Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek RUTAR – totalno razočaranje

RUTAR – totalno razočaranje

Pozdravljeni,

verjetno je že pred časom bilo o tem kaj napisano, ampak bom objavila še svojo izkušnjo z ljubljanskim Rutarjem. Konec prejšnjega leta sva se s fantom odločila, da prenoviva stanovanje in sicer komplet kopalnico, spalnico, kuhinjo itd. Seveda sva se odločala med različnimi ponudniki pohištva in kuhinj, tako pri nas, kot tudi v Italiji in Avstriji, na koncu pa sva se zaradi bližine in dokaj dobre (čeprav drage) ponudbe odločila za omenjenega ponudnika, pri katerem sva naročila kuhinjo, omaro, sedežno in še ostale malenkosti. Naročilo kuhinje je seveda potekalo brez problema, prodajalci so bili prijazni in pripravljeni svetovat ter pomagat, o tem ni nobenega dvoma. Torej, po dolgem sedenju in izrisovanju sva končno naročila kuhinjo, kakršno imajo razstavljeno na oddelku, vredno praktično 5 mestne številke. Vse lepo in prav, dobavni rok cca 3 mesece, kar nama je zaradi prenove in del seveda odgovarjalo. In končno sva v februarju dobila klic, da je kuhinja pripravljena za dostavo, vključno z vsem ostalim pohištvom. Dostava je bila izvršena okoli 10. ure zjutraj, montaža kuhinje pa je potekala praktično cel dan, tam do 19.00 zvečer, delo je potekalo super, monterji so bili prijazni in dobro usposobljeni. Bila pa je samo ena težava in sicer so nam poslali napačne viseče elemente, bil je čisto drug odtenek ter kvaliteta lesa, kot pa je bilo naročeno in plačano. Seveda je fant takoj klical v Rutar, kjer je prodajalka zatrjevala, da gre za identičen les in barvo, ki jo imajo razstavljeno na oddelku in da se bo les sčasoma ‘postaral’ in postal svetlejše barve, kot je tisti na njihovem oddelku. Seveda še nismo kdaj slišali bolj neumnega izgovora in elemente poslali nazaj v Rutar, kjer so naslednji dan ugotovili, da so res napačni in vložili reklamacijo. Rečeno je bilo, da prejmemo nove elemente v cca 14-ih dneh. Da ne dolgovezim, trajalo je 2 meseca in pol, da so dobavili nove elemente. Ampak, veselja še ni bilo konec; dobili smo datum montaže, končno. Na dan montaže fant ni šel delat, ker je pričakoval monterje. Ker mu je bilo okoli 10-ih zjutraj sumljivo, da ga še nihče ni poklical, je klical v Rutar, kjer so mu dejali, da je prišlo do pomote v skladišču in bo žal montaža prestavljena za en teden. Gospa, s katero je bil na vezi, se mu je opravičila in mu zaradi tega obljubila 300eur dobropisa.
Čez en teden smo bili končno deležni montaže pravih elementov. No, vsaj upali smo, da bo tako. Ko so monterji pričeli z montažo na steno so spoznali, da verjetno nimajo pravega orodja za vrtanje v porcelanasto keramiko. Bilo jih je strah, da bodo polomili ploščice na steni, saj so s hiltijem in z vibracijami poskušali prevrtat keramiko, ko jim je moj fant dejal, da se to dela z majhnimi obrati in posebnim svedrom pa je bil odgovor, da oni so profesionalci in da če oni tega ne morejo prevrtat, potem ne more nihče. Da spet ne izgubljam besed, je montaža zaradi ne-znanja monterjev tudi na ta dan odpadla, mi pa smo bili že dobesedno penasti. Ni preostalo drugega, kot da pokličemo keramičarja, da nam navrta luknje v keramiko. Naj povem, da mu je vzelo približno 20 minut dela in to z baterijsko vrtalko, poleg tega je navrtal tudi luknje v steno, da ob tretji montaži Rutarjevim monterjem tudi tega ne bi bilo treba. Torej, čez en teden nastopi dan finalne montaže, na katero je prišel monter brez orodja…da nekdo pride montirati element samo z baterijsko vrtalko, je pri njih očitno nekaj normalnega. Izkazalo se je, da so prejšnji monterji slabo označili luknje za nosilne konzole in so bile luknje na treh pozicijah nepravilne, zato nismo mogli montirati elementa, kot bi bilo zaželjeno oz. pravilno, poleg tega pa je potrebno pobrusit zgornjo stranico, ker se ne usede čisto do stene, kar seveda čaka nas, ker je bil monter brez oblarja in podobnega orodja. Seveda smo že od samega začetka imeli vnaprej plačano montažo kuhinje, vnos v stanovanje itd., na koncu pa smo imeli stroške in neprijetnosti, ki jih pri takšnem podjetju in pri takšnih cenah pač ne bi niti pričakovali. Fant je o poteku dogodkov seveda obvestil odgovorne v Rutarju, naletel pa na gluha ušesa, ne-vračanje klicev in ignoranco, kaj šele, da bi kot opravičilo za nastale stroške in neprijetnosti dobili tisti obljubljeni dobropis.
Napisano naj služi kot opozorilo vsem, ki imate namen kupovati pri Rutarju, kot stranka v fazi naročanja in plačevanja si kralj, po opravljenem nakupu pa nisi več vreden nič. Za nas se je zgodba pri njih končala, nikoli več k njim…

