Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Roman Vodeb- izobrazba

Roman Vodeb- izobrazba

Ali je res to, da ta psihoterapevt Roman Vodeb, ki je skos na TV, v resnici sploh nima psihoterapevtske izobrazbe, racuna pa za “terapijo” 80 eu na uro ???? Pojdite pogledat na njehovo spletno stran cenik. Take cene niti uradni terapevti skoraj nimajo. Pa saj to ni dovoljeno, se ga da prijavit? Ker vidim, da izvaja tudi hipnoze, ki pa so delikatna zadeva in brez pravilne izobrazbe, lahko zjebe kaksnega bolnika. In kako zaboga TV dopusca ter ga vabi v oddajo, saj iz psihologije nima niti diplome, ima le magisterij iz fakultete za sport, kar je cisto drug foh.

Pojma nimam kaj ima za eno diplomo. Je pa iz našega konca. Na TV ga še nisem videla. Sem pa zasledila par obupnih člankov, ki jih je on napisal.
Ceno lahko postavi kolikor hoče, če je bo kdo plačal.
Glede psihoterapij je pa pri nas cel kaos. Izvajajo jo tudi razni nateguni. Žal.
Jaz sem hodila nekaj časa k eni na psihoterapijo, žal nisem prej prečekirala, iz česa je diplomirala. Pa se je izkazalo, da ni iz psihologije. Je pa bila totalno nestrokovna. Menda pa ima licenco, ker je študirala na teologiji. Nasveti so bili pa adijo pamet. Tako, da ja komot naletiš na pocarja.

Pred časom je bil naval študentov na (laični) študij teologije. Ko se je izkazalo, da je veliko diplomirancev ostalo brez služb, je teološka fakulteta ponudila podiplomski študij, mislim da specializacijo iz psihoterapije. Če naletiš na takega psihoterapevta, si jo še dobro odnesel, ker ima le neko izobrazbo s tega področja, pa čeprav teološko. Ampak naziv psihoterapevt uporablja čisto vsak, ki se mu to zazdi koristno. Dolgo sploh ni bilo določeno, kaj moraš izpolnjevati za uporabo tega naziva. Ne vem, če je zdaj že kaj drugače. Nikakor pa naziv psihoterapevt ne pomeni, da ima človek diplomo iz psihologije ali psihiatrije. Če bi jo imel, bi to zagotovo z veseljem navedel.

Vodeb je pa kolikor je meni znano končal fakulteto za šport. Po meni neznanem postopku se je oklical za nekakšnega psihoanalitika po Freudu, ampak to šele v zadnjem času reklamira. Morda da je to kje tudi kaj na stara leta študiral, kdo bi vedel. Morda bi vedela njegova spletna stran, če jo ima??? Mogoče pa o moško ženskih odnosih in o tem, kako bi moralo biti, predava na osnovi svojih izkušenj in neizpolnjenih želja?:)

Ja, psihoterapijo se gre marsikdo. Te kar hitro oberejo za keš, če nisi previden.
Ta psihoterpevtka s teološko diplomo (menda, v cobissu pod njenim priimkom ni nič, čudno, če se je poročila, da teh zadev pa ni uredila, da bi pod novim priimkom se kaj našlo?).
Njeni nasveti so bili v stilu, da najdeš prijatelje, če imaš drag otroški voziček, z navadnim otroški vozičkom mamica ne bo našla prijateljic. Z dragim pa bo. Pa take. Adijo pamet.

Preden se odpravite na psihoterapijo se je prej podrobno pozanimajte h kateremu terapevtu greste in ga dobro preverite. To v današnjih časih res ni problem. Preveč je namreč raznih šarlatanov, ki nimajo ustrezne izobrazbe. Žal se nekateri celo s srednjo šolo okličejo za razne terapevte in lahko naredijo več škode kot koristi. Previdnost ni nikoli odveč in naj vam ne bo nerodno, ga vprašati kakšno izobrazbo ima.

Mi firbec ni dal miru in sem šla preverit, če ima tale Vodeb spletno stran. Ima jo, a ima očitno na njej trojanca, saj sem dobila samo tole sporočilo:

Malicious Content Blocked

The requested location contains malicious content, identified as Troj/JSRedir-QG and was blocked from downloading.
Return to the page you were previously viewing.

