Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek roomba – a res noben ne ve?

roomba – a res noben ne ve?

http://med.over.net/forum5/read.php?151,9384164

Tudi jaz sem nekoč spraševala isto, pa nisem dobila pametnega odgovora, razen načelnega, da se raje kupi original baterija (iz nekega razloga pač, ni bilo konkretizirano).

Kolk stare rombe pa imate, da rabite nove baterije?
Naša je stara več kot 3 leta. Na začetku je zdržala 1,5 ure pucanja, zdej samo 45 min, ampak dela pa še.
Ko bo delala samo še 15 min bomo pa novo rumbo kupili, ker potem bo potrebno še krtačke spodaj menjati.

Moja je stara 3,5 let. Pustila sem jo odklopljeno toliko časa, da jo tudi prižagti nisem več mogla, in je imela tisto kao osvežilno polnjenje. Po tem polnjenju je posesala tri prostore – ampak le enkrat, po tistem ne naredi niti metra več.

Jah rajš dam 50 EUR, kot pa 400 za novo. Že tako ni poceni, da bom pa na tri leta novo kupovala pa žal ne gre.

večinoma kupujemo ne-orignal baterije

Jaz sem kupila original, na nemškem amazonu. V sloveniji so cene nenormalno visoke.

Meni se je enako zgodilo, samo postopka še nisem izpeljala, ker moram spet poiskat to stran na spletu z navodili.
Po kakšnem postopku si ti šla? Pri nekaterih je bil uspešen (sem prebrala na forumu).

Jaz sem ga pustila odklopljenega več kot en teden, da tudi ko sem pritisnila katerikoli gumb, ni več lučka zasvetila, nato pa sem ga priklopila in pustila se mi zdi da 36 ur al kako že. Enkrat je deloval normalno, zdaj pa takoj spet jezika da naj ga napolnim :/

Ne morem reči konkretno za Roomba baterijo – vendar sam za nadomestne baterije vedno kupujem “ponaredke” in sem zadovoljen. Tako sem kupil za več telefonov, računalnikov navigacijsko elektroniko, itd… pa vse dela OK.
Nekatere naredim celo sam – iz industrijskih aku baterij – pa se super obnesejo.

“Ponaredki” so itak ponavadi celo iz iste tovarne, le da se delajo v drugi izmeni in ne za original kupce…

Poišči na netu pravilen postopek za obuditev baterije! Moraš nekako aparat resetirat, nato pa polnit 72 ur. Včasih rata.

New Report

Close