Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rojstni dan alergika

Rojstni dan alergika

Otrok je res hud alergik že od malih nog. V šoli ne je zaradi alergij. Huda alergija na več ali manj vso procesirano hrano (ala junkfood, mcdonalds, pohano, mastno, cukr..), ustvarja hude alergije po koži in prebavne težave.

Na nekaterih rojstnih dneh prijateljev in sošolcev so bile mame ZELO obzirne in so vedno kupile / pripravile tudi kaj takega, kar je moj lahko jedel. Nekatere pa ne, pa saj je vseeno, otrok se gre na RD igrat in ne najest. Ko ni bilo zanj nič primernega pač ni jedel, nikogar ni s tem obremenjeval, tudi ko sem prišla jaz ponj nisem nič kaj s tem težila.

Par mesecev nazaj sem tu gor brala temo o zdravi hrani na praznovanjih, ena je napisala, da če ima en med otroci alergijo na xyz, tega ne bo postregla nikomur, ker morajo biti otroci enaki. No jaz sem se potrudila in “naštudirala” zabavne zdrave jedi, ki bi otroke lahko navdušile. Imeli smo doma narejene pizza polžke, namesto salame je bil noter na tanko narezan piščanček. Nekateri polžki so imeli dodatek zelenjave npr. bučke ali špinačo ali češnjev paradižnik, nekateri ne. Imeli smo sadna nabodalca (grozdje, ananas, jagode) in tudi zelenjavna (češ. paradižnik, jajčevec, bučke). Pripravili smo domače testo za pizzo in jo spekli v pečici, otrokom je bila noro všeč. Bili so gresini z puranjo salamo. Jabolčni čips, jagodni čips in mangov čips. Pila se je voda in doma narejen metin sirup.

Otroci so bili zadovoljni, hrano so pojedli. Nekatere mamice pa so na koncu komentirale “joj a kaj samo tole ste jedli?” “Ja pa kaj ste na dieti?” “Tole pa je čudna hrana za Rd..” Komentarje so podale v šali, a sarkastično. Mene je zabolelo, ker smo se res potrudili in mi je žal, da starši tega niso opazili. Mislite, da je res tako hudo in zlobno, da otrokom nisem strekla junkfooda kot se to navadno počne?

Je šlo mimo, ne sekiri se preveč, ker ni vredno

mnjami, še jaz bi te polžke hehe…

ne sekiri se, nikoli ne boš mogla vseh zadovoljit, veš da si se fajn potrudila in so se otroci imeli luštno.

Nikoli ne moreš narediti tako, da bi bilo všeč vsem. Glavno, da je bilo otrokom ok, prav si naredila.

Toll dolgo, ima tudi nama zdeabo z jedilniku. Da tw mine jest. Postavi vzir nò  prej poješ zframo kot to premesèß. Nisem do koca. Lacna nisem. Res da te mìbe jst s tilk bakkadanha inc 😄že petnajskrat pjem kaj 😅☺️☺️😚

Grozno, da tratite te jeotroc pa poten višek kasirajo no. Papica a ne za vse. ☺️☺️☺️

Meni se po prebranem zdi, da ti nisi najbolje razumela komentarjev.

Odgovor na objavo uporabnika
jaz pa mislim tako, 10.01.2025 ob 19:35

Meni se po prebranem zdi, da ti nisi najbolje razumela komentarjev.

Bi mi jih ti morda razložil/-a?

New Report

Close