Rojstnodnevna darila
Jezi me, da se samo jaz zelo trudim otrokom prijateljev podariti lepa darila! Moja otroka pa od njih dobita kar nekaj, samo da je. Zadnjič plesnive Smarties bonbone, ki so jih imeli več kot očitno že zelo dolgo nekje shranjene, potem ustvarjalni set, ki je bil že odprt in je v njem manjkal glavni predmet, pa potem neke cenene prčkarije, ki bi jih lahko vrgla samo v koš,… Pa so vsi bolje finančno situirani od nas in imajo več otrok. Ko imajo njihovi otroci rojstni dan, vložim veliko razmisleka in časa v iskanje darila, ker želim podariti nekaj res kakovostnega, lepo presenečenje, nekaj od česar bo otrok dejansko nekaj imel. Nekaj, kar bi želela, da bi dobil moj otrok.
To me bremeni in sem morala ‘dati ven’. Lep pozdrav!
123tosemjaz, 15.02.2024 ob 15:17
Jezi me, da se samo jaz zelo trudim otrokom prijateljev podariti lepa darila! Moja otroka pa od njih dobita kar nekaj, samo da je. Zadnjič plesnive Smarties bonbone, ki so jih imeli več kot očitno že zelo dolgo nekje shranjene, potem ustvarjalni set, ki je bil že odprt in je v njem manjkal glavni predmet, pa potem neke cenene prčkarije, ki bi jih lahko vrgla samo v koš,… Pa so vsi bolje finančno situirani od nas in imajo več otrok. Ko imajo njihovi otroci rojstni dan, vložim veliko razmisleka in časa v iskanje darila, ker želim podariti nekaj res kakovostnega, lepo presenečenje, nekaj od česar bo otrok dejansko nekaj imel. Nekaj, kar bi želela, da bi dobil moj otrok.
To me bremeni in sem morala ‘dati ven’. Lep pozdrav!
Kaj te bremeni? Da svet ni tak kot si ti? Bodi ponosna nase, ne nižaj svojih standardov zato, ker imajo drugi nizke. Samo sprejmi in živi skladno s svojimi vrednotami. Če boš preveč grenkobe nosila v sebi se ti bo na obrazu poznalo. Na koncu vsa ta šara ni pomembna. Je pa pomemben občutek, da si deloval po svojih normah. Čez svobodno voljo še Bog ne more pravijo. Nizkih je kolikor hočeš, plemenitih neprimerljivo manj. Zato pa so veliko več vredni. V življenju spoznaš cca 10 takšnih. Vse ostalo pa je tako kot vidiš. Da boš ravno v zajemalki enega razreda staršev našla 1 od 10 takšnih oseb, ki jih človek spozna v svoje življenju je milo rečeno utopijo. A kako vem? Sem bila tam. Zdaj me ne čudi nič več. Sem človek, ki drugim trga zvezde z neba..a z DESETLETJI dostop do mene omejujem.
dobro, da ti nisi tak izmet kot oportuništična, preračunljiva, egoistična, egocentrična, neempatična večina. Dna je bilo vedno več kot plemstva. Danes to lahko preslikaš na mišljenje in vedenje. Gospod/dama ne bi nikoli dala slutiti, da sta kaj od naštetega, še manj šlampasta, zanikrna ali škrta. Večina je cigojnerjev po attitudu.
jaz sem ti na to že odogovoril. zgleda, da nisi razumela. kaj naj še probam razložit na 100 in 1 način? naj? ne vem če bi. še zadnjič bom. če bi ti bila doktor medicine, vplivna odvetnica, vplivna na oš. občini, nekje, kjer bi ti tem staršem lahko neki dala, neki zrihtala, pa bi ti taka darila nosli, da bi se ti zvrtelo. da bi samo gledala. možu hčerko 19 letno. tebi jebača. vse vse kar se spomniš. ja? zdaj upam razumeš?! ti z temi darili, v bistvu iščeš pozornost ker je ne moreš dobit na zgoraj opisan način. veliko lažje bo če se sprijazniš, da pač si nihče. si nula. si drek. si ničvredna. si ološ. luzerka. nehaj delat to. simpl. če si med volkovi moraš z njimi tulit. iz sebe premisli, kak ose obnašaš do ljudi ki jih spoštuješ imaš strahospoštovanje in do ostalih pricofuklov. nikoli ne bo bolje, dokler, ne boš nehala igrat to igro, ki jo igraš. igraš pa igro, da si pomembna, ker to rabiš. to si želiš. žal, tako ne bo šlo.
