Ruševina v duši
Danes sem slišala en žalosten pogovor. V ušesu mi je najbolj zvenela beseda “ruševina v duši”. Mislim da je teh duševnih ruševin vedno več, ki pa se ne morejo primerjati s potresnimi ruševinami. Kaj se je zgodilo s svetom? Zlo je ušlo iz Pandorine skrinjice in kot opažam nobenemu ni več mar. Ljudje so postali pošasti in zombiji. Demoni. Kdo bo zakrpal te ranjene duše?
Vse bo ok, 01.04.2025 ob 21:34
Nič se bat, bo vojna vse rešila. Ne bo treba zdolgočaseno fantazirat o “ruševinah v duši”, ko bodo čisto prave pravcate vse nakoli.
Pa tudi te “duševne ruševine” se bodo nazaj pozidale preko garaškega dela in boja za preživetje.
Če že mora bit, naj bo za vse enako. Za reveže, bolane, bogataše, lažnivce itd.
Sicer pa o vojni sanjate samo na tem forumu. Kličete jo, želite si jo. TV greznice pa futrajo človeške možgane o takih lažeh.
Grenivka422, 01.04.2025 ob 21:39
Če že mora bit, naj bo za vse enako. Za reveže, bolane, bogataše, lažnivce itd.
Sicer pa o vojni sanjate samo na tem forumu. Kličete jo, želite si jo. TV greznice pa futrajo človeške možgane o takih lažeh.
Oh, Ja. Žal je nevarnost vojne postala realnost z dnem izvolitve Trumpa. In z vsako njegovo novo neumnostjo se nam hitreje približuje. Nekateri ljudje so pač prenaivni in preneumni za funkcijo predsednika. Za ostale me sicer ne briga, za ZDA pa seveda me, saj bom zaradi njega v vojni tudi jaz.
Ruševina v duši? Dobro se je naučiti, kako ravnati sam s sabo, koga pustiti blizu, s čim se hraniti. Rušilne odnose je dobro prevetriti, ugotoviti, če še čemu služijo, ali zgolj rušenju drugega. Poiskati ljudi, ki podpirajo in se podpirati. Težko je v življenju uiti ranam, ker jih najbolj pogosto dobimo ob ljudeh, ki so nam najbližji. Ali drugače, izbrskajo naše boleče, dobro skrite dele. Kaj zdravi? Narava, glasba, odnos z Bogom…
Imam res resno vprašanje za zgornjega.
Kako pa imenujete predhodno stanje ko je Biden zakuhal mnoga vojna žarišča po celem svetu? Ukrajina, Gaza, Sirija, je to bil za vas blažev žegen, trenutno stanje pa vam ne paše ker zares diši po miru. Izkrivljena predstava samo zaradi tega, ker vam tako “resnico” prodajajo lažni mediji dan za dnem. Trenutno se vzpostavlja red in ne vojna. Tisti, ki znajo razmišljati, bodo razumeli.
kaj641, 01.04.2025 ob 21:51
Ruševina v duši? Dobro se je naučiti, kako ravnati sam s sabo, koga pustiti blizu, s čim se hraniti. Rušilne odnose je dobro prevetriti, ugotoviti, če še čemu služijo, ali zgolj rušenju drugega. Poiskati ljudi, ki podpirajo in se podpirati. Težko je v življenju uiti ranam, ker jih najbolj pogosto dobimo ob ljudeh, ki so nam najbližji. Ali drugače, izbrskajo naše boleče, dobro skrite dele. Kaj zdravi? Narava, glasba, odnos z Bogom…
Iz opisanega je zaznati da zelo dobro poznaš rušenje. Zanima me, zakaj recimo ne obstaja instant kazen za rušilce. Kje je Bog takrat, ko se dogaja rušenje? In k njemu se naj zatecem ko je zrušeno nekaj, uničeno…. Kje je pa prej bil?
Hvala za tvoj komentar.
Grenivka422, 01.04.2025 ob 22:32
Temo sem odprla, ker se mi je grozno slišalo ruševine v duši. Ljudje bi si lahko med sabo zelo veliko pomagali in si prisluhnili. Že zaradi tega bi bilo manj ruševin. Podjebavanje je satanov vpliv in ne pomaga, da bi se na ruševinah zgradila lepa palača in zacelile dušne rane.
V red se spravi, ne da sam javkaš. Še zlobno si povrh tega, da si čist zafrustrirana, nevrotična, lena, zavožena.
modrivrag, 01.04.2025 ob 22:36
V red se spravi, ne da sam javkaš. Še zlobno si povrh tega, da si čist zafrustrirana, nevrotična, lena, zavožena.
Kot kaže ti si tipičen primer ruševine v duši. Lažes pa zato, ker drugače ne moreš živet. Si razočarano bitje. Zato je svet tam kjer je.
modrivrag, 01.04.2025 ob 22:46
Tud prav. Saj ti trpiš zaradi lastne nore buče, ne jaz. Edin blesavo je, da igraš žrtev.
Cepec, empatična vsebina je tebi tuja, zato niti ne veš kaj pomeni v tem kontekstu žrtev. Nisi edini. A danes pa ni Frede in žabe, je treba drugim vsebine uničit? Dost je. Dovolj. Odstrani se iz moje teme če ti ne paše.
Ravno zaradi ljudi, se dogajajo ruševine v duši. Ego, požrešnost, pomanjkanje empatije, korupcija, rojstvo elite, ki z nakradenim denarjem tepta poštene ljudi. Trgovina z ljudmi cveti, ker tudi institucije, ki bi to morale zaznati in ukrepati mižijo. Ker na takih stolckih sedijo nepotisticni zaposleni, ki grejejo stolčke in čakajo plačilni dan. Razclovecenje v dno duše zaradi pohlepa.
Vojna vzame v zakup kolateralno škodo, potem se začne graditi nov red. Tako uči zgodovina, žal.
Grenivka422, 01.04.2025 ob 20:32
Danes sem slišala en žalosten pogovor. V ušesu mi je najbolj zvenela beseda “ruševina v duši”. Mislim da je teh duševnih ruševin vedno več, ki pa se ne morejo primerjati s potresnimi ruševinami. Kaj se je zgodilo s svetom? Zlo je ušlo iz Pandorine skrinjice in kot opažam nobenemu ni več mar. Ljudje so postali pošasti in zombiji. Demoni. Kdo bo zakrpal te ranjene duše?
Zunanji svet je zrcalo notranjega – kako se počutiš, takšnega vidiš. Če je povsod vse negativno in slabo, potem je v tvoji depresivni bučki nekaj narobe. Zaljubi se, pa bo svet in ljudje, ki ga naseljujemo, veliko lepši.
Anonimno12321, 01.04.2025 ob 22:17
Čudim se, kako nekateri tako lahkotno opletajo z vojno. So jo že kdaj doživeli, tisto pravo, dolgotrajno, izčrpavajočo v vseh pogledih? Najverjetneje ne.
Ker tisti, ki so jo, pravijo “samo vojne ne”.
Dajte, zamislite se.
To pa kar drži. Oče še živ letnik 1931 ti bo pritrdil.
Moja pokojna teta po mamini strani, letnik 1921, bog ji daj mir in pokoj, je bila prvoborka Gubčeve brigade, bolničarka, bi rekla enako, samo, da ni vojne!