rumov lonec

A dela katera ali kateri od vas rumov lonec. Namreč sem ga dobila za rojstni dan, zdaj pa bi ga začela polnit z različnim sadjem. A mi veste povedat kako to točno poteka. Koliko ruma, sladkorja,,,, pa koliko% rum??
Hvala

jaz sem ga delala in sicer takole, kupila sem najmocnejsi % rum, če se ne motim je to 80%, ne me drzat za besedo, saj bos videla v trgovini. Nato pa lepo sadje, nic nagnito, zlagas , recimo danes cesnje, sladkor po zelji, jaz nisem pretiravala in nato zalijes z rumom, nato drugic drugo sadje, odvisno kaj je na trgu tisti hip in enako sladkor, zalijes z rumom in to se nadaljuje dokler ni vrc poln, prekrit z rumom, vmse sem vcasih pomesala in nalivam gostom, ko se prazni lonec, sproti dodajam novo sadje…ko sem videla da je sadje že cisto neokusno, to rata cez kaksno leto dve, sem to precedila v male 2 dcl flaske in imela kot svoj liker in poklanjam za razne priloznosti v aranziranih mojih flaskah.V Rumov lonec pa na novo nastavila sadje in zaporedje si sledi…aja še tole, jaz sem imela rumov lonec, no ga imam še zdaj kar ves čas v hladilniku.

to se ga vlivate, ha?:-)))
liker s.p.

mene pa zanima če je kako sadje ki se ga ne sme uporabiti?

Kaj je to sploh rumov lonec? Kako zgleda, kako je velik in kje se ga da kupit? Koliko pa stane?

Ne boš verjel-a, samo poskusim, da vidim če je užitno, ne maram alkohola, no ne potrebujem ga in tudi si nor-a, moje dobrote kar tako nalivat , ni šans, to je sladica, redka, za posebne dni;))

Jaz dam notri vse sadje, samo da je cvrsto, lepo.

Poglej malo na oddelkih s keramiko, gospodinjstvom, ponavadi je to večji glinen ali keramičen lonec s pokrovom, lepe zunanjosti in v to nato delas rumov lonec, meni pa je bilo ljubše, da sem ga naredila sama, zato sem kupila velik steklen vrč ali kozarec s pokrovom in ga poslikala in še sproti lahko opazujem kaj se dogaja v notranjosti.
Velik je, kaj pa vem, odvisno, cca 40-50 cm, premera 20 cm s pokrovom, pa lahko je tudi manjsi,po želji. Stane od 5.000,00 dalje ali manj, odvisno kakšen je, kje ga kupiš. Lahko uporabiš cisto navadni najvecji kozarec za vlaganje in ga sama poslikaš…

Banane, ker se po določenem času grozno “spaštajo”.
Sama jih včasih dodam tik pred uporabo.
Forum je zaprt za komentiranje.