No, ja. Za rojstnodnevna darila hčerinih sošolcev se nikoli nisem metala po zobeh.
Ok, sem vprašala, poslušala, če je bil kak namig, sicer pa sem vedno imela dovolj dela s svojim življenjem in mojimi bližnjimi in intenzivno ukvarjanje z iskanjem popolnega darila za xy res ni kotiralo visoko.
Bistvo teh otroških zabav je druženje in ne iskanje popolnih daril.
Hči je danes stara 28 let, še vedno se druži s 4 osnovnošolskimi sošolci, ki radi pridejo tudi k nam, torej nekih travm zaradi napačnih daril menda niso.utrpeli.
Bine251, 15.02.2024 ob 15:52
Res si plitka oseba, obremenjuješ se pa z neumnimi stvarmi. Niso vsi materialisti, veliko jim pomeni že druženje, torta. Čudno, da te sploh še kdo kam povabi.
ja, ker ti ljudje dosti pomenijo, jim boš podaril plesnive sladkarije s potečenim rokom trajanja
kaj pa vem… najdi si boljše prijatelje. tile to niso, če dobiš njihovo zavrženo šaro za darilo
xxl182, 15.02.2024 ob 18:07
jaz sem ti na to že odogovoril. zgleda, da nisi razumela. kaj naj še probam razložit na 100 in 1 način? naj? ne vem če bi. še zadnjič bom. če bi ti bila doktor medicine, vplivna odvetnica, vplivna na oš. občini, nekje, kjer bi ti tem staršem lahko neki dala, neki zrihtala, pa bi ti taka darila nosli, da bi se ti zvrtelo. da bi samo gledala. možu hčerko 19 letno. tebi jebača. vse vse kar se spomniš. ja? zdaj upam razumeš?! ti z temi darili, v bistvu iščeš pozornost ker je ne moreš dobit na zgoraj opisan način. veliko lažje bo če se sprijazniš, da pač si nihče. si nula. si drek. si ničvredna. si ološ. luzerka. nehaj delat to. simpl. če si med volkovi moraš z njimi tulit. iz sebe premisli, kak ose obnašaš do ljudi ki jih spoštuješ imaš strahospoštovanje in do ostalih pricofuklov. nikoli ne bo bolje, dokler, ne boš nehala igrat to igro, ki jo igraš. igraš pa igro, da si pomembna, ker to rabiš. to si želiš. žal, tako ne bo šlo.
Sej te štekam Vaga sam ni čist tko. Problem ima empat v družbi sociopatov ali vsaj egocentrikov. Ne razume. Trpi. Jemlje osebno. Ne razume, da so to čustveni invalidi ker izgledajo navzven kot človek. Tu je večen izvor problema.
SEVEDA pa obstajajo tudi ritolizci kot jih zgoraj navajaš.
OMG, 15.02.2024 ob 18:37
Kaj takega pa še ne! Ampak te tvoje grde besede bi pa lahko izpustil…Misliš, da jih mečeš na avtorico…Ne! Prihajajo iz tvojih ust, iz tvojega jezika in iz tvojega srca! Ni lepo, da takole zmerjaš ljudi, ki jih sploh ne poznaš! A mama in ata te nista tega naučila? To je osnovni bonton v odnosih!
ZA xxl zgoraj!
Z darilom pokažeš nek odnos. Nič ni narobe, če je darilo skromno, a poudarjati rabljeno ali plesnivo šaro je ponižujoče. S takšnimi primitivci ni vredno imeti stika. Ti pa predlagam, da tudi ti posvečaš manj pozornosti darilom. Naj bo sicer novo in užitno, a podari nekaj, kar kupiš mimogrede ob rednih nakupih.