Kaj piše v pogodbi?
Kakšni so penali, če ni blago dostavljeno prav in kakšni, če ni montirano prav?

Mogoče za v prihodnje, pri takih stvareh, zahtevajte vpis v pogodbo, koliko dobite KEŠA nazaj (NE dobropisa, ampak gotovino!), če trgovec, izvajalec montaže ali pa proizvajalec kaj zamoči!

Ojoj, da se vam da toliko pisat, eni imate pa res veliko casa.

nova
Uredništvo priporoča

Jebali te penali,ce bos imela sreco te bo eden orng napenalil…tale terba se v svojem spisu lepo laze…

Enaka izkušnja z Rutar-jem.
Naročili smo spalnico, vsi prijazni dokler ni bilo plačano, potem pa nategovanje in ko smo jo končno dobili ni bilo razvestljave na omari, čeprav je bila plačana..
Pa smo potem obupali pri klicanju in dopisovanju….. tako da je še danes po sedmih letih NI!

Mi smo kupili drugje, tudi v SLO, vendar tudi tam poden. Mi je pa serviser ki je izvajal popravilo reklamacije povedal, da je v Rutarju štala, sploh v skladišču. Štala je tudi drugje, imam izkušnje. Skratka gre za to, da je konkurenca povsod, tekma za prevlado na trgu je pestra. Krivec je dejavnik, ki se mu reče pohlep po zaslužku. Povzročitelj je pa kapitalizem, ki iz delavca dela sužnja z minimalno plačo. Niske plače pri trgovcih, nizke pri prevoznikih oz. dostavljalcih pohištva, tudi pri monterjih. Po cele dneve od doma za min. plačo. Tole ne bo ok vsaj za daljši čas ne.

Ne kupujem v Rutarju. Kupil kavč, dobavljen je bil drugačne kvalitete, kot v razstavnem prostoru. Enkrat in nikoli več.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

In zakaj bi se lagala? Sicer pa res ne vem, zakaj vtikaš svoj kljun tja, kamor sploh ne paše…

Sem se pa spomnila, ko je nekdo omenjal štalo v skladiščih…v Moemaxu smo kupili lepotilno mizo, plačali na blagajni in z izdajnico šli v skladišče, kjer so bile trije ljudje v vrsti pred nami. Ko smo prišli na vrsto, nam je fant, ki je izdajal robo rekel, naj malo počakamo, naša miza pa je že bila pripravljena za prevzem, ker jo je drug skladiščnik že pripravil medtem ko smo čakali. Ko smo mu rekli, da je tam naša mizica, je pogledal okoli in na tiho rekel, da nam bo naredil izjemo in nam jo dal takoj, ampak da tako ponavadi ne delajo, da se ljudje ne navadijo na tako hitro izdajo blaga…skoraj slabše kot Rutar.

