Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Romani v anglescini

Romani v anglescini

Rada bi brala romane v anglescini. Moje znanje je nekje visja srednja stopnja. Kaksno lahkotno branje. Prosim za kaksen naslov.

Hm, pojdi v knjižnico, tam se veliko dobi, splo delavska je imela včasih veliko angleškega čtiva na razpolago (fiction, ZF, fantasy, klasiki, ipd.)

Drugače pa – če kupuješ – pojdi v Vale Novak ali Konzorcij v LJ.

V knj.Novak v Cityparku imaš res velko izbiro. Itak pa angleški paperbacki niso dragi ( cca.2-3 tisoč )

moje prvo angleško branje je bil Hemingway, komu zvoni in Zbogom orožje, zelo tekoč, lahek jezik in dovolj zanimive knjige.

Lahkotno branje v anglescini: Nora Roberts, Zadie Smith, razni babji romancki – pocukrani…prepoznas jih po zeloooo flashy platnicah…
Tudi sama jih kupujem kar v Cityparku…za kaksno brezdelno polezavanje na soncu…
Pa veliko uzitkov! 🙂

hm, meni pa se mi zadie smith ne zdi ravno lahkotno… oz. romani se mi zdijo ok…angleščina pa ni ravno za začetnike…

No, za popolne začetnike ni bolj noben roman, mogoče bi bilo bolje, če bi začela s kakšnimi kratkimi zgodbami, Roaldom Dahlom (ima tudi zgodbe, namenjene predvsem odraslim), morda pesmimi. Drugače bi pa med manj zahtevne knjige v angleščini štela bolj popularna branja, Stephen King, kriminalke in ljubiči pač, isto kot v slovenščini.

Gotovo obstaja kakšen roman, ki si ga brala že pred leti oz. gledala film in si ga želiš prebrati še enkrat – preberi tokrat angleško različico in ti gotovo ne bo težko.

LP

Arundati Roy. Te god of small things, če ga še nisi brala.
Lahek jezik, dobra zgodba, ki ti da še dolgo razmišljati.

Odvisno, kaj ti je všeč. Ravno sem končala četrto knjigo Diane Gabaldon Fiery cross, prva iz serije pa je Cross stitch, če se ne motim.

Nina

Jaz sem se lotila Gospodarja prstanov v angleščini (ker ga v slovenščini nisem dobila dovolj hitro), pa je šlo. In moje znanje angleščine ni kaj posebnega.

New Report

Close