ruska imena
Irena,irina,jaša,bojan,boris,dimitrij,ina,vlad..itd tako ali tako so to staroslovanska imena..meni sta za punčko najlepši imeni irina in ina ampak ne zato ker je meni tako ime ampak sem vec kot zadovoljna z izbiro imena zame:) kratko lepo in redko,res pa da vsak ko povem svoje ime napiše nina -.-‘ ker je pač eno izmed najbolj pogostih imen
Miša je v bistvu ljubkovalno oz. klicno ime za Mihaila – po naše Mihaela.
Teodor/a in Doroteja sta kar lepo grški imeni, čeprav jih veliko rusov nosi.
Prohor je eno zelo redko znano rusko ime, ki dejansko izvira iz stare ruščine in ni iz tujih jezikov. Za moškega.
Večinoma pa pojma niamte o ruskih imenih, pa brez zamere.
Prohor je eno zelo redko znano rusko ime, ki dejansko izvira iz stare ruščine in ni iz tujih jezikov. Za moškega.
[/quote]
Zanimiva tema. Če kaj več veš o ruskih imenih, povej, prosim. Meni je čudno, da več ruskih izhaja iz starogrških – na primer Dimitrij ozirom Dmitrij iz grške boginje Demetre.
[/quote]To za MIša je napisala že ena na prvi strani, tako, da je vaš komentar brezpredmeten.
Da pa pišete, da večina nima pojma o ruskih imenih…:) pa se ne strinjam, tukaj ni kaj za imeti pojma…odtipkaš ime in izvor na brskalnik in dobiš izvor in pomen imen-a …vseh, ne samo ruskih. Spasiba.