Naslovnica Forum Starševski čvek Rosvita Pesek ni slovenka?

Rosvita Pesek ni slovenka?

🙁
Sem prav žalostna.

Sama sem s slovnico velikokrat skregana 🙂 pa še pisat se mi včasih ne da. No ko je treba kaj resnega napisat je seveda drugače.

Ampak, da voditeljica na nacionalni televiziji ne zna govorit slovensko je pa zelo zelo žalostno. Tako skupaj spacanih stavkov jaz že dolgo nisem slišala. Pišem o oddaji danes na Slo 1.
Vsak drugi stavek je bil nepravilen. To sem opazila jaz. Nekdo, ki slovnico obvlada bi pa verjetno znal povedat še veliko več.

Sem morala povedat 🙂))

Nisem gledala. Kakšen primer?

Se zelo strinjam s Kitty.
Npr. Ne pozna orodnika množine od “otroci”, pa kakšne je klamfala…da glava boli. Saj se vsak zmoti, ampak jaz bi se vsaj popravila.

Mariotu se je pa tudi zareklo, da so fantje, ki pridejo iz vojske, najbolj luštni 🙂))))))))))))

Ally točnih stavkov se ne spomnem. Dejstvo je da tudi dvojine tudi ne pozna.

Pa stavki v stilu…midve bomo povedale, pa v stilu bolj boljši. Ma prav škoda, da si nisem točnih stavkov zapisala ker je bila res prava katastrofa.

Me prav mika, da bi pisala na rtv, če lahko dobimo podnapise naslednjič 🙂))

Kako lahko se je obregati ob druge, kajne? In iskati ter poudarjati napake, ki so jih naredili. Rosvita Pesek je povsem spodobna novinarka, ki svoje delo opravlja ne samo dobro, ampak zelo dobro. V vlogo somoderatorke – NE VODITELJICE! – je bila postavljena takorekoč čez noč. Če bi se imela možnost pripraviti, bi najbrž požela več aplavzov in manj kritik. Mario je, za razliko od R.P. vedel v kaj se podaja in je imel tudi vnaprej določen scenarij. Ki ga ima že leta. Se pač znajde, improvizira. Rosvita ni tak tip. Predvsem ji “manjkajo” družabnooddajne izkušnje. Jo bomo zato obsojali?

Ja je lahko. Govorimo namreč o nacionalni televiziji katero smo prisiljeni plačevati in o novinarskem poklicu. Povsem razumljivo bi mi bilo, da bi se ji zatikalo ali kaj podobnega. Ampak takih napak ne delaš zato ker nisi voditelj.
Meni je zelo žal ampak vsak lahko reče tudi ne.

Ja je lahko. Govorimo namreč o nacionalni televiziji katero smo prisiljeni plačevati in o novinarskem poklicu. Povsem razumljivo bi mi bilo, da bi se ji zatikalo ali kaj podobnega. Ampak takih napak ne delaš zato ker nisi voditelj.
Meni je zelo žal ampak vsak lahko reče tudi ne.[/quote]

Prav, imaš pač svoje mnenje. Naslov posta: “Rosvita Pesek ni slovenka?” pa kljub vsemu ni primeren. A se meni samo zdi, da se piše Slovenka z veliko začetnico? No tudi, če se motim… Nima smisla tole prepucavanje, kajne?

Lahko noč

se da to oddajo videti kje na internetu?


Kdo se prepucava? 🙂))

Resno…jaz sem povedala kar me je danes zbodlo. Ti pač misliš drugače. Sej v tem ni nič slabega 🙂 Forumi so pa zato, da vsak pove svoje kajne?

ps. kaj pa če sem s slovenko imela v mislih rožico? .))) aja tudi to ne bi bilo prav he he
no ne vem, če mi boš verjela ampak v resničnem svetu znam uporabljat veliko začetnico kjer je potrebno.

Ponavadi se jih da videt na strani rtvslo. Ne vem pa kako bo sedaj zaradi volilnega molka.

Potem pa reci ne TV, pa ne boš več “prisiljena” plačevati naročnine ali pa glej koga drugega “brez napak”. In tole pljuvanje čez nekoga je ne le otročje, ampak prav bolno. Kdo hudiča te pa sili, da jo gledaš??? Mi je zelo žal, ampak tudi ti lahko rečeš ne. Pa najprej pometi pred svojim pragom, tudi ti imaš cel kup napak, ki druge motijo.

Takšne napake na nacionalko res ne sodijo 🙁. Ste jih pa tudi ve punce tukaj gor natrosile cel kup 🙂).

Kitty (kot vedno) najbolj pametna….

No, ni bila čez noč postavljena v to vlogo, saj so vsaj en teden že reklamirali to oddajo.

Če je take streljala, da ni znala uporabljati dvojine, da ni znala pravilno reči “z otroki” ipd., to nima nič s pripravljenostjo ali nepripravljenostjo na oddajo. Novinarka bi morala znati uporabljati pravilno slovenski jezik, ne glede na to, ali se je pripravljala ali ne. Nihče ne pravi, da bi morala govoriti knjižno slovenščino, bi pa morala govoriti knjižni pogovorni jezik, ki je manj strog od zbornega.

