Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ruska imena

ruska imena

Magdalena 😀 , Olja, Olga, Jelena, Tanja, Natalija , Tamara, Doroteja, Mila, Irina…

ALexandar, Evgenij, Zvezdan,Aleksije, Dmitrij, saša, sergej, stefan,aljoša, ognjen.

Nina je tudi rusko ime. Vsaj vsak rus ( trenutno imamo obiske iz rusije in to ni prvič, sem tudi živela v Moskvi) vedno reče da sem ravno pravšnja za v rusijo da imam že “tapravo” ime. =)

moja hčerka je pa Petja.

Moj mož je Vladimir

oksana

rusko je še:

tonja
sergej
jurij ali yuri –meni najlepše

dimitrij ali dmitrij mi je tudi zelo všeč

Tjaša,Katjuša,Larisa,Nastja……….

Irena,irina,jaša,bojan,boris,dimitrij,ina,vlad..itd tako ali tako so to staroslovanska imena..meni sta za punčko najlepši imeni irina in ina ampak ne zato ker je meni tako ime ampak sem vec kot zadovoljna z izbiro imena zame:) kratko lepo in redko,res pa da vsak ko povem svoje ime napiše nina -.-‘ ker je pač eno izmed najbolj pogostih imen

Mihail to je Miša; Svitlana to je Svjeta;

Pozdravljeni! Ali mi zna kdo povedati ali je Tosja tudi rusko ime? In kaj pomeni? Vam je sicer to ime všeč, kako se vam sliši – bolj žensko ali moško?

To je moško ime. :/

To je hrvaško ime.

Najbolj všeč mi je ime ABRAKADABRA!!!

drug drugega programiramo

To s’ja tič!

Okrajšana ali prijateljska oblika nekega imena, morda Anatolij? Kot npr Ljonja za Leonida, Volodja za Vladimira, Vasja za Vasilija…

Meni so najlepsa:
Vasilisa, Valeska, Fedora, Teodora, Nataša, Staša, Ekaterina, Anastazija

Dimitrij, Sergej, Atanasij, Anatolij, Nikolaj, Mihail, Aleksej

Meni osebno ime Nikita, resda moško vendar to ime nosi vse več deklic.
Nisem pa vedela, da je Lev rusko ime in moško ime Miša.

Olga- Olja, Ana- Anja, Dimitrij- Dima, Aleksander- Saša. Ja, jih nekaj poznam.

Miša je v bistvu ljubkovalno oz. klicno ime za Mihaila – po naše Mihaela.

Teodor/a in Doroteja sta kar lepo grški imeni, čeprav jih veliko rusov nosi.

Prohor je eno zelo redko znano rusko ime, ki dejansko izvira iz stare ruščine in ni iz tujih jezikov. Za moškega.

Večinoma pa pojma niamte o ruskih imenih, pa brez zamere.

Prohor je eno zelo redko znano rusko ime, ki dejansko izvira iz stare ruščine in ni iz tujih jezikov. Za moškega.

[/quote]

Zanimiva tema. Če kaj več veš o ruskih imenih, povej, prosim. Meni je čudno, da več ruskih izhaja iz starogrških – na primer Dimitrij ozirom Dmitrij iz grške boginje Demetre.

Galina.
Odsvetujemo uporabo v Italiji 😉

Zanimiva tema. Če kaj več veš o ruskih imenih, povej, prosim. Meni je čudno, da več ruskih izhaja iz starogrških – na primer Dimitrij ozirom Dmitrij iz grške boginje Demetre.
[/quote]

Zato ker je pravoslavje prišlo iz Bizanca.

[/quote]To za MIša je napisala že ena na prvi strani, tako, da je vaš komentar brezpredmeten.

Da pa pišete, da večina nima pojma o ruskih imenih…:) pa se ne strinjam, tukaj ni kaj za imeti pojma…odtipkaš ime in izvor na brskalnik in dobiš izvor in pomen imen-a …vseh, ne samo ruskih. Spasiba. 🙂

V izgovorjavi Kiril, prelepo.

oz Nastja je tud men ful ušeč 🙂

New Report

Close