Najdi forum

Splash Forum Koronavirus rokavice

rokavice

Kaj mislite, če uporabljene plastične rokavice (take kot jih imajo v zdravstvenih domovih) opreme na 60 stopinj, a je to v redu? Pa potem, ko se posušijo, jih npr. še 14 dni ne uporabim. namreč, meni jih bo zmanjkalo.

jaz sem na petrolu vzela te za bencin….so mi jih dali cel šop…jih imam v avtu, ko grem v trgovino, se jih nadanem, ko pridem iz trgovine vržem proč in v avtu nadanem nove, doma zložim hrano in spet vržem v smeti …

Rokavic za enkratno uporabo ne mores prati. Kupi navadne gospodinjske, ki jih lahko ocistis z milom pod tekoco vodo ali namocis za kako uro v raztopino varikine in potem speres. Posusis, obrnes in posusis se drugo stran.
Ali pa take iz blaga, pa tudi navadne zimske so ok. Operes v pralnem stroju na 60 stopinjah ali v pomivalcu na 70 (75). Ne skupaj s posodo. 🙂

Jaz sem danes rokavice naročila v Merkurju po spletu, okrog 9 evrov 100 kom.

Mislim ,da imajo v zdravstvenih rokavice iz nitrila.
Tudi sama uporabljam take rokavice.
Razkužim jih tako,da jih namočim v raztopino belila-po domače varekine.

To so te navadne plastične rokavice (včasih so vijoličaste). Zdaj sem probala, dala sem jih v eno vrečo za zavese) in oprala na 60, zgledajo čisto ok. A mislite, da so dovolj razkužene? Sklepam, da če je obleka….Pa zdaj , ko jih posušim, še kakšnih 14 dni ne bi uporabljala. Kaj menite?

Kot sem brala zadnja odkritja znanstvenikov, virus ne prenese vlage in temperature nad 30 stopinj. /članek v Jutranjem listu/
Torej bi moralo zadostovati.

Že če jih samo opereš z milom, bi moralo biti v redu. Sicer lahko te iz nitrila in lateksa dobiš kjerkoli.

Kot sem brala zadnja odkritja znanstvenikov, virus ne prenese vlage in temperature nad 30 stopinj. /članek v Jutranjem listu/
Torej bi moralo zadostovati.
[/quote]
Pa se ti zdi to verjetno, da virus ne prenese temp. nad 30 stopinj. Glede na to, da je temp. človeškega telesa več kot cca 36 stopinj. Se pravi, da bi virus potem v človeku pocrkal?

Ga alkalno tudi okolje- to pa je milo, prašek,…in temp nad 70

New Report

Close