Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rujev les kot zdravilo

Rujev les kot zdravilo

Pozdravljeni, v nekaterih fb skupinah sem bral da ima les Ruja zelo zdravilne učinke in se ga lahko pripravi v obliki čaja. Kdo ve, če res pomaga? Je OK tudi, če ga kupim? Predvsem me zanima za probleme s prostato in mehurjem

prvič slišim za tole, me zanima, če kdo ve kaj več.

Sicer za prostato velja kot pomoč bučno seme ali pa olje grmičaste palme (palmeto), za podporo mehurju pa brusnice na vse načine (prigrizki, čaji).

Odgovor na objavo uporabnika
Wertl, 30.05.2024 ob 23:06

Pozdravljeni, v nekaterih fb skupinah sem bral da ima les Ruja zelo zdravilne učinke in se ga lahko pripravi v obliki čaja. Kdo ve, če res pomaga? Je OK tudi, če ga kupim? Predvsem me zanima za probleme s prostato in mehurjem

Samo da ne bo kdo zamenjal, ker seme oz plodove ruja uporabljajo južno od Balkana kot začimbo, a to nekega drevesa, ki raste tudi pr nas in naredi storžem podobne sadeže oz socvetja. Ime sem pozabila. Začimba ima kisel okus po limoni, čaj pa tudi po barvi spominja na hibiskus. Se pravi, ta ima uporabna semena, naš ruj pa les. Mož je poskusil tudi za prostato, ampak ni bilo ne vem kakšnega učinka. Bolj priporočam Prored3. Ima naravne sestavine, ki jih zeliščarji radii uporabljamo.

Prvič slišim za ta les, sem do sedaj slišal samo za žagastolistno palmo za prostato.

Izabela880, 31.05.2024 ob 13:53

Samo da ne bo kdo zamenjal, ker seme oz plodove ruja uporabljajo južno od Balkana kot začimbo, a to nekega drevesa, ki raste tudi pr nas in naredi storžem podobne sadeže oz socvetja. Ime sem pozabila. Začimba ima kisel okus po limoni, čaj pa tudi po barvi spominja na hibiskus. Se pravi, ta ima uporabna semena, naš ruj pa les. Mož je poskusil tudi za prostato, ampak ni bilo ne vem kakšnega učinka. Bolj priporočam Prored3. Ima naravne sestavine, ki jih zeliščarji radii uporabljamo.

Se strinjam s tabo — treba je biti previden pri teh zeliščih in začimbah. Velikokrat slišim koga, ki je uporabil napačno sestavino, nato pa se pritožuje, da naravna zdravila ne delujejo.

Ali je možu moral zdravnik predpisati ta Prored ali ga lahko kar tako kupiš?

Bird, 31.05.2024 ob 15:27

Ali je možu moral zdravnik predpisati ta Prored ali ga lahko kar tako kupiš?

Ne, na njihovi spletni strani ga naroča. Nisem prepričana, če ga lahko dobiš na recept.

New Report

Close