RTV
To naj bi se delalo pred leti, preden je nov zakon začel veljat.
RTV je honorarno najela ljudi, ki so iskali nove naročnike. Plačani so verjetno bili po številu novih naročnikov.
Posamezniki so se znajdli in so hodili z nekakšno aparaturo po soseski in lahkoverne ljudi po domače “nategnili”, da so jim verjeli. Ustrašili so se kazni in raje podpisali, da imajo TV sprejemnik. Danes pa ne verjamem, da še tko hodi okoli, ker so drugi uzakonjeni načini bolj učinkoviti.
:)))
Ne plačuješ, če si v obrazec takrat navedel, da nimaš TV sprejemnika. In še nihče ni dobil na dom kakšne kontrole. So pa ti, ki jih jaz poznam, vsi doma v isti ulici in se jim na veliko svetijo sat. krožniki na hiši. ;o)))
LP
Gre se za to, ker se za leto ali dve selimo k tašči. Ona že plačuje RTV prispevek, RTV referentka pa mi je rekla, da bi ga tudi jaz mogla, če gremo tja živet. In sem ji rekla, da bomo imeli skupno gospodinjstvo, torej, da bomo gledali njen tv (čeprav sem se malo zlagala). Odjavim pa se lahko le začasno, največ za 36 mesecev. Torej, ko te enkrat popišejo, si njihov!!! in jim ne uideš.
Mogoče je tisto o merilni napravi res izmišljotina, ne bi pa si rada nakopala težav. Poleg tega pa me vseeno malo žre slaba vest :)).