Se zdi…kot ,da si s tem , da se tako trudiš za druge otroke…željna nekega priznanja, potrditve, hlepiš po tem, da te pohvalijo., da si vredna, ..si kaj razmislila v te sfere…/ to je psihološki problem tvoje slabe samozavesti in samopodobe…mogoče izvira iz otroštva- si želela ustreči staršem – pridna punčka ? /
Tuji otroci nikoli ne bodo cenili tvojega truda in ti izkazovali hvaležnost. Kaj si ti njim ? Torej ?
V osnovi- poskrbi za svoje otroke za tuje pa ne izgubljaj ne časa ,ne denarja…pač , če gredo tvoji na zabave- neko osnovno darilo -ala uporabna šolska potrebščina in sladkarija- ali denar v kuverto in pika.
Začni se cenit in spoštovat, vredna si.
omg
jaz nisme tukaj za debato. jaz sem tukaj, da vam pokažem, da je skori vedno neka rešitev. in vam probma na primeru pokazat, še drug in tretji kot gledanja. ne ker sme tak pameten, no sem. pa ne zato. ampak da vam pomagam. ko prideš k zdravniku, kaj naredi. ja poizkuša pomagat izboljšat to stanje. v tem trenutku. ne zanima ga celo drevo za 34 kolen nazaj. ker to ne gre. zato imamo psihoterpaijo. vodeba recimo. marko juhant. jaz probam da ne žalim. ampak če vidim, da z grdimi besedami dosežem , da razumete bolje, pol pač tko.
Če greš na rd se običajno potrudiš, da prineseš obdarovancu nekaj česar bo vesel. Za otroke bi ne smelo veljati nič drugače saj jih s tem učiš pozornosti za negovanje odnosov ib izkazovanje spoštovanja, ko bodo odrasli. To je čas, ko se učijo z zgledom. Če že za hiter obisk pograbiš doma bombonjero/kavo/butiljo naj bi se za rd pa vseeno malo bolj pozorno potrudil. Iz spoštovanja do dogodka in vabila. Osnovna kultura, kar ocitno za ene niti ni tako osnovna ampak prej španska neotesana vas.
Tkole, 15.02.2024 ob 21:07
Če greš na rd se običajno potrudiš, da prineseš obdarovancu nekaj česar bo vesel. Za otroke bi ne smelo veljati nič drugače saj jih s tem učiš pozornosti za negovanje odnosov ib izkazovanje spoštovanja, ko bodo odrasli. To je čas, ko se učijo z zgledom. Če že za hiter obisk pograbiš doma bombonjero/kavo/butiljo naj bi se za rd pa vseeno malo bolj pozorno potrudil. Iz spoštovanja do dogodka in vabila. Osnovna kultura, kar ocitno za ene niti ni tako osnovna ampak prej španska neotesana vas.
Nekateri imajo otroke za manj vredne truda in spoštovanja njihovega praznika in vabila. Precej žalostno, nespoštljivo in slab vzor odnosa.
Jaz bi sicer plesnive bonbone in rabljene igrace prvic spregledala, drugic bi pa isto to vrnila tocno tistemu, ki je to prinesel. Ja, bi vsi vedeli, da sem vsrnila isto darilo in verjetno bi bilo mene bolj sram kot tistega drugega, a bi dala vedet, da nisem priplavala po zupi in da imam svoje dostojanstvo.
vrni jim, 16.02.2024 ob 06:12
Jaz bi sicer plesnive bonbone in rabljene igrace prvic spregledala, drugic bi pa isto to vrnila tocno tistemu, ki je to prinesel. Ja, bi vsi vedeli, da sem vsrnila isto darilo in verjetno bi bilo mene bolj sram kot tistega drugega, a bi dala vedet, da nisem priplavala po zupi in da imam svoje dostojanstvo.
To je odlična ideja!
jaz se pa čisto strinjam ..z darilom pokažeš spoštovanje do slavljenca in na konc koncu svoj bonton..
sama se vedno potrudim, da je darilo čimbolj uporabno.
pa ne rabi biti vredno.. sama navadno kupim v decatlonu res poceni in kvalitetni športni nahrbtnik za celih 4e plus kakšno sladkarijo, kaj za ustvarjati,..
