Ruski turnus ter kolektivna pogodba
Sam delam ruski turnus (12ur dnevna, 12ur nočna, 2dni doma) po bivši kolektivni pogodbi za kemijsko in gumarsko industrijo..
Sedaj pa me zanima ali še je ta pogodba veljavna? Na netu sem zasledil, da ne več od leta 2013 in smo prepuščeni “milosti” delodajalca.. Če je temu res, kakšne pravice mi pripadajo, po kateri pogodbi?
Imamo pa neko navadno pogodbo za 40urni delovnik, obsega glih 3 strani.. delamo vedno v slabših pogojih + z nevarnimi snovmi s katerimi smo neprestano v stiku (koža, vid, dihala), na temperaturnih območjih (30C + ali pa glede na zunanjo temperaturo), ogromno dvigovanja bremen in še in še.
Ni jamranje to, ni mi težko delat ampak me vseeno zanima, če nam je kje določeno kaj se sme in kaj ne ter v kolikšni meri. Tudi glede porazdelitve dela med delavci me zanima, posebaj v nočni. Nekateri imajo delo, katero zahteva 12urno prisotnost in zbranost kjer ne moreš niti normalni it na malico. Ostali pa na riti ali hrbtu. Ne gre se samo za mene..želim vsem pomagat posledično tudi sebi. Vem samo, da ne gre več tako naprej. Imamo tudi primere bossinga, ker je šef največji egocentrik kaj jih poznam.
Hvala, lp
Po pogodbah nam pripada marsikaj, ampak ljudje morajo sprejeti dejstvo da Slovenija kot drzava ne obstaja vec.
Obstaja sodisce, policija,inspektorati,zapori……na tisoce delodajalcev nas krade,odzirajo drzavi…..zakaj jih ne zaprejo, jim ne odvzamejo lastnine.
Prijatelj moj drzava ne obstaja, obstaja par bogatih tajkunskih korporacij ko kontrolirajo celotno zadevo pa mi to sprejeli ali ne.
BORIMO SE NE, STRAJKAMO NE….TIHO SMO KOT OVCE KAR NJIM USTREZA.
In se to…..
Jaz osebno delam kot varnostnik, pripada mi marsikaj, dodatek na nocno, praznicno…
Tega denarja seveda ne vidim in nihce ga ne vidi v tudi eni varrnostni firmi v Sloveniji.
Lahko se pritozis, posledicno bos izgubil sluzbo, delodajalec bo kaksen dinar placal, in seveda bo neomejeno naprej odiral delavce, niti ga bo policija zaprla, niti mu bojo firmo dol zaprli, ker lahko na 1001 nacin firmo prepise na drugega ali podobno, skratka Slovenija je raj za kriminalne aktivnosti, na zalost ali pa na sreco, da bo narod vsaj videl kako je biti pod okupacijo imenovana evropska unija.
Se zavedam, da je stanje obupno v naši državi ampak ni vrag, da se ne da kaj rešit.
Bom se obrnil na sindikat in probal dalje reševat stvari. Pri tem ne bo ostalo. Šefi niso nedotakljivi in še ogromno ostalih nepravilnosti poznam. Nisem sam..polovica jih komaj čaka, da nekdo vsaj nekaj ukrene. Dovolj je tega. Sem vse prej kot ovca. Če bom ob službo bo treba novo poiskat, ne bo pa se končalo z stiskom roke.
Se bi pa veselil še kakšnega mnenja.
Forum je zaprt za komentiranje.