Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek RTV prispevek-prijava?

RTV prispevek-prijava?

Smo se preselili in na novem naslovu sedaj nihče še ne plačuje RTV prispevka. Sedaj smo uredili “papirje” za elektriko – ali ni bila neka zakonska povezava elektro priključka z rtv prispevkom?? – torej, sprašujem ali bo elektro samo sporočilo naše podatke rtv-ju (je to dolžno?) ? Kako ste uredili vi ob selitvi?
Hvala, LP

Zdej se mora RTV sam brigat za “nove naročnike”. Če pa te je strah, da ne bi plačevala, je pa na rtv-jevi strani obrazec, ki ga izpolniš in pošlješ.

http://www.rtvslo.si/strani/navodila-za-izpolnjevanje-obrazcev-na-internetu/229

Jaz sem se vsa panična prijavila, poslala po internetu, pa so me čez par dni poklicali nazaj, da brez panike, naj počakam, da me oni “najdejo”. Trajalo je skoraj eno leto.

Jaz ne bi čakala, da me oni najdejo, ker lahko tud rečejo, da se nisi sam prijavil in ti nabijejo kakšno kazen.

Če se seliš (sem se že 2x), moraš itak TV na starem naslovu odjavit in obenem sporočiš nov naslov. Res ne vem, kaj je tu tako kompliciranega?

Saj ti pravim, jaz sem se takoj prijavila, ko sem prenesla elektro priključek na svoje ime, pa so mi rekli, da ni panike in da me bodo že sami našli. Kaj bi še rada?

Ma, kakšno kazen… Ne poznam primera, da so koga kaznovali, ker se ni sam prijavil, pa so eni “molčali” tudi po dve leti ali več…

Jaz ne bi čakala, da me oni najdejo, ker lahko tud rečejo, da se nisi sam prijavil in ti nabijejo kakšno kazen.

Če se seliš (sem se že 2x), moraš itak TV na starem naslovu odjavit in obenem sporočiš nov naslov. Res ne vem, kaj je tu tako kompliciranega?[/quote]

Prosim ne zavajaj!

Nobene kazni ti ne morejo dati, prav tako ti ne smejo poslati položnico za nazaj.

Metulka ima prav.

Midva sva se tut preselila v nov blok in sva bila cca. 1 leto brez te položnice, pol je pa mene mal panika in sem naju prijavila. Pol je pa čez par mesecev zvonil en gospod z RTV-ja, k so zgleda po letu in pol ugotovili, da imajo cca. 100 stanovanj nezaračunanih in je bil ves presenečen, da smo že prijavljeni.

Ni treba v glavnem.

jaz ne bi:
sedaj sem prvič elektro odjemalec…tako da ni nujno ob selitvi nekje se odjaviti, če tam npr. ostanejo starši.

OK, hvala vsem za vaše izkušnje.

Preselil sem se. Kaj moram storiti?
Ob preselitvi je potrebno Službi za obračun RTV-prispevka sporočiti novi naslov in sicer pisno, po faksu, po e-pošti ali z obrazcem na spletni strani oz. tudi neposredno v informacijski pisarni, Čufarjeva 2, Ljubljana. Pri tem je potrebno sporočiti svoj stari naslov, novi naslov, sklicno številko zavezanca in davčno številko.

Kako lahko prijavim RTV sprejemnike?
V skladu z Zakonom o Radioteleviziji Slovenija je dolžan vsak, ki pridobi sprejemnik in v času pridobitve ni bil zavezanec za plačilo prispevka, sprejemnik prijaviti sam v 30 dneh po pridobitvi…

Pa še par stvari na to temo (tud o kaznih, če ne prijaviš televizorja) piše pa v Zakonu o Radioteleviziji Slovenija. Si nisem jaz zmislila.
Kako se pa gledalci in RTV držijo zakonodaje (oz. zaračunavajo kazni, ki jih po zakonu lahko), pa sama nisem preizkušala.

Ti si pa sigurno na RTVju v službi, ker težiš, da naj takoj prijavi sprejemnik.

Počakaj, da te sami najdejo. Te evre za naročnino pa podari v dobrodelne namene, če te denar žuli.

New Report

Close