Rumena glazura
Pozdravček!
Svojenu fantu bi rada v soboto, ko ima rojstni dan spekla torto v obliki sonca, ker mu je to eden najpomembnejših simbolov in obožuje vse kar je povezano z njim. Glede oblike sem si že malo zamislila, kako bo (dve okrogli torti, ena za sredino in ena za žarke), problem je v barvi glazure, saj rumene nikjer ne dobim (razen limonove, pa še ta je neka bledo-bela barva). Naj povem, da bo torta boroničeva s smetano in veliko čokodale.
Imate kakšno idejo, kako bi lahko nareila rumeni preliv?
Hvala in Lp
TaNiTa
Sama sem za noc carovnic delala oranzne medenjake. Takrat sem uporabila mesanico rumenega in rdecega barvila 4 Back & Speise Farben (firma Schwartau), ki sem jih kupila v Merkatorju. To so barvila v tubicah, skatlica je zivo roza barve. Barve so zelo zive. Edini problem pac nastopi, ce ne zelis uporabljati kupljenih barvil temvec jih zelis narediti sama.
Lepo praznujta!
Mogoče malo žafrana (žafranike) v navadno belo sladkorno glazuro. Na okus po moje ne bi smelo vplivati. Močno rumeno barvo da pa tudi kurkuma, ki pa bi že znala pustiti kak priokus – konec koncev je začimba. Dobi se jo pa na policah s tujo kuhinjo (ne povsod).
Še ena ideja – včasih se je dobil (mislim da se še) v enakih vrečkah kot pecilni prašek – Rumenil (koruzni škrob), ki se ga da v bistvu v testo, da je bolj rumene barve. Mogoče, če bi ga zmešala v navadno belo glazuro???
Če želiš naravne barve, bo najbrž treba malo eksperimentirati.
Ker bo torta sadna – kaj pa če drobno sesekljaš vložene breskve in jih razporediš po torti in zaliješ z žele prelivom za torte, oz. želatino kar vmešaš v sadje in naložiš gor??
toliko v premislek -naj ti uspe!
LP tinca
Hruškina aroma. To je v tistih majhnih stekleničkah (saj veš, najbolj znana med njimi sta najbrž rum in vanilija). Jaz te arome vedno uporabljam. Bodisi za barvanje breskev (malina in hruška) ali pa za tortne oblive, kjer enostavno par kapljic vmešam v običajen obliv, največkrat kar v rastlinsko smetano. Je okusno in zelo lepo diši.
Dober tek in pozdrav! Naja