Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Rok trajanja

Rok trajanja

Koliko časa v resnici uporabljate različna ličila?

Nekje sem prebrala, da naj bi maskaro odvrgli že po treh mesecih, šminke in pudre pa kakšen mesec kasneje. Jaz pa imam cel predal različnih zalog, ker uporabljam različne stvari ob različnih priložnostih in glede na letni čas, neporabljeno pa odvržem z zelo težkim srcem.

Moram res odvreči zelo lepe senčke za veke (stare 10!!! let), tudi če mi ne povzročajo nobene alergične reakcije? Ah, pri teh stvareh sem kot hrček:))

Dokler je s teksturo in vonjem vse o.k., ni razloga za paniko. Kozmetični izdelki naj bi imeli rok trajanja 3 leta (kreme, pudri), senčila pa so po moje večna oz. dokler te ne draži, je o.k. Pri šminkah pa itak vidiš po teksturi, vonju, kot sem že prej napisala. Maskaro pa jaz uporabljam dokler ni suha in so mi tiste o 2-mesečni uporabi malo “lari fari”.

Jaz delam z licili podobno kot Kaya. Sminke dobijo po nekaj letih en specificen vonj- takoj ga spoznas. Sicer pa nobena sminka ne zdrzi tako dolgo. Senck skoraj nikoli ne porabim do konca, se prej navelicam. Puder pa kupim, po 6 mesecih porabim in potem ponovno kupim. Maskaro pa na stiri mesece.
Vsake tolk naredim cistilno akcijo in zmecem stran, kar nisem ze dolgo uporabljala. Saj me vcasih srce boli, ampak kaj, ko nimam niti tolk prostora.Pa se nove stvari ne pridejo do izraza.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close