Roomster
Imam 3 leta starega Roomsterja. Ob vžigu avta se občasno sliši “čuden” zvok, kot da nekaj malo zaropota. Skratka, vžig ni povsem “gladek”. Na servisu pravijo, da je kriva veriga. Je to mogoče? Po treh letih in še ne 30.000 km?
V treh letih sem imel že toliko težav, da naslednji avto prav gotovo ne bo veš Škoda.
Po treh letih in pri teh kilometrih se veriga ne bi smela stegniti. ponavadi se jo menja na 200.000 km oz po potrebi. Če bi bila ketna slaba, bi tudi avto slabše vlekel oz. imel manj moči. Večja verjetnost je da problem tiči nekje drugje. Morda v slabo pritrjenemu štarterju, poškodovanem vztrajniku…
Tri leta je veliko za avto?! Torej se vam zdi povsem normalno, da je treba menjati verigo po treh letih?
Kaj takega pa še nisem slišal?![/quote]
Za menjavo najbrž ni, vsekakor pa je potrebno podrobneje pogledati kje tiči težava. Pri tej mass production mene več nič ne preseneti. Morate pa paziti, da vas ne želi mogoče serviser prepričati v nekaj, samo da boste veliko plačali.
Tri leta je veliko za avto?! Torej se vam zdi povsem normalno, da je treba menjati verigo po treh letih?
Kaj takega pa še nisem slišal?![/quote]
Za menjavo najbrž ni, vsekakor pa je potrebno podrobneje pogledati kje tiči težava. Pri tej mass production mene več nič ne preseneti. Morate pa paziti, da vas ne želi mogoče serviser prepričati v nekaj, samo da boste veliko plačali.[/quote]
Hmm. Avto vleče normalno in tudi pri moči ni sprememb. Očitno morajo biti na pooblaščenem servisu prepričani, da je vzrok v verigi. Avto je namreč še v garanciji in mi je – po izkušnjah sodeč – drugače ne bi bili pripravljeni kar takoj menjati.