Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Rubež na mojem naslovu, a nisem lastnica

Rubež na mojem naslovu, a nisem lastnica

Spoštovani. Po pokojnem očetu sem podedovala nujni delež, dva moja polbrata pa ostalo. Očetov dolg se je prenesel na nas tri. Družba za izterjavo je poslala poziv za poplačilo, vsem trem. Izvedela sem, da polbrata sploh ne dvigujeta pošte. V telefonskem pogovoru z osebo, ki je določena za izterjavo sem izvedela, da imajo pravico tudi cel dolg izterjati od mene, če tega ne bo možno izvršiti pri polbratih. Ona dva in njihova mati se spretno izogibajo rubežu že dolga leta, zdaj sem se pa pojavila jaz, ki imam navado pošteno vse poravnati in bom lahko zaradi tega zdaj nastradala. Čeprav živim v tujini, imam še vedno stalno prebivališče v Sloveniji, pri mami, ki je lastnica stanovanja. Ali lahko rubijo predmete v maminem stanovanju? Po drugi strani je delež hiše, ki sem ga podedovala, več vreden (po Gursu), kot znaša dolg, vendar je veliko vprašanje kako bom prišla do te moje lastnine. Bojim se, da se s polbratoma ne bo dalo nič dogovorit.

Spoštovani,

da, rubijo lahko tudi predmete v maminem stanovanju, če imate tam stalno prebivališče.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani.
Hvala za odgovor. Še nekaj vprašanj imam, na katera, upam, boste lahko odgovorili. Glede na to, da že šest let živim in delam v tujini, pa tam še nimam stalnega prebivališča, ali lahko odjavim stalno prebivališče, ki ga imam sedaj pri mami v Sloveniji? In na maminem naslovu prijavim začasno prebivališče? Bi v tem primeru lahko rubili pri mami?
Naslednje vprašanje je, ali naj grem v tožbo za pridobitev svojega podedovanega deleža hiše? Po GURSU mi pripada 28.000 eurov. Ali je to dovolj visok znesek, da bo sodišče določilo prodajo nepremičnine (po gursu je vrednost okoli 400.000 eurov)? In v primeru, da pride do tega in seveda hiša nikoli ne bo prodana za tako visok znesek (glede na situacijo na nepremičninskem trgu v Sloveniji) in bi bila prodana za polovično ceno – ali bi mi v tem primeru pripadalo 28.000 ali 14.000 eurov?
Lep pozdrav

Spoštovani,

rubežnik lahko rubi tudi na naslovu začasnega prebivališča.

Tudi v tem primeru je možna civilna delitev stvari predvidena v Stvarnopravnem zakoniku.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close