Pazite se njegove spletne strani, da se ne okužite.

magister kinezioloških znanosti, magister sociologije kulture in svetovalec na področju osebnih oz. družinskih (partnerskih) problemov, diplomiral na Fakulteti za sport.

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=10321448

podiplomski študij, o katerem teče beseda, so zakonske in družinske študije. Nima popolnoma nobene veze s teologijo, le na teološki se izvaja. Koncept je pa v Slo prinesel eden najboljših terapevtov pri nas in verjetno tudi v širšem svetovnem merilu .- dr. Christian Gostečnik.
Psihologi, nevropsihologi … potem rečejo, da so to, kar se uči na zakonskih in družinskih študijih, oni pričakovali na svojih študijih, pa kar niso dobili.
Tisti primer z vozičkom zgoraj. Ja očitno za vsakega tudi ni to delo.
Tale Vodeb je pa skupaj s Freudom zaspal na začetku prejšnjega stoletja.
Zakon za psihoterapijo pa še vedno ni urejen in zato je lahko psihoterapevt pri nas vsak, kdor se za psihoterapevta okliče.

Se pravi, da nima za to svoje svetovanje in freudovstvo nobene prave izobrazbe. Se mi je kar zdelo, da je tako hudo. Hvala, Barca.

Saj je vseeno, če ima ceno 100 ali 1 evro. Moraš biti kar zelo prismuknjen, da greš k takemu človeku.

Dokler bodo ljudje hodili k njim, bodo oni dobro služili. Vsak naj dobro premisli, kam in komu daje denar in ali je ta oseba zaupanja vredna, da ga potem ne bo bolela glava.

so tisti, ki so vpisani v seznam psihoterapevtov Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, ostali so popolni šarlatani ali pa z dokončanim faksom iz soc., psih. ipd., niso pa psihoterapevti.

podiplomski študij, o katerem teče beseda, so zakonske in družinske študije. Nima popolnoma nobene veze s teologijo, le na teološki se izvaja. Koncept je pa v Slo prinesel eden najboljših terapevtov pri nas in verjetno tudi v širšem svetovnem merilu .- dr. Christian Gostečnik.
Psihologi, nevropsihologi … potem rečejo, da so to, kar se uči na zakonskih in družinskih študijih, oni pričakovali na svojih študijih, pa kar niso dobili.
Zakon za psihoterapijo pa še vedno ni urejen in zato je lahko psihoterapevt pri nas vsak, kdor se za psihoterapevta okliče.[/quote]

Dotična psihoterapevtka je samo dodiplomca opravila na teologiji. Omenjenega podiplomca pa še ne.
Torej je bila njena izobrazba univ.dipl. teologinja in čisto nič več. Študirala pa je omenjeno zadevo, to pa ja.
Pač sem bila naivna, da nisem dobro prečekirala.

Zakaj pa misliš, da so tile edini merodajni? Ali na nivoju države že obstaja kak predpis, ki bi določal, kdo sme biti psihoterapevt? V članku iz leta 2011 piše, da to področje na nivoju države še vedno ni urejeno, in se tako lahko vsakdo okliče za psihoterapevta (vir: http://siol.net/novice/slovenija/danes-si-naziv-psihoterapevta-lahko-lasti-marsikdo-302958). Kolikor razumem, obstaja Slovenska krovna zveza za psihoterapijo, ki vodi nek seznam psihoterapevtov, a iz njihove spletne strani ni videti, da bi jim država dala v zvezi s tem kakšen poseben status oziroma da bi bil njihov seznam in kriteriji za uvrstitev nanj merodajni tudi na nivoju države (http://www.skzp.si/).

