Router
Pozdravljeni,
prosil bi za pomoč. Kupujem router.
Zgodba je taka, da smo povišali hitrost interneta DL iz 4 na 10Mbps. Nekdo nonstop prenaša torrente in bremza vse skupaj. Ko to počne dobim nekje maksimalno 3Mbps.Tudi če sam začnem prenašat torrent, ne vem zakaj me vedno ta človek prioritetno povozi, zakaj meni ne bi hitreje prenašalo torrenta kot njemu? Po prioritetah je vedno zmagovalec, ne vem na podlagi česa se omrežje to odloča in zakaj ne da 50/50, če sva recimo z njim sama?
Včasih sem imel WRT54GL z nastavljenjim dd-wrt qos-om in je nekako pomagalo. Nastavljene sem imel vse tipe ethernet, netmask in pa mac priority sebi v maksimum, njemu pa na standard in je bilo OK. Sej nisem nek egoist, prenašam zelo malo in če že pustim ponoči, ko pa podnevi hočem do kakih 100MB downloada pa želim da jih zlovda z maksimumom.
Torej to je zgodba 🙂 iščem pa nov router ker je tega odžgala strela. Namen je da bi deloval glede QoSa vsaj tako kot WRT54GL ali bolje, torej mora podirat dd-wrt. Signal WiFi-ja mora biti dober in lovit v spodnje nadstropje hiše tudi. Sedaj uporabljam wifi od modema sinope, ki je spodaj in mi dobro lovi tudi gor. Na modemu bi ga ugasnil in ga imel samo na routerju. Cena do nekje 100€
Gledal sem mikrotik routerboarde pa se mi zdi da imam premalo časa da bi to nastavljal ker so neverjetno komplicirani.
Tako na hitro sem dobil občutek, da so ljudje zadovoljni recimo z Netgearovimi WNR3500L, WNDR4500, WNDR3700. Bi bili OK? Kakšni drugi predlogi?
Hvala za pomoč in lp
Zdravo,
Jaz bi se prvo vprašal ali se gre za vdor v WiFi ali to počne nekdo, ki ima legalen dostop do omrežja (sodelavec, žlahta). To je prvo, drugo, kako je zavarovan spletni naslov za administracijo (ala 192.168.1.1) ? Privzeta gesla (admin: admin) ? Oziroma KDO ima dostop do usmerjevalnika ? Drugače se da v beležki/logu videti KDO (preko IP ali MAC naslova) je dostopal kdaj in kaj spreminjal.
Sam vem, da se da v mojem brezžičnem usmerjevalniku promet prioritetno določati tako po IP naslovih kot po (bolj pomembno) MAC naslovih.
Mogoče si je tvoj “storilec” takole zagotovil prednostni promet po dani pasovni širini.
Bi se pa sam obrnil še na Slo-Tech s svojim vprašanjem.
Pasivno (brskanje po temah) ali aktivno (copy&paste te teme tam v novo temo v ustrezen podforum).
Forum je zaprt za komentiranje.