Ryanair – kovček
Anonimno 8204, 29.06.2022 ob 12:49
tENČKA, 29.06.2022 ob 12:31
pač ne padeš v random check, 29.06.2022 ob 11:24
hanzi554, 29.06.2022 ob 11:21
Sem nekoč že letel z Ryanair, kjer je prtljaga ležala po dolgem in povprek po celem avionu (po srednjem prehodu). Praktično se skoraj nisi mogel sprehoditi po letalu. Verjetno to niti z varnostnega stališča ni v redu.
Tega ne delajo več kot so tako “pred leti”, ker ne smejo – varnostna pravila, so jih potniki prijavljali. Zato popsravljajo potem prtljago v bunker.
Pred 3. tedni na letu za Tenerife, je bilo vsaj pet kovčkov sredi letala, ker jih niso mogli spravit v kasete oziroma predale. Eni ljubjančanki se je čist strgal, je vrgla kovček skoraj v stevardeso No, kovček so postavili pokonci in je bil tam nekje pri veceju…
Resno? S katero letalsko družbo si letel? To je prepovedano in je lahko zelo nevarno. Ne morem si zamisliti, katera letalska družba bi si dovolila kaj takega. Praviš, da je bil kovček PRI wcju? Niti ga niso zaprli v wc ali kako drugače zavarovali?
Oprosti, ampak ne morem verjeti.
Sem že doživela, da je moral pilot po pristanku nenadoma malo močneje zavirati in je eno potnico praktično katapultiralo z glavo naprej v tisto pregrado pred sedeži v prvi vrsti, ker se je prezgodaj odpela. Tudi turbulence se dogajajo, med vzletom in pristankom so sile velike in se lahko prtljaga premakne.
Zdaj ne vem, ali je dejansko osebje na vašem letu želelo koga ubiti ali kaj točno se je dogajalo na letu, ker to pač niti malo ni normalno in je nedopustno.
Si jih prijavil in zakaj ne?
*Letela, itd.
tENČKA, 29.06.2022 ob 12:33
če ti določijo tak sedež, 29.06.2022 ob 12:06
Nessie507, 29.06.2022 ob 11:39
Moj tekst se je nanašal samo na nekoliko prevelik nahrbtnik, ki pa še vedno gre pod sedež. V glavnem, tudi, če malo ven štrli. Sicer je pač pri nogah. Ker tu so uradno dopustne dimenzije z leti nenormalno oklestili.
Niti slučajno nič ne smeš imet pod nogami, če sediš na določenh predelih etala, kot so zasilni izhodi ( po dve vrsti 4x v trupu letala ponavadi) in pa prva vrsta pri vhodnih vratih na nizkocenovcih- nasproti sedežev za osebje. Moraš kar lepo gor dat pospravit.
Čaki, pol letala ima rukzak ali torbo pod sedežem oziorma vsi, ki niso doplačali kovčka – priority.
Če imaš samo ročno prtljago, jo zažokaš pod sprednji zic.
Tako sem letela v tem mesecu 4x.
beri neselektivno: velja za sedeže pred ZASILNIMI IZHODI, vzlet pristanek nimaš kaj imet pod zicem ničesar, ti ne dovolijo… to pa ni pol letala..
in da ti meni nekulturno kot nekulturna slovenska potnica na letalu zarineš po slovenceljsko svoja kukavičja jajca od ruzaka pod moj sedež, če sedijm pred teboj, ti ga ročno dostavim v naročje – ker je treba, na tvojem nivoju tako to naredit, da boš dojela, da se to tako ne dela:)
Anonimno 8204, 29.06.2022 ob 12:50
*Letela, itd.
na Tenerife npr. iz ljubljane leti čarter – Trade Air….
.https://agencija.posvetu.si/tenerife/
ja, to je nevarno in nezakonito – ogrožanje varnosti potnikov v potniški kabini s kovčkom, ki se prosto giblje po tleh prehoda – saj s tem blikorajo tudi zasilno varnostno pot, če do česa riede! Prijavit in stožit prevoznika – slikat kot dokaz. Nimajo se kaj zajebavat tako, pa šparat.
Stožim kot potnica takega prevoznika, da moj kovček ne pospravijo varno tako, kot je treba v skladu s pravili zagotavljanja varnosti potnikov v kabini in na letalu. ALi pa kot soleteči potnik, da takole me en kovček drugega potnika ogroža. Ljudje se sploh ne zavedajo – tiho so ku riti, pa za njihovo varnost gre.
Vse torej v Balkan stilu: Ak prođe, prođe – i prošlo je…. Boli nas patka i briga…
tENČKA, če slučajno ne veš, kam prijavit:
https://www.easa.europa.eu/domains/safety-management/aviation-safety-reporting
Anonimno 8204, 29.06.2022 ob 14:24
tENČKA, če slučajno ne veš, kam prijavit:
https://www.easa.europa.eu/domains/safety-management/aviation-safety-reporting
Obstaja tudi obrazec v slovenskem jeziku. Poglej v desno okno v tabeli.
Nessie507, 28.06.2022 ob 16:02
Bo šlo skozi. Pri nahrbtniku za s sabo pa grejo skozi tudi kar občutno večje dimenzije. Še nisem doživela, da bi kdaj v praksi res kontrolirali onboard prtljago, pa sem letela z njimi že vsaj desetkrat.
Ti morda nisi doživela, sem pa zato namesto tebe jaz. V poletni sezoni se meritve opravljajo pri nizkocenovcih. Zna biti to resen problem, ko kovčka ne spraviš v boks. Ne odstopajo.
Pozdravljeni
vam povem iz lastnih izkušenj da računajo brez greha če nimaš priority. Če imaš priority ti nihče ne komplicira.
Navadno so non priority tiste najcenejše in zgodilo sem je že trikrat iz Dunaja v Grčijo in nazaj tudi in pa tudi iz Zagreba da sem plačal dodatno 46 € za kos prtljage dodatno če bi jo pa pri online check inu bi pa doplačal 23 €. Problem pa je ko tako malih kovčkov za ryanair praktično ni. Tudi mislim da so neke tožbe proti njim ker s tem v priviligiranem položaju da lahko računajo
lp