Ne vem, če sem že kdaj rekla za koga, da je gnoj, ampak on je pa gnoj. Za otroke z gibalnimi težavami je izjavil, da ne rabijo nobenih fizioterapevtov in da se starši preseravajo s fizioterapijami (fizioterapevti so izobraženi, šolani za to), medtem ko on zdravim ljudem brez vsake prave izobrazbe računa 80 evrov na uro, da jim prodaja svoje nebuloze. Pa tega ne dela na skrivno, moralo bi ga biti sram, on se javno razkazuje, sebe in to svoje početje,

Zakon za psihoterapijo pa še vedno ni urejen in zato je lahko psihoterapevt pri nas vsak, kdor se za psihoterapevta okliče.[/quote]

pa še kako ima veze s teologijo, saj so te študije tipično katoliško sr…., ki podpira patriarhalne strukture. Sicer je Gostečnik dokaj v redu, njegovi terapevti pa mu v večini ne sežejo niti do kolen.
v glavnem zagovarjajo starše, ki so morilci, pedofili ipd.

Končal je fakulteto za šport, tudi magisterij ima s tega področja (šport). Ni psiholog, še manj psihiater.

On je SAMOOKLICANI strokovnjak za človeške odnose, predvsem za ženske. Od vse psihologije in psihiatrije je prebral samo Freuda in od Freuda vleče, kar mu pač paše. Njegova najljubša mantra je, da smo vse ženske duševno nezrele, kar je posledica tega, da moškim zavidamo penis:))) Po drugi strani mu je pa treba izrazit spoštovanje, da ga toliko ljudi resno jemlje, da ima celo neke svoje kolumne in da se pojavlja na TV-ju.
Ampak pri nas je vse možno.

Kriminalno je, da lahko v Sloveniji opravljaš takšno delo, ker si se pač sam za nekaj oklical. Se jaz jutri samookličem za kirurga in začnem rezati ljudi?

Vse kar gospod ima, je neskončen ego. In veliko smisla za samopromocijo, ki mu ga ta
ego omogoča. V debati je tank…povozi vse, brez milosti in tako si je naredil tudi kariero.
O strokovnosti ni ne duha ne sluha, uboge ženske, ki so prišle k njemu na terapijo.
Človek je brez empatije, brez razumevanja človekove narave, brez sočutja … v bistvu je
sam popoln primerek čustvenega invalida.
Česar jaz ne razumem…kako stroka to dopušča? Je res tak teksas v tem fohu, da lahko vsak
dela z najbolj ranljivimi ljudmi kar hoče?

Ampak!!! On ima penis, ti pa ne in zato si RV dovoli, kar si pač hoče. Ker ima penis. Ti pa ga v svojem prispevku žališ, ker mu ta penis v bistvu zavidaš!

No, takole bi ti on povedal, jaz tega ne mislim zares:-)

Ampak!!! On ima penis, ti pa ne in zato si RV dovoli, kar si pač hoče. Ker ima penis. Ti pa ga v svojem prispevku žališ, ker mu ta penis v bistvu zavidaš!

No, takole bi ti on povedal, jaz tega ne mislim zares:-)[/quote]

Vem ja :-)) pa še na judo se ne morem vpisati, da bi ga prebutala, ker (po njegovo) borilni
športi niso za ženske. Ti šment.

pa še kako ima veze s teologijo, saj so te študije tipično katoliško sr…., ki podpira patriarhalne strukture. Sicer je Gostečnik dokaj v redu, njegovi terapevti pa mu v večini ne sežejo niti do kolen.
v glavnem zagovarjajo starše, ki so morilci, pedofili ipd.[/quote]

zakaj nabijaš?

http://www.zurnal24.si/pedofilija-je-absoluten-kriminal-clanek-182642

No, takole bi ti on povedal, jaz tega ne mislim zares:-)[/quote]

Vem ja :-)) pa še na judo se ne morem vpisati, da bi ga prebutala, ker (po njegovo) borilni
športi niso za ženske. Ti šment.[/quote]

ženstveni res niso.

športi niso za ženske. Ti šment.[/quote]

ženstveni res niso.[/quote]

Men so pa seksi. Najprej se prešvicaš na tatamiju, potem skupaj pod tuš, potem pa…mal
počivat… 😉
To o “ženstvenosti” je pa tipična njegova, ja. Od maratona, do vsega, kar ni glih ritmična
gimnastika, ni ženstveno. Ženskice morajo utripati s trepalnicami in trenirati samo toliko, da
bo njihovo telo čim bolj privlačno moškim, vse ostalo prepovejmo. Saj je itak ves obstoj
žensk samo v tem, da ugajajo moškim, svojih potreb in želja pa naj nimajo.

New Report

Close