Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rrrrrrrrrrrr

Rrrrrrrrrrrr

Ojla!

Čisto na kratko: kdaj so vaši otročički osvojili črko r?

papa

Šro 5. letih

Moja večja je govorila R že pred dopolnjenim drugim letom.
Moja mlajša ima 3 leta in pol, pa je prejšnji teden začela z nekim zlogom med l in r, kot neko pogrkavanje… Seveda ne pri vseh besedah. Pri hruški in vrečki že nekako zveni, ampak morske živali so še vedno liba, laca in lak…

Pri 5-ih

Pri 3 in pol.

Pri dveh letih! V vrtcu se je naučila hitro, ker je v skupini starejših otrok.

Jaz nič pomagala in nič nimam zaslug;-))))

Lp,
Kaja

Mi smo govorili RRRRRR pri 12h mesecih, a smo jo sedaj pri 19m izgubili,…….se je kateri že to zgodilo???

LPT

Starejša hčerka pri 5 letih – sama od sebe, nismo delali nobenih vaj.
Mlajša hčerka je govorila r takorekoč od takrat, ko je začela malo več govoriti – stara je bila leto in pol.

Pri 3 in pol letih, spontano, brez kakšnih vaj ali siljenja.

Pri štirih letih smo še vedno brez črke R.

Pri 4.letih.

ze takoj na zacetku, saj nisem nikoli opazija j-janja.

Nas pa se sedaj, pri skoraj petih letih, “matrajo” sumniki.

Ha, ha, tako kot mene na tej tipkovnici.

lp, sasa

Pri šestih letih še vedno brez.

Tudi mi pri šestih še brez R. Pa Z in Ž ter kak Š nas zezajo. Hodimo k logopedinji.

Mi smo pri 5 letih še vedno brez R (zna reči samo TR) in tudi šumniki nas malo hecajo, ampak ne hodimo k logopedu

"Ne teci za srečo, če pa je tik za teboj!" (afriški pregovor)

Mi smo r imeli med prvimi črkami (pred 1.letom), imamo pa preobleme s sičniki in šumniki – jutri gremo prvič k logopedu

Mislim, da je bilo nekje med 2. in 3. letom. Sicer pa smo bili pravkar na sistematskem pregledu za 5-letnike. Zdaj prav vse otroke pošiljajo k logopedu, da strokovnjak oceni, če je govor “Bp”. No, pri naši punci je, a vidim, da dandanes že vsak drugi mora k logopedu. A zdravniki pretiravajo?

2L in 2,5l 🙂

moj je star 5 – hodi k logopedu in doma “kurblama”, malo med besedo se že občasno sliši “R”
:-)))

R pri 5 let in 2 meseca, smo pa potem za nekaj tednov izgubili L :)))
T.

pri sedmih.

Mi smo rekli r nekje pri 3,5 letih, sam od sebe , pa kako je bil važen, da zna reči tRaktoR.
Prizora ne bom nikoli pozabila: bilo je poletje, zunaj na škarpi sedita naš malček in sosedov (2 meseca mlajši), ki še ni znal izgovoriti r-ja. Naš dobi od babi 2 čokobananici, seveda, da bo eno dal še prijatlejčku: naš pa začne govorit prijateljčku zraven: reči tRRRaktorrrr pa dobiš čokolado, no reči trraktorrr, pa revež poskusi in mu ne uspe, naš pa : če se ne boš potrudil reči trrraktorrr ne bo čokoladice, in tako sta sprobavala reči trrrraktorrr.
Ke mu ni uspelo, se je naš naveličal, dal mu čokolado, ampak izjavil: jaz sem že velik, ampak sem pa velikokrat poskusil reči trrraktor,pa mi ni uspelo, zdaj pa pojej pa poskusi še enkrat reči trrraktorrr, saj ti bo uspelo.

Naš prvi je osvojil R pri nekako 4,5 letih, tako, da je bilo res brezhibno in za vedno, hkrati pa še k in g (po operaciji žrelnice).
Punčka pri nekako 3 letih, zdajle ne vem čisto do pikice. Je pa potem tu in tam tudi L postal R.
Tamali 19 m ga pa še ne obvlada.
Lp

ppikap

Naš je izgubil K, ki je zdad t ali j, odvisno od besede.
Tudi za tigra je govoril grrrr, pa gre zdaj slabše.
Nimam pojma, zakaj pride do tega.
TaNiTa, tvoj je še majčen, zelo zgodaj mu je ratalo, sigurno ga boste pravočasno našli!
Lp

ppikap

Nekje pri 4 letih in pol.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

New Report

Close