Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rumove kroglice

rumove kroglice

Lepo pozdravljeni. Potrebujem en popolnoma lahek recept, za rumove kroglice. Sem ze nasla enega na forumu, vendar je bilo treba dodati jajce, to pa pri meni ne pride v poštev. Hvala za pomoč.

Matea

Zmešaš iste količine kokos moke, sladkorja v prahu (malo manj) in čokolade v prahu, dodaš rum in močno pregneteš. Oblikuješ kroglice in povaljaš v sladkorju. NJAMSI !

LP,Kaja

Recept za rumove kroglice, ki ste ga našli na forumu je najbrž moj. Namesto jajca lahko uporabite malo več ruma ali pa malo mleka.

živjo

moj recept (ful jih hvalijo)

vzemi eno škatlo maslenih, najcenenih piškotov, pol vrečke kokosove moke, nekaj mleka (1-2 dlc) in nekaj kakava, pa sladkor po želji (lahko tudi tekoči natren) pa seveda rum ali pa rumov koncentrat

Najprej zmečkaj v drobtine piškote, najbolj pa, da jih daš skozi multipraktik, dodaj kokosovo moko (verjetno boš dala več kot polovico vrečke ) potem dodaj rum, mleko, kakav, sladkor. Vse to naj se gnete, da je masa kolikor toliko gosta (ker se v hladnilniku kasneje še strdi – PAZI!!!))))

Ko vse zgneteš, daj maso za 2 ure v hladilnik, potem pa naredi kroglice, večje ali manjše in jih povaljaj v kokosovi moki.

mlajm!!!!

New Report

Close