Rupel vedno mečka ko polž…zdaj je pa moral taprvi drek mešat
Sicer se ne morem spomniti, da bi priznali Kosovo ampak zato, da bi imeli mir pred Srbi, zato nam pa res ni treba čakati. A smo njihovi HLAPCI? A moramo res skozi celotno zgodovino poslušati njih in se ravnati po njihovih navodilih? Če bi jih poslušali in ubogali tam okrog devedesetih, bi sedaj pisali v cirilici.
Dajte balkansko nostalgično patetiko na stran in se sprijaznite z resnico: Kosovo je samostojno.
Zastoj? In zakaj bi morali mi Kosovo priznati prvi? Mi nismo Afganistan. Afganistan je priznal prvi, kar je logično, ker je za Kosovo najpomembnejši gospodarski partner. Mi to nismo in se nam nič ne mudi.
Afganistan je lani zagotovil 92{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svetovnega pridelka opija. Skoraj ves heroin, ki je bil leta 2006 zasežen v EU, je po podatkih UNODC izviral iz Afganistana. Ta heroin je tihotapljen v veliki večini prek Turčije v Albanijo, od tam pa na območje Kosova in preko zahodnega Balkana na območje EU. Vse o pomenu Kosovo v tihotapski mreži mamil sem si prebrala na spletnih straneh sloveneske policije in slovenske vojske. Če hočeš prav citat s spletne strani http://www.mors.si: “Kosovo ima namreč pomembno vlogo v evropski tihotapski mreži z mamili, orožjem in belim blagom, saj tihotapljenje in prodaja ponaredkov potekata povsem javno.” Sicer pa vsem nejevernim Tomažem priporočam obisk Kosova in se bodo lahko o tej čudoviti idili prepričali sami. Statistika pravi, da je na Kosovu od 70 do 80 odstotkov ljudi brezposelnih. Mislim, da temu lahko rečemo beda vseh bed. In vseeno, takšni bedi navkljub, so si lahko kupili samostojnost. Seveda je vse to zgolj naključje. 🙂
Zanimivo, pri nas so šiptarji dosti bolj pridni od lenih srbinov, na svojem Kosovu imajo pa 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} brezposelnost. Nekaj je narobe, če se daš v španovijo s srbi. To je opozorilo, da se ne pečaš preveč s srbi. Jaz bi z njimi posloval samo po načelu keš na roko.
Konkreten citat iz http://www.mors.si je citat iz Informativno vojaškostrokovnega glasila Ministrstva za obrambo RS Slovenska vojska z dne 20. januar 2006. Pri tem pa ravno ta citat kaže, da s kakšno strokovnostjo vsaj ta trditev nima nobene zveze: tihotapljenje in prodaja ponaredkov, ki naj bi na Kosovu potekala povsem javno, namreč nimatat nobene, prav nobene zveze z mamili, orožjem in belim blagom (razen seveda, če je avtor hotel povedati, da gre za ponaredke mamil, orožja ali belega blaga).
Sicer verjamem, da se na Kosovu veliko trguje z mamili, orožjem in belim blagom, pa tudi s ponaredki, vendar ta citat ni ravno najboljši primer, kako to dokazati.