Rusija-viza
Mi kdo tu lahko pove, kako je s pridobitvijo turistične vize (za približno 10 dni ogleda Moskve, St. Petersburga in morda še česa vmes). Šel bi v lastni režiji. Koliko časa se na vizo čaka, je potrebno imeti rezervacijo hotela ali letalske vozovnice in druge stvari na katere je potrebno paziti? Poleg tega se zahvaljujem tudi za vse ostale koristne informacije glede Rusije in teh dveh mest, ter morda nekaj znamenitosti (vrednih obiska in kulinaričnih)…

Upam, da ti bo uspelo dobiti. Potrebuješ rezervacijo hotela v Rusijo preko agencije pri nas… Druga možnost pa je, da ti kdo pošlje garantno pismo, da prideš na obisk k njemu. Pokliči na veleposlaništvo. Jaz sem mislila samo za 2 dni pa se ni dal zmenit, niti za tranzitno vizo za 1 dan…obup!!! Mislim, da se Rusijo bolj splača ogledati z agencijo, tudi zaradi prenočevanja, velikih razdalij in ogledov… Je pa vsekakor bolj adrenalinsko v lastni režiji.

Prosim. Vsaka informacija mi bo prav prišla, čeprav me je erika kar malo prestrašila. Vendar bom še malo povprašal naokoli in bom videl, kaj narediti. Kakšne so pa vajine izkušnje z prenočevanji? Za petersburg sem na tej strani, pod državami že našel možnost za prenočitev, za moskvo pa še iščem. No, hvala za vsako informacijo

V Moskvi poizkusi z hotelom Rusija (gastinica Rassija). Cene točne ne vem za spanje je pa cca. 80 USD na noč z zajtrkom. Za to ceno sem imel jaz že 5x zapored prelep razgled na Vasilija Blaženega in Rdeči trg v ozadju. Mislim, da rezervacije za ta hotel pri nas posreduje Kompas – preko katerega se da dobiti tudi turistično vizo. Jaz ti žal kej več okrog vize ne morem povedati, ker imam letno – za katero pa se čaka tudi do dva meseca, stane pa okrog 80.000SIT. Te nekaj dnevne “delavne” vem da so bile okrog 20.000SIT.

Niko,
041 966 659 ali fax 5444450 to je ga.Lili, ki ima turistično agencijo in tudi ureja vize.
Glede spanja v Moskvi pa je hotel Rusija najugodnješa varianta, saj so hotela Moskva in Inturist pri Rdečem trgu podrli. Mislim pa, da je hotel Ukrajina (še kr soliden) na Kutuzovskem prospektu še cenejši od hotela Rusija.
Glede privat spanja nimam izkušenj, ker kadar službeno potujem v Rusijo spim v hotelih. Pred 12
leti ko sem se šolala v Moskvi smo imeli svoje stanovanje.
Pri avio kartah pa obvezno glej na vikend, jaz bi ti priporočala celo varianto z valkom, da izkusiš ruski vlak. Lj – Moskva vozi približno 2,5 dni.
Tara

Hvala tara, ruski vlak sem imel namen izkusiti na relaciji Petersburg-Moskva ali/in obratno. Odvisno od tega ali se bom vračal v isti kraj kamor bom priletel ali bom priletel v en kraj ter odletel iz drugega.
Glede nočitev sem imel pa namen poiskati kar kak hostel kjer se cene vrtijo okoli 20-25€ na noč z zajtrkom. Pa še nekaj vprašanj: Koliko časa se čaka na vizo? Kaj je glede vikenda in avio kart? Mi lahko podaš še ime turistične agencije?

Hojla,
vizo za Rusijo ti v roku dveh tednov za dvajset tisoč SIT uredijo v
RENEE& CO
ROŽNA DOLINA CESTA XVII 15
tel.: 01-423 12 75
ko prispeš v Rusijo se moraš v roku treh dni prijavit v hotelu ali v hostlu kar te stane še nekaj koliko točno ne vem
ker letos ST Petrsburgo praznujejo obletnico mesta so vse cene za turiste kar precej navite
obisk priporočajo v maju, junijo ko so dalši dnevi in imaš tako več časa za oglede prečudovitega masta

Zdravo. Jaz sem se ravno včeraj vrnil iz 14-dnevnega popotovanja po Rusiji, bil sem tudi v Moskvi in St. Petersburgu. Vizo so mi uredili na ReneeToursu v LJ, dobil sem jo v enem tednu za 20 jurjev (letel sem pa na relaciji Dunaj-Helsinki za 240 EUR, AustrianAirlines).
V Rusiji sem spal v hostlih (za 15-20 EUR), ki jih je povsod dovolj in sploh niso prenatrpani. Vlaki na daljših relacijah (npr. St. Petersburg-Moskva) so zelo OK (za nočni vlak vzami kupe!), priporočam pa ti tudi lokalne vlake, ki so bizarnost zase. :)))
Sicer pa sta obe omenjeni velemesti precej dragi (razen metrojev, ki so zelo poceni), še najbolj pozitivno pa me je presenetila stara ruska prestolnica (Veliki) Novgorod.
Če rabiš še naslove hostlov, povej.

Oj,
jest potujem v petek v rusijo in me res zanima le to, ali se da v moskvi ali pa peterburgu dvigovati denar za ba/maestro? Baje se da, a ima kdo kake bolj natančne podatke? drugače pa imam potovalne čeke
Drugače pa, jest sem dala za rusko vizo samo 11.000 in sem jo dobila v 2 dneh, brez komplikacij, garantno pismo sem pa imela iz prostovoljne organizacije v rusiji, kamor grem tut delat za 2 tedna, 2 tedna pa potujem.
A bo kdo gor ta vikend?
Ali pa mogoče od 20.8 do 26. 8.?
Tina

Ja, sem slišala za to, baje naj bi bilo lj-beograd-moskva in nazaj, ful poceni čarter poleti, več informacij probaj dobiti na http://www.sta-lj.com
tina