Ljudje ponavadi oprostijo te napake “navadnim smrtnikom”, kakšnim pevcem, špotnikom ipd., novinarji pa si tega res ne bi smeli privoščiti.

Nisem gledala oddaje. Ne morem sodit. Bi pa samo dodala v vednost, da je Rosvita naredila doktorat. Iz tega sledi, da “ni kr neka novinarka”. Se vam ne zdi?

Jo poznam osebno, no zdaj se več ne vidimo (včasih smo se službeno) in je vedno govorila zelo lepo slovensko.

Mogoče pa je imela slab dan, kakšen večji problem, pa se ji je zatikalo. Kaj veš.

Rosvita Pesek ni slovenka? No meni se zdi, da je tak naslov žaljiv.

napake na nacionalko ne sodijo, tudi napake v slovenskem jeziku ne. druga bi bilo če bi šlo za kakšno oddajo pa bi vsi govvorili v narečju. sicer pa tisti ki pravite da vsak lahko reče ne ne bom gledal. ja to lahko, sicer pa če že moramo neko naročnin, v katero so prisilili vse, ne glede na to kaj gledaš in kaj ne, dovolj je bilo da imaš električni priključek, že so te našli, ja pol se pa naj potrudijo da bo vse tip top in če nekdo ne dela tip top, ja se ga pa prestavi…
in enkao mi ni všeč da če že moramo plačevat neke naročnine, pol pa tudi reklame ne spadajo zraven, ker jih imajo pa ravno enako kot druge Tv postaje ki se financirajo zgolj in le iz reklam. pa še programi so boljši.

Res je. Res je pa tudi, da nismo novinarke na nacionalni televiziji. Me ne moti, če govorijo v narečju na privatni televiziji, če delajo napake na privatni televiziji, če so to gostje določene oddaje. Vsak od nas opravlja svoj poklic in tega upam, da vsi opravljamo dobro.
Pravilno slovnično govorjenje pričakujem od novinarke na nacionalni televiziji. In za povrh je to bila še oddaja o predsedniških kandidatih.

Komentar odpovej tv, če te to moti je pa bedarija. Televizijo želim gledat ampak na določenem nivoji. SIcer pa naj ukinejo naročnino in počnej kar jih je volja.

Pa tudi nima smisla, da sedaj katera popravlja moje napake. Me prav eno figo briga kakšno skropucalo napišem tu na forumu. Tudi ostali me ne motijo. Toliko, da ne bo katera prepametna.

Ha, pri nas smo rasisti se do lastnih narecnih skupin.
Mogoce bi se se strinjala s kritiko, ce bi se Kitty potrudila, da bi vsaj en stavek napisala brez napak. Visek, da se vtikas v druge, pa ze v naslovu naredis veliko napako. Kaksen grd clovek si ?

Spomnem je ena lepših slovenskih besed.

Me res zanima zakaj si je potem nadela tak neslovenski nick, če ji slovenščina toliko pomeni?

kaj pa trosiš. rasisti? veš kaj vsak za svoj denar pričakuje kvaliteto in če je nekaj nujno plačati ker si je nekdo to priboril v DZ pol pa naj prodaja še kvaliteto. kot je napisala Kitty, naj odpovejo naročnino, pa bomo tiho. pa kaj saj njihovega programa praktično ne gledamo, morda 3,4x letno, sicer pa je zanič plačaujemo pa ga, ker nimamo druge izbire, ker so nas v to par let nazaj prisilili. ali pa morda tega nekateri nit ne veste, ste še toliko mladi da so to za vas urejali starši, sedaj je pač ostalo ker je že tako bilo.

Naročnine pač ni mogoče odpovedati.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

ha ha tu si pa ustrelila kozla pa brez zamere.

In ne na forumu se ne potrudim in se nikoli ne bom. Ravno tako nimam namena opravljati poklica kjer bi bila slovnica pomembna. Se zavedam svojih zmožnosti. Zato, če sem jaz opazila toliko napak (ni šlo za eno napako ampak skoraj vsak drugi stavek) koliko jih je v resnici bilo?

Sem pa vedno bila mnenja, da nas nacionalna televizija uči in naj bi bila zgled vsem državljanom. Očitno ni tako in nekatere eno figo briga, če se niti na nacionalni televiziji ne potrudijo.

Še leto ali dve pa se bodo v šolah tako pogovarjali. Ali se mogoče že?
Tršice a ve tudi tko govorite? 🙂)) Sem prepričana, da ne in da če bi katera naredila eno samo tako napako, da bi jo starši zmleli.

Narečje pa spada v domači dom, v pogovor s pijatelji, na forume itd. in ne na nacionalno televizijo.
Če tukaj dnevno beremo boma, sma ipd. je eno. Tako kot se meni ne da razmišljat v klepetu tako se tudi večini tu ne da. Če bi tako govorili na televiziji je pa drugo. No vsaj zame je tako.