampak je tukaj bolj prometno in ker bi rada čimveč osebnih izkušenj, ponavljam še tukaj:
Mi lahko, prosim, poveste, kako je v začetku oktobra na Rodosu. Se še da kopati v morju? Kako pa je z vetrom, zelo piha? Odločamo se med zgornjima hoteloma – Kresten Palace in Kalithea Mare Palace. Ko sem brskala po netu, so ocene za Kalithea Mare Palace boljše, vendar me je zmotilo, ker na njihovi spletni strani piše, da v restavraciji niso dovoljene kratke hlače. V Kompasovem katalogu pa o tem nič ne piše. Saj takrat bo mogoče tako že prehladno za kratke hlače, ampak mi smo bolj na komot in nam ne odgovarja, da bi se morali za večerjo ne vem kako zrihtati. Imate kakšne osebne izkušnje iz teh dveh hotelov? Nam priporočate kaj drugega? Smo pa štirje – z enim 5-letnikom in enim 17-letnikom, tako da se je malo težje uskladiti. Čeprav še nikoli nismo bili v Grčiji, si je tavečji zapičil v glavo Kreto, Rodos in pa Kos, češ da drugje nima kaj videti?!? Njega zanimajo le zgodovinske znamenitosti.
Hvala za kakršnekoli predloge!

Kalithea Mare Palace je zelo lep hotel, z lepim bazenom (sicer kar mrzla voda). Bili smo lani poleti in je bila kar precejšnja gneča. Je pa ta stran otoka najboljša, kar se tiče vetra,čeprav tudi tu ves čas piha. Podnevi je to ok,ni nič vroče, zvečer je pa kar hladno. Edina pomanjkljivost teh hotelov je,da si “sredi ničesar”, imaš pa bus do mesta. Takrat je bila kar gneča na busih in mi smo vzeli rent-a car (v bistvu ga v teh hotelih praktično vsi vzamejo,kot smo videli),ker z majhnim otrokom ni šlo z busi. Lahko pa narediš potem še fine izlete z avtom,če ga že imaš. V bližini je tudi čudovita plaža,kamor smo se mi vozili.

In kako je potem s kratkimi hlačami v restavraciji, res niso dovoljene? Na njihovi spletni strani piše “Code of costume: Visitors are requested to be properly dressed up in central restaurant “Thalassa” and in Bar “Kalithea” (Short trousers and swimsuits are not allowed).”, v Kompasovem katalogu pa samo, da je zajtrk in večerja v restavraciji Thalassa. Najprej sem pomislila, da imajo mogoče ločene restavracije za bolj fine, visoke goste, potem sem videla, da gre za isto restavracijo. Čudi me le, da v Kompasovem katalogu to ni omenjeno. Saj bi jih poklicala, ampak dam več na osebne izkušnje. Hvala in lep dan!

Kot rečeno, smo bili poleti. Restavracija je zelo velika,ne verjamem,da lahko preverjajo. Sicer pa tudi mene moti nekultura oblačenja, ko npr. pride na večerjo nekdo v spodnji majici ali kopalnem plašču. Potem naj gre v hotel z 1* in ne v takega s 4*. Dvomim pa,da bi ti kdo kaj rekel za lepe kratke hlače,npr do kolen.Verjetno pa ne ravno vroče hlačke,ki so samo čez rit.To pa itak ni ravno najbolj kulturno.