Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rota virus Zadar

Rota virus Zadar

Berem…poslušam medije… Kako je dejansko stanje? Kdo ve? Je kdo tam dol ali je bil pred kratkim?

Hči gre namreč v petek tja, in ker sem sama zelo bolna, si enostavno ne morem privoščiti, da mi prinese kakšen virus, ker me pokonča. Hčerke pa tudi ne bi rada prikrajšal za počitnice. Vse je že plačano.

Res me je strah.

Omejeno je na Zadar. Mi smo višje ob Jadranu in je voda naravnost super.

Odgovor na objavo uporabnika
Tisa428, 12.07.2023 ob 09:01

Omejeno je na Zadar. Mi smo višje ob Jadranu in je voda naravnost super.

Sprašujem točno za ta hotel, ki je omenjen v medijih. Donat.

Že pred leti smo vsako jebheno leto v krajih okoli Zadra zboleli. Driska, bruhanje, vročina,… dva do tri dni. Pa ne samo mi, je kar bil en pojav. Mi že vsaj dvajsetinveč let ne hodimo dol, pa vidim, da se tam še zmeraj enako kakovostno dopustuje. Nam so takrat rekli, da od skopljenja proti komarjem. Ne vem, kaj bi bilo bolj zoprno, slabosti ali komarji, ampak v bistvu mi je pa tudi čisto vseeno.

Najbrž ne bomo izvedeli, kaj se dogaja.  Ali gre res za rotavirus ali za fekalije v vodi.  Sicer trdijo, da so vzorčili morsko vodo na plaži in je bp, ampak je vprašanje, če je res tako.  Tudi v Splitu imajo probleme z drekom v morju, tam pri Marjanu ima nekdo kafič in iz greznice spušča fekalije v morje.

kaj pa vem611, 12.07.2023 ob 20:09

Najbrž ne bomo izvedeli, kaj se dogaja.  Ali gre res za rotavirus ali za fekalije v vodi.  Sicer trdijo, da so vzorčili morsko vodo na plaži in je bp, ampak je vprašanje, če je res tako.  Tudi v Splitu imajo probleme z drekom v morju, tam pri Marjanu ima nekdo kafič in iz greznice spušča fekalije v morje.

Pa saj fekalije v morje spuščajo po celi hrvaški obali. To je pri njih standard. Samo nekje je očitno prekratka cev in so fekalije direkt na obali namesto malo dlje.

Celo Jadransko morje je ena velika greznica, na Hrvaškem pa sploh čisto povsod so kanalizacijske cevi seyiz časa Juge, nobenih čistilnih naprav nimajo, vse gre direkt v morje, marsikje tudi blizu obale, ker so cevi že razpokane in to je dobesedno, kot bi se kopal v slanem dreku.

Dejansko pa fekalije v morju.

Šparaš celo leto, da se kopaš v fekalijah. Jebo vsa Jadran. Jonsko in Egejsko morje sta čistejša. Celo turška obala je čistejša.

Da namakaš otroka v Jadranu je pa že velik zločin.

Spet kritiziranje hrvaške obale, medtem pa Portorož sameva….Pojdite v Portorož.

Anonimno 6505, 13.07.2023 ob 07:49

Spet kritiziranje hrvaške obale, medtem pa Portorož sameva….Pojdite v Portorož.

Zakaj kritiziranje? To, da spuščajo fekalije brez poprejšnjega tretiranja se čistilnimi napravami direkt bi morje, je dejstvo. Pri nas, v Italiji, Franciji, Španiji in drugod so standardi drugačni. Gredo odpadne vode najprej čez čistilne naprave… Ne vem zakaj bi bilo to kritiziranje. Tisti, ki se kopajo v zalivih, imajo pogosto izpuščaje in prebavne motnje.

Še vedno ne vem, kakšno je dejansko stanje na dotični plaži in v hotelu. Se je kaj umirilo, se je varno kopati ob upoštevanju higienskih ukrepov? Resno razmišljam, da hčerke ne bi pustila tja.

Kaj vse si boste še zmisll.

Predn blejete neki v prazn, si poglejte mal statistike po kakovosti kopalnih vod po EU. Če se ne motm, je kakovost Hr morja po zadnji statistiki EU na 3 mestu, za Ciprom in Avstrijo, še celo kr velik pred vašo tko opevano Španijo, Italijo, Francijo…celo pred Slo 😛

Puli, 13.07.2023 ob 08:20

Še vedno ne vem, kakšno je dejansko stanje na dotični plaži in v hotelu. Se je kaj umirilo, se je varno kopati ob upoštevanju higienskih ukrepov? Resno razmišljam, da hčerke ne bi pustila tja.