Znancu pa so kot usnjeno prodali sedežno, ki to ni bila.
Jaz in tisti, ki jih poznam smo zadovoljni z Ikeo. Tudi, če kaj ni v redu, zamenjajo, vrnejo denar brez težav. Mož je pa navdušen nad legego kockami za odrasle in rad zmontira kupljeno.

Kuhinjo se kupuje pri mizarjih, privat, ne pa v nekih kvazi centrih.
Moja je z Miele aparati stala 20.000 eur. Mi je seveda žal tega denarja, ker smo premalo v Slo.

Ravno zaradi takih izkušenj sem se odločila za mizarja in ni mi žal. Sem malo brskala po forumih in ravno za Rutarja je bilo veliko negativnih izkušenj. Ko seštejem pod črto, me mizar stal manj živcev in energije, naredil je sam, montiral je sam, čez en mesec sva se zmenila, da pokličem, če sem opazila kako napako in če se je vse v redu vleglo. Na koncu sploh ni prišlo dražje. Sem ga pa našla preko priporočil. Za Rutarja sem pa slišala da mu pravijo Rutar in črna pika.

Imam 7m kuhinje Svea in Gorenje aparate (ok, pomivalca in hladilnik smo zamenjali v zadnjih treh letih), pred 25 leti je stala 300.000 sit s 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popustom.
Ze 10 let razmisljam o menjavi, a se kar noce znucat in ofucat, pa mi je skoda menjat stvari, ki so funkcionalne in ohranjene.
Neeee, ni znucana, ker vsak, ki pride k nam, rece, wow, kolk imate lepo kuhinjo.

Tašča in tast sta obnavljala stanovanje in kuhinjo kupila v Rutarju. Debil od monterja je iz nape odstranil neko zaporo za zrak in posledično je pihalo v prostor ne v zračnik, jasno reklamacija ker itak niso imeli pojma ne monter ne stranka kaj je narobe, pride nova napa , drug monter spet ista zgodba, napa narobe dela, ta novi monter spet tisti del odložil kar med kartone kot nepomemben,hvala Bogu, da je tašča res tehnični tip in da je bila zraven in videla ko je izvlekel tisti del, na koncu so vse še enkrat razdrli in ugotovili da tisti del ni čisto brez veze priložen zraven !

Močno odsvetujem nakup v Rutarju! Pri njih smo naročili kuhinjo in nad celotno izkušnjo smo bili zelo razočarani. Dobili smo napačno barvo pulta, napačne globine predalov, napačne mere stranic in napačne mere pulta,.. Napake so bile tako velike, da se kuhinje ni dalo sestaviti in smo jo morali na svoje stroške popravljati pri mizarju. Naj še omenim, da je šlo za kuhinjo izdelano po meri in da kuhinja ni bila med najcenejšimi.
Za povrh vsega pa še nikakor nočejo reševati reklamacij podanih preko e-maila in telefona ter jih vztrajno zavračajo. Ko se osebno zglasiš v poslovalnici, obljubijo, da bodo stvari uredili, potem pa preko e-maila sporočijo, da reklamacijo spet zavračajo. Nekateri njihovi zaposleni so bili tudi zelo nesramni in neprofesionalni.

Odgovor na objavo uporabnika
Kuhinja, 17.05.2022 ob 16:51

Močno odsvetujem nakup v Rutarju! Pri njih smo naročili kuhinjo in nad celotno izkušnjo smo bili zelo razočarani. Dobili smo napačno barvo pulta, napačne globine predalov, napačne mere stranic in napačne mere pulta,.. Napake so bile tako velike, da se kuhinje ni dalo sestaviti in smo jo morali na svoje stroške popravljati pri mizarju. Naj še omenim, da je šlo za kuhinjo izdelano po meri in da kuhinja ni bila med najcenejšimi.
Za povrh vsega pa še nikakor nočejo reševati reklamacij podanih preko e-maila in telefona ter jih vztrajno zavračajo. Ko se osebno zglasiš v poslovalnici, obljubijo, da bodo stvari uredili, potem pa preko e-maila sporočijo, da reklamacijo spet zavračajo. Nekateri njihovi zaposleni so bili tudi zelo nesramni in neprofesionalni.

