Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ROLADA IZ OBLATOV

ROLADA IZ OBLATOV

Živjo!

Mogoče je že bilo kaj govora o tem, vendar z iskalnikom nisem nič našla.

Gre namreč za to, da imam en dober recept za rolado iz oblatov, vendar ko namažem na oblate maso in poskušam vse skupaj zviti, se mi oblati lomijo in ni variante, da bi jih zvila. Tako delam iz njih napolitanke, vendar si zelo želim narediti roladice. A je potrebno oblate namočit z vodo? Na njih sicer piše, da jih samo položimo na mokro krpo, namažemo z maso in zvijemo, meni pa to ne uspe. Prosim za pomoč!

Podoben recept imam tudi jaz.In sem ga že tudi preizkusila in rezultat:vse je letelo v kanto za smeti.

Oblati so bili dovolj napojeni,mogoče celo preveč in je nastal en zmazek.

Upam da bo tebi uspelo.

No, vmes sem pobrskala po forumu Kulinarika in ugotovila, da se zadevi reče Oblatna salama. Tam tudi piše, da oblate navlažimo tako, da jih položimo na mokro krpo in z drugo mokro krpo pokrijemo ter počakamo, da so dovolj namočeni, da se dajo zvijati. Bom poskusila.

Kely, kako si ti napojila oblate, da so bili premokri?

Hahahahahaha,tako kot piše v receptu.

Najprej sem imela podoben problem kot ti,nato pa so bili premokri in ni bilo užitno.

Če ti bo uspelo,se priporočam za nasvet kako jih pravilno navlažiti.

Držim pesti,da ti uspe,vso srečo.

Jaz velikokrat delam te rulade in so res super. Če želite vam napišem recept. Oblate naložim drug na drugega, vmes pa položim mokre servete. Stati pustim kakšnih petnajst minut, nato pa namažem in zavijem ter dam v hladilnik.

Pa veliko uspeha

Lp

To zelo pogosto delam in nikoli problema. Krpe zmočim in stisnem, da so samo vlažne. Potem položim vmes te oblate in pustim nekaj časa. Vlažne oblate namažem z nadevom in zvijem v salamo. Ne poka- zagotovljeno.

zanima me, ko se oblat namaže, ali se zvije potem vsak posebej, da se dobi več klobas?

Ja. Vsaj po mojem receptu.
Vzamen en navlažen oblat in ga namažem po celem, ter zvijem. Dobim salamo, ki ima črto od oblata spiralno vidno kot rolada.
Drugi način pa je, da ne razmažem, ampak samo položim v eni črti in potem to zarolam. V tem primeru je oblat kot olupek na salami.

pa še nekaj. Sem res radovedna 🙂 Ali je masa, ki jo namažete na oblat ista, kot tista, ki jo delate kot za napolitanke?

Ne. Na pamet jo vem samo približno. Zdrobljeni piškoti, maslo, sladkor, orehi, čokolada v prahu.
Tista za napolitanke je ponavadi bolj tekoča, ta pa ne. Je samo mazava, kar se doseže z zmehčanim maslom. Če rabiš točen recept, bom pa doma pogledala.

bi lepo prosila

Popoldne, upam.

Jaz tudi prosim za recept

Evo me. Jaz delam po tem receptu. Seveda jih obstaja sigurno še. To salamo je treba hranit v hladilniku in tudi najboljša je mrzla.
Tako:
15 dag masla (sobne temperature)
15 dag sladkorja
15 dag piškotov zdrobljenih
10 dag orehov mletih
1 majhno jajce
malo čokolade
Oblate daš med vlažne cunje, da se zmehčajo. Vse sestavine zmiksaš, namažeš na oblat in zaviješ. Mislim, da je te mase za 2-3 oblate.

Ali lahko izpustiš surovo jajce?

S tem se nikoli nisem obremenjvala, ker imam domača jajčka. Mislim ,da to jajce stvar nekako veže, a bi bilo sigurno v redu tudi brez njega. Mogoče boš potem morala dodati kako žlico mleka ali smetane. Jaz bi ga izpustila brez strahu. Ne more se ponesrečiti.

Fino, Jzst, za tvoj recept, hvala.

Opal, zgoraj si omenila, da pogosto to delaš in da lahko napišeš recept. Prosila bi te, če ga res napišeš. Bomo primerjali s tem od Jzst :-)))
lp Mimi

jzst najlepša hvala, pride na vrsto za vikend

New Report

Close