Rolerji iz Hofra
Pozdravljeni.
Slučajno sem v Hofru videla, da prodajajo rolerje, pa me zanima, če jih je že kdo preizkusil (predvidevam, da kot vse ostale sezonske izdelke, tudi te prodajajo vsako leto…?) in kakšni se mu zdijo. Sama nisem glih super rolerka, vseeno pa ne bi kupila kar nekaj (včeraj sem gledala tudi v eni športni trgovini neke za 20,00 eur, pa ne vem, če so ok).
Roces vem, da so super, ampak so mi dragi, zato res prosim, če ima kdo izkušnje s HOferjevimi – načeloma sem z njihovimi izdelki zadovoljna, je pa res, da ne kupujem veliko tam.
Hvala za pomoč in lep dan vsem.
hvala za tole mnenje. sama nimam izkušenj, pa me zanima, katere rolerje bi nekdo, ki se spozna, priporočil za rolanje enkrat tedensko z majhnimi otroki…?
ne bi rada zapravila preveč, ker nimamo viška denarja, ti rolerji, ki jih imam zdaj, pa so stari že več kot 10 let in počasi razpadajo…
torej, iščem nekaj, kar bo dovolj kakovostno in ne predrago…
misija nemogoče, mogoče?
tnx
hvala za tole mnenje. sama nimam izkušenj, pa me zanima, katere rolerje bi nekdo, ki se spozna, priporočil za rolanje enkrat tedensko z majhnimi otroki…?
ne bi rada zapravila preveč, ker nimamo viška denarja, ti rolerji, ki jih imam zdaj, pa so stari že več kot 10 let in počasi razpadajo…
torej, iščem nekaj, kar bo dovolj kakovostno in ne predrago…
misija nemogoče, mogoče?
tnx[/quote]
Čisto realno: za otroka, ki mu raste noga in če ni kak profi rolar (torej ne prerola med 5in 10 km dnevno in je čisti rekreativec), potem so rolerji iz Lidla in Hoferja dosti bolj primerni in priporočljivi, kot razni ala pancar rolerji, ki jih starši ponavadi kupujejo. Govorim iz lastnih izkušenj. Enako velja tudi za odrasle.
Ko smo začeli delati bolj dolge ture ( torej po 3 ure dnevno) in so otroci začeli to rekreacijo jemati zelo resno, smo nabavili rolerje znamke FILA – zame so to po več kot 15-ih letih rolanja edini najboljši profesionalni rolerji za rekreativno rabo, obvezno s fitness čevljem, torej mehkim, ki se zavezuje kot športen copat, z dobrimi, mehkimi in za podplat neobremenjujočimi blažilniki v podplatih čevlja! Jim razni Rocesi, Nike, Rollerblade in podobni in ostale blagovne znamke ne sežejo niti do kolen !!
Je pa tako. če se z rolanjem resneje rekreativno ukvarjaš, potem je smiselno za dober par rolerjev odšteti za odrasle med 140 in 170 eur, otroke do 100 eur…
Ne kompliciraj si življenja s preveliko pametnostjo! Si jih proeizkusil in vozil na svojih nogah npr. leto, dve?
Po lastnih izkušnjah ti lahko zagotovim, da za srednje dobrega rekreativca so rolerji iz Hoferja in Lidla tako za otroke, kot odrasle odličnen izbor. Ne meči vseh stvari v isti koš, če imaš predsodek pred kupovanjem določenih stvari v omenjenih trgovinah. Določeni prehrambeni izdelki so res masovka, določena oblačila in športni pripomočki sploh otroška, pa dobesedno “posekajo ” fensi šmeksi elito blagovnih znamk…. Začne se že pri otroških oblačilih..
Pri nas smo jih prve Hofrove kupili že kar nekaj let nazaj (otroške in moške). Mož jih uporablja še vedno (itak samo 2x letno), otroške je podedoval že naslednji otrok in so čist ok, za toliko kot naši rolajo. Vsako sezono dobijo 2 napada rolanja, ki trajata ravno en teden.
Edino ta manjši otroški (št. 32-34) imajo recimo manjša koleščka kot ista cifra Rocesovih, kar pomeni, da gre vožnja počasneje. Mi smo to pogruntali, ker sta se skupaj učita rolat s sosedovo punčko, ki je imela Rocesove in je bil kar hitrejša pri spustu po bregcu navzdol. Čeprav sem na koncu ugotovila, da to sploh ni pomanklivost za začetnika, gre lepo fino počasi in se ima cajt še lovit razvnotežje, ne da dobesedno drvi.
Tudi starejšemu sinu smo naslednje kupili Hofer ali lidl (nisem sigurna kje, so pa zelo podobni).