.https://vrtlac.izor.hr/ords/kakvoca/kakvoca_mk?p_god=2023&p_jezik=&p_lok=4046

Ena južna neprijavljena, 13.07.2023 ob 09:33

.https://vrtlac.izor.hr/ords/kakvoca/kakvoca_mk?p_god=2023&p_jezik=&p_lok=4046

Hvala za to… Ampak mene bolj zanima, ali je virus še problem, ali še vedno veliko ljudi zboleva. Res bi bila hvaležna, če ima kdo informacije iz prve roke (je bil pred kratkim tam, oz. je še tam).

Puli, 13.07.2023 ob 10:18

Hvala za to… Ampak mene bolj zanima, ali je virus še problem, ali še vedno veliko ljudi zboleva. Res bi bila hvaležna, če ima kdo informacije iz prve roke (je bil pred kratkim tam, oz. je še tam).

Glede na to, da se mediji že nekaj dni ne ukvarjajo s tem, sklepam, da je stvar obvladljiva.

Ne vem sicer, koliko je stara vaša hči, ampak problem je baje bolj pri malih otrocih. Če bo pazila na higieno, si razkuževala roke… potem vas, mislim da, nima kaj skrbeti. Pa v največjo gužvo, kjer so otroci ne rabi rinit.

Lani smo se vkrcali na trajekt za Pelješac. Tam je bila kmalu po izlutju km dolga špura fekalij.

Predvidevam, da so se turisti okužili v vodi. Tam pogosto vse spuščajo v morje. Enake težave lani v Črni Gori. Prav tako ni bilo Festivala školjk (ostrig) na območju Stona zaradi fekalij.

Priznali itak ne bodo, ker bi to vplivalo na turizem.

Tudi mi gremo v kratkem tja, zato sem klicala na agencijo, s katero gremo. Rekli so mi, da so jih že klicali iz hotela in jim sporočil, da so analize vode vse BP in tudi pri njih v hotelu je vse OK. Je pa osnovna higiena itak vedno nujna. Problem z virusom naj bi bil v tistem primeru več ali manj pri mlajših otrocih.

Hrvati lažejo za vse. Neodgovorno je, da greste tja na dopust pol pa jamrat kako te je strah. Izbereš drugo destinacijo.

Hrvat je tat, 14.07.2023 ob 08:50

Hrvati lažejo za vse. Neodgovorno je, da greste tja na dopust pol pa jamrat kako te je strah. Izbereš drugo destinacijo.

Tja gre hči, jaz ne. Destinacija rezervirana že februarja in tudi plačana.

Puli, 14.07.2023 ob 09:11

Tja gre hči, jaz ne. Destinacija rezervirana že februarja in tudi plačana.

Odpoveš! Pizda ste eni kreteni. Jamrala boš po forumu kako je hčera zbolela, kako ti je domov prinesla bolezen in te postavila na smrtno posteljo, da bi odpovedala pa ne. Si žrtev in bodi žrtev. Javno znano da so fekalije v morju, javno znano da ljudje zbolevajo, javno znano da hrvati lažejo, javno znano škodljivost bivanja na območju ampak ti boš raje jamrala in jokcala po forumu kako si boga, namest da odpoveš in gre otrok drugam na morje. Pusti jo naj gre, ti pa nehaj jamrat. Ali pa odpovej.

No jaz ne ni šla že zaradi sebe ne,da mami ogrozam pa sploh ne.Naj odpove

Jadransko morje je največja greznica daleč naokoli.

kaj nabijate…, vsako leto sem večkrat  na hrvaškem morju pa nobenih problemov nisem imel nikoli.. če pa sami skačete v greznico in ne ločite med čistim in umazanim morjem,  skačite še dalje, prej pač poiščite najbolj umazano lokacijo za skok v morje….

Popay npr, 14.07.2023 ob 13:08

kaj nabijate…, vsako leto sem večkrat  na hrvaškem morju pa nobenih problemov nisem imel nikoli.. če pa sami skačete v greznico in ne ločite med čistim in umazanim morjem,  skačite še dalje, prej pač poiščite najbolj umazano lokacijo za skok v morje….

SaM res no.

Vprašanje kje se to vse kopajo.

Frend ima vikend v Bilicah, kao uhh kolk je lepo, morje….ti matr, ima 2 mjhna otroka, smo bli nek cajta nazaj po doooolgem cajtu v Medulinu, v tisti mivki, fujj, pa gužva…prav frend, žena in otroka: joiojjj kolk je čista voda 🙉 če je tuki čista voda, me res zanima kako je potem pr njih v Bilicah.

Naj gre. Ko bo pa prisla nazaj, 3 do 4 dni distance med vama dvema, dobro prati roke in se izogibati poljubljanja, objemanja. Sicer bo hcera itak sama videla ali bo zbolela tam ali ne. Te otroske bokezni so pa za odrasle najhujse. Moji vrtevski  prebolijo v eni noci, midva z mozem pa sva tudi po 10 dni povozena.

New Report

Close