Rujev les kot zdravilo
Wertl, 30.05.2024 ob 23:06
Pozdravljeni, v nekaterih fb skupinah sem bral da ima les Ruja zelo zdravilne učinke in se ga lahko pripravi v obliki čaja. Kdo ve, če res pomaga? Je OK tudi, če ga kupim? Predvsem me zanima za probleme s prostato in mehurjem
Samo da ne bo kdo zamenjal, ker seme oz plodove ruja uporabljajo južno od Balkana kot začimbo, a to nekega drevesa, ki raste tudi pr nas in naredi storžem podobne sadeže oz socvetja. Ime sem pozabila. Začimba ima kisel okus po limoni, čaj pa tudi po barvi spominja na hibiskus. Se pravi, ta ima uporabna semena, naš ruj pa les. Mož je poskusil tudi za prostato, ampak ni bilo ne vem kakšnega učinka. Bolj priporočam Prored3. Ima naravne sestavine, ki jih zeliščarji radii uporabljamo.
Izabela880, 31.05.2024 ob 13:53
Samo da ne bo kdo zamenjal, ker seme oz plodove ruja uporabljajo južno od Balkana kot začimbo, a to nekega drevesa, ki raste tudi pr nas in naredi storžem podobne sadeže oz socvetja. Ime sem pozabila. Začimba ima kisel okus po limoni, čaj pa tudi po barvi spominja na hibiskus. Se pravi, ta ima uporabna semena, naš ruj pa les. Mož je poskusil tudi za prostato, ampak ni bilo ne vem kakšnega učinka. Bolj priporočam Prored3. Ima naravne sestavine, ki jih zeliščarji radii uporabljamo.
Se strinjam s tabo — treba je biti previden pri teh zeliščih in začimbah. Velikokrat slišim koga, ki je uporabil napačno sestavino, nato pa se pritožuje, da naravna zdravila ne delujejo.