Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rynair

rynair

Kakšne izkušnje imate glede gibanja cen letov pri rynairu?
Ali mislite da bodo cene le naraščale (bolj kot bo blizu datum) ali se zna zgoditi da bodo cenejše kot so sedaj?
Gledam namreč za let septembra, pa me zanima ali se zna zgoditi, da bo vmes cena še padla (saj trenutno niso najbolj nizke)

Ne vem, če so kakšna “pravila” glede cen. Jaz običajno ne kalkuliram preveč, če se mi cena zdi ugodna, karte vzamem in ne čakam, če bodo še cenejše. Če se mi ne zdi ugodno, rajši poiščem drugo destinacijo ali drug termin. Običajno kupim karte cca pol leta vnaprej.

Ne bo ceneje. Če je že zdaj taka cena, pomeni, da so jih že pokupili, ker ni sezona v mesecu septembru. Cena gre navzgor s povpraševanjem. Včasih pomaga par dni z zamikom pogledat karte, če ni fiksnega datuma odhoda, in je cena že nižja — če pomaga nasvet. Še en nasvet: če piše, da imajo po tej ceni le še tri mesta, nekdo pa ima za kupiti 4 vozovnice, bodo te 4 avtomatično po višji ceni, če se jih bo naredilo skupaj, zato se splača narediti booking 3+1 še ceneje 😉 Srečno!

Bolj kot je daleč datum tvojega planiranega odhoda, cenejše bodo karte, bližje je, dražje bo, ker bo na letalu že manj prostih sedežev…… Bolj ko je letalo polno, višje bodo cene preostalih kart.

Kupujem karte cca 4-6 mesecev pred odhodom; tudi po samo15 eur na različne destinacije po Evropi v eno smer. Par dni pred odhodom je pa za isti let cena naprimer 110 eur. Toliko, da bo jasna politika poslovanja in prodaje kart nizkocenovcev, zračnih taksijev ala RyanAir.

Ryanair ponavadi za tiste termine, ko jih nima zasedenih in ko ni povpraševanja še dodatno zniža…za september bi se tudi še lahko znižale, ampak če se ti da čakat in gemblat daj. Jaz nebi.

New Report

Close