In mi je boljše kot neka enodnevna plastika iz tedija
Mi grejo taki, ki se za otroke ne potrudijo, ker so ” samo” otroci. Ravno zadnjič je sodelavka pizdila da mora spet darilo kupit, ker gre otrok na praznovanje, pa da so starši spet zmetali nevem koliko denarja za zabavo, pa vse pretiravajo, pa oh in sploh. Da kok je pa ona fajn, ko jih poleti samo na igrišče povabijo , postrežejo kanapeje in vodo, ker je ta najbolj zdrava, namesto torte pa marmorni kolač. Da to so otroci, za njih je dobro. Po drugi strani pa vsako leto vabi na svoj rojstni dan pol firme, najame prostor, catering, za okroglo je imela lani še živo glasbo. Dodajam še to, da je vabilo njenega sina zavrnilo ogromno staršev otrok na zadnji žurki, ker je zabavo organizirala sredi dneva, v vročini, na igrišču kjer ni nobene sence. In te starše poimenovala starši sončkov. In potem je njen otrok na koncu tisti revež, ki dobi za rojstni dan odpovedi. Važno da je ona tista najbolj pametna mama, ki nič ne komplicira. Baje tudi darila za otroke,ki vabijo njenega pobere kar doma ali pa kupi kakšno bedarijo spotoma ,prav tako je rekla, BEDARIJO. no, jaz otroku organiziram toliko kolikor si lahko takrat privoščimo, vsekakor pa gledam da se bodo imeli fino, da bo slavljenec srečen in otroci zadovoljni in siti. Kakšno leto malo več, kakšno leto malo manj. Kakor nanese takrat. Tudi za darila ostalih otrok ki vabijo, se potrudim, večinoma vzamem otroka s seboj, da pomaga izbrati kaj primernega. Saj ni treba da so stvari drage, samo primerno izbrane. Takoj se vidi če si nekdo vzame malo časa in izbere darilo preudarno ali pa samo nekaj vrže skupaj. Otroci grozno uživajo v obdarovanju, izbiranju daril, pisanju voščilnic in seveda tudi dobijo kaj radi. Še nisem doživela da bi bili prezahtevni ali nehvaležni, večina uživa v vsem kar praznovanje rojstnega dne zajema. Druženje, igra,hrana,torta, obdarovanje, sprejemanje daril,afnarije,voščila..
Sama sem pa ugotovila, da ko mi prinesejo buteljko vina, (pa ga sploh ne pijem) je velikokrat pokvarjeno. Vprasanje koliko casa je to kje stalo.
Sedaj ko dobim buteljko jo vedno odprem in jo spijemo takoj.
“Joj, tole pa ni najboljše.”
Na koncu vino konca v koritu, ker ni uzitno. Naj bo njih sram, ne mene. Izlije kar moj partner pred njimi.
Nekako so nehali nosit, razen ene ki se vedno prinese, ampka je njeno vino vrhunsko, si ne dela blamaže.
Kaj sploh imaš ti za zbirat darila za prijatelje svojih otrok? A so to tvoji prijatelji? Otroku daš budget in naj izbere nekaj, kar je njegovemu prijatelju všeč. Če ne ve, kaj je slavljencu všeč, nista prijatelja niti se kaj dosti ne igrata skupaj in je sploh brez veze, da rine na rojstni dan nekoga, s komer se sicer ne druži. Isto velja za vašega, na rojstni dan se povabi samo prijatelje, ne vse po spisku. Darila niso bistvo, se bodo že otroci zmenili, saj niso mutasti. To vrednotenje daril itak poberejo samo po vas, ki vam je glavno kaj je kdo komu dal. Otrokom dol visi za darila, dokler ne vidijo, da je to edino, kar je staršem pomembno. Otroci se veselijo druženja, iger, torte/peciva/sladoleda, tega, da bodo lahko jedli pico ali kakšno podobno pregreho, ki ni ravno vsak dan in to je to.