 

Mi smo pa bili zadovoljni z kuhinjo in montažo. Sta pa pri montaži, par, mož in žena med pogovorom rekla, da je kriza dobiti dobrega delavca, seveda, ker je potrebno dovolj znanja, plačilo za to delo pa je bedno. Kot povsod, kjer ni dobre plače pač ni kvalitetnih delavcev, gredo drugam.

Kako je to mogoče? A niso v gospodarstvu zaposleni sami sposobni garači in poštenjaki?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6582, 24.05.2022 ob 06:58

Kako je to mogoče? A niso v gospodarstvu zaposleni sami sposobni garači in poštenjaki?

🙂

Kar se tiče Ljubljanskega Rutarja totalna polomija, nekaj obljubljajo drugo delajo. Doma jih čakaš, trošiš lastni dopust zato da jih pričakaš doma. Od njih pa nič. Sem popolnoma razočaran. Kuhinja čakam že od meseca Marca.

Jaz pa sem z Dipotom bila nezadovoljna. Kupila sem palnico in dve otroski sobi, novembra lani. Dostavijo februarja, ampak zal spalnica ni bila prave barve. Reklamacijo so priznali in da bodo resili. Cakala sem do konca julija, se pravi 5 mesecev, da smo dobili pravo spalnico.nikoli vec ne kupim pri njih. Kao zaradi ukrajinake vojne..Lp

