Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek "Rostbif" na moj način:))

"Rostbif" na moj način:))

Uležan govej hrbert, tam ene 14 dni, velikost moje dlani, višine dveh prstov…na gardeli za ene par minut na eni strani pol par minutr na drugi strani…Ga položim na ogret krožnik…zgoraj spodaj osoljen z grobo kraško zeliščno soljo in poprom..dve kapli balzamičnega kisa in nekaj kapelj limoninega soka….pokrijem z alu folijo…za 15 minut…

…hoooooror:))

Lahko.
Zame brez balzamičnega kisa prosim.

Sold 😀

Moj bi bil samo z grobo soljo in brez ostalih priokusov. Čisti pristen okus. In well done;)

Se strinjam…aampak un “well done” je le malo “presuh”…al se ti ne zdi??

5 cm debelo meso v par minutah na vsaki strani je surovo, za well done je treba kake pol ure..
Tudi zame le in edino ekstra well done

Se strinjam…aampak un “well done” je le malo “presuh”…al se ti ne zdi??
[/quote]

Na zunanjem robu ja, znotraj pa ravno prav mehak a ne krvav.
Vse je v tajmingu in tempreaturi, kakovost mesa…mi tudi ne uspe vedno tak;)

Za drage kose govedine je vse, kar je pečeno čez medium metanje denarja stran. Pljučna, rostbif, bržola niso najokusnejši kosi goveda, so samo najmehkejši.

Weel done naredi iz odličnega, sočnega kosa en kup žaganja. Škoda mesa za well done.

Se strinjam. Moraš najti tisto točko med medium in well done, da ne zasušiš vse skupaj.

Ampak, če se mi pri pečenem mesu pocedi kri, bo ravno tako romalo v smeti, ker tu se pa meni ustavi in…ne gre.

Se strinjam. Moraš najti tisto točko med medium in well done, da ne zasušiš vse skupaj.

Ampak, če se mi pri pečenem mesu pocedi kri, bo ravno tako romalo v smeti, ker tu se pa meni ustavi in…ne gre.
[/quote]

Iz zrezka se ti pač ne more pocediti kri. Gre za mesni sok in ne kri.

če meso dovolj počiva, ko je spečeno, se nič ne pocedi več ven, ne glede na to, kako raw je še.
in ja, to ni kri.

jaz sem najbolj srečna, ko dobim čisto blue rare steak. kar je pa bolj pečeno kot medium je pa itak zločin nad mesom

Ko ste že glih pri tej temi. Kako uležati govedino? Jaz se namreč bojim, da po 14 dneh meso zasmrdi. Res nimam pojma o tem postopku in bom hvaležna za info s prve roke.

Na hladnem mora biti.

Well done je pri 14 dni ulezanem prakticno kriminal!

Meso vakumiraš, po enem tednu vzameš ven, obrišeš do suhega in ponovno vakumiraš. To lahko ponavljaš, dokler meso ne začne dobivati vonja. Temperatura mora biti obvezno pod 4 stopinje.
Jaz raje kupim uležano meso.

[/quote]
Vsak lahko s svojim denarjem počne kar hoče, če ga kdo rad meče skozi okno ga naj. Jaz govedine čez medium ne pečem ne zase ne za druge.
Kdor ne mara rdečega mesa ima cel kup alternativ. 8-10 ur pečena goveja rebra na 110 stopinj so za prste polizat.

Iz zrezka se ti pač ne more pocediti kri. Gre za mesni sok in ne kri.
[/quote]

no jaaa…zgleda tko…ne apetitlih;)

[/quote]

Pol sem pa kriminalc:):):)

Nikoli, ampak res nikoli ne jem mesa, ki ni prepečen. Če je notri rdeč, bog ne daj krvav, ga ne pojem. Kriminal ali ne, jaz tako jem in tudi ostali pri nas. Vi pa kakor hočete. Krvojedci.

Hvala bogu ne jem pri tebi, ker očitno vsako meso uničiš.

New Report

Close