Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rojstni dan in vrtčevski otroci

rojstni dan in vrtčevski otroci

naš mali bo malu dopolnil 4 leta. pa me zanima ali ste vi vabili domov otroke iz vrtca pri teh letih, ker kakor vem nihče v naši skupini še ni vabil, z mamicami se ne poznamo, samo na videz ko se srečamo,nimamo pa prijatljskega odnosa z nobeno, saj jih dosti še srečam ne.
ne vem če bi malemu sploh omenila da lahko povabi vrtčevske otroke, sam mi verjetno ne bo reklel, ker praznuje že tako 2x, enkrat z babicami in drugič z ožjimi prij.
kdaj ste začele vabit otroke iz vtca, če sploh in ali so praznovali doma ali kje v kaki igralnici.
hvala za odgovore lp

Če otrok neizrazi želje in pa če nepoznaš otrok in staršev jaz nebi še posebaj vabila. Če bi vabila bi povabila takrat kakšnega otroka iz vrtca, ko praznujete z ožjimi prijatli. Pa še to mogoče enega dva res tista ki se najbolj druži. Verjetno praznuje tudi v vrtcu svoj roj dan.

Imam 3 otroke in v nobenem primeru niso vabili na RD praznovanja v skupini od 3-4 (kamor spada tvoj otrok), bilo je nekaj primerov, ampak res nekaj, v skupini od 4-5 (a jih nisem peljala), zares pa v zadnjem vrtčevskem letu, kar mi je tudi smiselno. Peljala sem jih pa le na RD, ki so se praznovali na domu in je bilo število povabljenih zmerno. Peljala sem otroke, jaz nisem bila prisotna.

Pri nas so se otroci že lani vabili na RD v naši skupini. Samo naša ni hotela iti, ker ni hotela na RD z animatorji.

Letos ko je stara 5 let je že skoraj normalno, da jih vabijo. Eni povabijo celo skupino kar na dom, eni v kake telovadnice, posebne prostore, na kmetijo…pač kakor imajo možnosti.
Večinoma je tako, da si otroci samo izberejo neko določeno število otrok iz skupine, ki jih želijo povabiti.

Jaz sem letos naši omejila na število 4, ker sicer bi nam bilo čisto preveč, saj pridejo še drugi.

Eno fajn pravilo je, povabiti tolk otrok, kolikor je star slavljenec.

Naša dva vabita po svoji želji odkar sta šla v šolo. Prej sem jaz vabila na piknike nekaj družinskih prijateljev z otroki, v vrtcu sta pa praznovala po ustaljenih navadah.
Zdaj pa sin povabi nekaj sošolcev in fantov iz soseske in so ponavadi kar na našem vrtu in dvorišču, naročimo pice in je vsem ok, hči je pa nazadnje povabila pol razreda (vsi množično vabijo), zato so šli praznovat od doma.

Mi smo prvič vabili zadnje leto v vrtcu in sicer ven (telovadnica z animatorji) celo skupino. Tudi ostali v v vrtcu so takrat začeli vabiti, eni domov (tja pač manj otrok) ali ven (tja običajno vse).

Nikoli nismo vabili, ne domov, ne kamorkoli drugam.
Saj itak prinesejo nekaj (kar so dogovorjeni; sadje, kaj sladkega,…) v vrtec, otroci slavljencu nekaj narišejo in to je to.

v vrtcu praznujejo, vsak drugemu otroku ki praznuje izdela neko majhno darilce doma in ga prinese v vrtec, tako da mi nikoli nismo vabili otrok iz vrtca na praznovanje domov ali kamorkoli drugam, niti ni otrok izrazil želje, tudi drugi tega ne počnjeo, ne vabijo, edino če bi se res s kom tako razumeli in bi se družili tudi izven vrtčevskega časa, potem ja, drugače pa ne..

New Report

Close