Odgovor na objavo uporabnika
Malinca81, 29.05.2019 ob 16:44

Pozdravljeni,

verjetno je že pred časom bilo o tem kaj napisano, ampak bom objavila še svojo izkušnjo z ljubljanskim Rutarjem. Konec prejšnjega leta sva se s fantom odločila, da prenoviva stanovanje in sicer komplet kopalnico, spalnico, kuhinjo itd. Seveda sva se odločala med različnimi ponudniki pohištva in kuhinj, tako pri nas, kot tudi v Italiji in Avstriji, na koncu pa sva se zaradi bližine in dokaj dobre (čeprav drage) ponudbe odločila za omenjenega ponudnika, pri katerem sva naročila kuhinjo, omaro, sedežno in še ostale malenkosti. Naročilo kuhinje je seveda potekalo brez problema, prodajalci so bili prijazni in pripravljeni svetovat ter pomagat, o tem ni nobenega dvoma. Torej, po dolgem sedenju in izrisovanju sva končno naročila kuhinjo, kakršno imajo razstavljeno na oddelku, vredno praktično 5 mestne številke. Vse lepo in prav, dobavni rok cca 3 mesece, kar nama je zaradi prenove in del seveda odgovarjalo. In končno sva v februarju dobila klic, da je kuhinja pripravljena za dostavo, vključno z vsem ostalim pohištvom. Dostava je bila izvršena okoli 10. ure zjutraj, montaža kuhinje pa je potekala praktično cel dan, tam do 19.00 zvečer, delo je potekalo super, monterji so bili prijazni in dobro usposobljeni. Bila pa je samo ena težava in sicer so nam poslali napačne viseče elemente, bil je čisto drug odtenek ter kvaliteta lesa, kot pa je bilo naročeno in plačano. Seveda je fant takoj klical v Rutar, kjer je prodajalka zatrjevala, da gre za identičen les in barvo, ki jo imajo razstavljeno na oddelku in da se bo les sčasoma ‘postaral’ in postal svetlejše barve, kot je tisti na njihovem oddelku. Seveda še nismo kdaj slišali bolj neumnega izgovora in elemente poslali nazaj v Rutar, kjer so naslednji dan ugotovili, da so res napačni in vložili reklamacijo. Rečeno je bilo, da prejmemo nove elemente v cca 14-ih dneh. Da ne dolgovezim, trajalo je 2 meseca in pol, da so dobavili nove elemente. Ampak, veselja še ni bilo konec; dobili smo datum montaže, končno. Na dan montaže fant ni šel delat, ker je pričakoval monterje. Ker mu je bilo okoli 10-ih zjutraj sumljivo, da ga še nihče ni poklical, je klical v Rutar, kjer so mu dejali, da je prišlo do pomote v skladišču in bo žal montaža prestavljena za en teden. Gospa, s katero je bil na vezi, se mu je opravičila in mu zaradi tega obljubila 300eur dobropisa.
Čez en teden smo bili končno deležni montaže pravih elementov. No, vsaj upali smo, da bo tako. Ko so monterji pričeli z montažo na steno so spoznali, da verjetno nimajo pravega orodja za vrtanje v porcelanasto keramiko. Bilo jih je strah, da bodo polomili ploščice na steni, saj so s hiltijem in z vibracijami poskušali prevrtat keramiko, ko jim je moj fant dejal, da se to dela z majhnimi obrati in posebnim svedrom pa je bil odgovor, da oni so profesionalci in da če oni tega ne morejo prevrtat, potem ne more nihče. Da spet ne izgubljam besed, je montaža zaradi ne-znanja monterjev tudi na ta dan odpadla, mi pa smo bili že dobesedno penasti. Ni preostalo drugega, kot da pokličemo keramičarja, da nam navrta luknje v keramiko. Naj povem, da mu je vzelo približno 20 minut dela in to z baterijsko vrtalko, poleg tega je navrtal tudi luknje v steno, da ob tretji montaži Rutarjevim monterjem tudi tega ne bi bilo treba. Torej, čez en teden nastopi dan finalne montaže, na katero je prišel monter brez orodja…da nekdo pride montirati element samo z baterijsko vrtalko, je pri njih očitno nekaj normalnega. Izkazalo se je, da so prejšnji monterji slabo označili luknje za nosilne konzole in so bile luknje na treh pozicijah nepravilne, zato nismo mogli montirati elementa, kot bi bilo zaželjeno oz. pravilno, poleg tega pa je potrebno pobrusit zgornjo stranico, ker se ne usede čisto do stene, kar seveda čaka nas, ker je bil monter brez oblarja in podobnega orodja. Seveda smo že od samega začetka imeli vnaprej plačano montažo kuhinje, vnos v stanovanje itd., na koncu pa smo imeli stroške in neprijetnosti, ki jih pri takšnem podjetju in pri takšnih cenah pač ne bi niti pričakovali. Fant je o poteku dogodkov seveda obvestil odgovorne v Rutarju, naletel pa na gluha ušesa, ne-vračanje klicev in ignoranco, kaj šele, da bi kot opravičilo za nastale stroške in neprijetnosti dobili tisti obljubljeni dobropis.
Napisano naj služi kot opozorilo vsem, ki imate namen kupovati pri Rutarju, kot stranka v fazi naročanja in plačevanja si kralj, po opravljenem nakupu pa nisi več vreden nič. Za nas se je zgodba pri njih končala, nikoli več k njim…

    Podobne slabe izkusnje z Rutar – nikoli dobavljena sedezna🤷‍♀️ zelo dobre izkusnje s Pohistvo.si. pri sestavljanju omarice smo poskodovali vrata. To smo sporocili dobavitelju in prosili za nova. So rekli, da bodo preverili pri svojem dobavitelju, da pa bo to placljiva reklamacija. V roku enega meseca so dostavili vrata brezplacno 🙂

Tudi jaz močno razočarana. Škoda, da nisem prej tega prebrala. Nikoli več.

Jaz sem pred 30 leti kupila kuhinjo iz Ajdovščine  ali Železnikov, se mi zdi. Še danes je kot nova, lepa bela lesena. Štedilnik Gorenje dela ko ura, mi je un, ki je menjal cev rekel, da ne bi slučajno menjala,  tavelik hladilnik Liebher imam 17 let, nikoli nič narobe.

Zdaj delajo vse za max 5 let. Tako, da ne bom ničesar menjala, dokler res ne crkne.

New Report

Close