Najdi forum

RTV

RTV baje lahko ugotovi (imajo napravo), da se na nekem naslovu uporablja tv sprejemnik. Zanima me ali lahko ugotovijo KOLIKO tv sprejemnikov se tam uporablja ali lahko ugotovijo le, da se tam uporablja (vsaj en) tv sprejemnik?

Prvič slišim za to!
pa tudi ne verjamem…

Po moje zagotovo ne drži. Poznam kar nekaj ljudi, ki ne plačuje RTV naročnine, ker so navedli, da nimajo sprejemnika. Do danes še ni bilo nobene kontrole.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

To naj bi se delalo pred leti, preden je nov zakon začel veljat.
RTV je honorarno najela ljudi, ki so iskali nove naročnike. Plačani so verjetno bili po številu novih naročnikov.
Posamezniki so se znajdli in so hodili z nekakšno aparaturo po soseski in lahkoverne ljudi po domače “nategnili”, da so jim verjeli. Ustrašili so se kazni in raje podpisali, da imajo TV sprejemnik. Danes pa ne verjamem, da še tko hodi okoli, ker so drugi uzakonjeni načini bolj učinkoviti.

:)))

A ne plačujemo za TV danes vsi, ki imamo elektriko? Torej v bistvu vsi. In ni važno, koliko televizorjev imaš. Za radio in avto-radio pa so ukinili.

Ne plačuješ, če si v obrazec takrat navedel, da nimaš TV sprejemnika. In še nihče ni dobil na dom kakšne kontrole. So pa ti, ki jih jaz poznam, vsi doma v isti ulici in se jim na veliko svetijo sat. krožniki na hiši. ;o)))

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

:))jih imajo za vsak slučaj,če bodo nekoč kupili TV:)))

So železničarja dobil z vrečo premoga.
Policaj :”Za kaj pa rabite tale premog?”
Železničar :”Za papigo”
Policaj :kako,saj papiga ne je premoga?!”
Železničar :”Če ne bo jedla bom pa v peč vrgel”

Gre se za to, ker se za leto ali dve selimo k tašči. Ona že plačuje RTV prispevek, RTV referentka pa mi je rekla, da bi ga tudi jaz mogla, če gremo tja živet. In sem ji rekla, da bomo imeli skupno gospodinjstvo, torej, da bomo gledali njen tv (čeprav sem se malo zlagala). Odjavim pa se lahko le začasno, največ za 36 mesecev. Torej, ko te enkrat popišejo, si njihov!!! in jim ne uideš.
Mogoče je tisto o merilni napravi res izmišljotina, ne bi pa si rada nakopala težav. Poleg tega pa me vseeno malo žre slaba vest :)).

AMB*, obišči RTV-jevo spletno stran. Sem skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da boš tam našla odgovor.

ja pa se odjavi, saj dve leti še vedno ni 36 mesecev!

New Report

Close