ROLADA IZ OBLATOV
Živjo!
Mogoče je že bilo kaj govora o tem, vendar z iskalnikom nisem nič našla.
Gre namreč za to, da imam en dober recept za rolado iz oblatov, vendar ko namažem na oblate maso in poskušam vse skupaj zviti, se mi oblati lomijo in ni variante, da bi jih zvila. Tako delam iz njih napolitanke, vendar si zelo želim narediti roladice. A je potrebno oblate namočit z vodo? Na njih sicer piše, da jih samo položimo na mokro krpo, namažemo z maso in zvijemo, meni pa to ne uspe. Prosim za pomoč!

No, vmes sem pobrskala po forumu Kulinarika in ugotovila, da se zadevi reče Oblatna salama. Tam tudi piše, da oblate navlažimo tako, da jih položimo na mokro krpo in z drugo mokro krpo pokrijemo ter počakamo, da so dovolj namočeni, da se dajo zvijati. Bom poskusila.
Kely, kako si ti napojila oblate, da so bili premokri?







Evo me. Jaz delam po tem receptu. Seveda jih obstaja sigurno še. To salamo je treba hranit v hladilniku in tudi najboljša je mrzla.
Tako:
15 dag masla (sobne temperature)
15 dag sladkorja
15 dag piškotov zdrobljenih
10 dag orehov mletih
1 majhno jajce
malo čokolade
Oblate daš med vlažne cunje, da se zmehčajo. Vse sestavine zmiksaš, namažeš na oblat in zaviješ. Mislim, da je te mase za 2-3 oblate.
